Magasinet M!

Kokain, voldtægt og nazi-kærlighed

Glemt alt om modemagasinet Covers lidt for tynde model, som ufrivilligt kom i vælten i sidste uge. Vi bringer her fem rigtige modeskandaler.

Paris Hilton's designers voldtægts-raid

Modedesigneren Anand Jon Alexander - kendt fra America's Next Top Model og for at have designet tøj til Paris Hilton - blev i Beverly Hills i 2007 anholdt for voldtægt. Anklagerne lød på, at Jon havde lokket kvinder og helt unge piger med op i hans lejlighed ved at bilde dem ind, at han kunne sikre dem et modeljob. Ifølge Anand Jon var pigerne og kvinderne selv gået med til at have sex med ham, mens de, der var under den seksuelle lavalder, havde løjet om deres alder. Men lige lidt hjalp det. I 2009 blev Anand Jon erklæret skyldig i 14 tilfælde af seksuelt misbrug og blev idømt 59 års fængsel. Senere er han også blevet beskyldt for at have voldtaget i både Texas og New York. Fy for pyffer, du er en gris, Anand.

ANNONCE

Kokain-Kate's vilde liv

Kate Moss er en af de mest kontroversielle top-modeller, verden endnu har set. I start-90'erne fik hendes "heroine chic"-look mange til at spekulere i, om Moss var anorektisk. Senere hen kom hun i vælten for et massivt kokain- og alkoholmisbrug, hvor rygterne gik på, at hun sagtens kunne sniffe tre gram coke og tømme en flaske vodka på en aften (hardcore). Ved Moss' 34-års fødselsdag i 2008 tog hun desuden del i en heftig omgang petting med to kvinder og en mand, hvor fuldbyrdet samleje var det eneste, der blev undladt.

ANNONCE

Berømt butikstyv

Skuespiller, modedarling og designer Marc Jacobs' ven Winona Ryder blevet spået en lovende karriere, da hun i 90'erne slog igennem med bl.a. to Oscar-nomineringer. I stedet er hun blevet mest kendt for at være lidt for langfingret.  i en butik i Saks Fifth Avenue i Los Angeles. Fem år efter var den gal igen, da alarmen gik i gang, idet hun var ved at forlade et apotek. Apoteket valgte dog ikke at gå videre med episoden til politiet, da Ryder lagde tingene, hun havde stjålet, tilbage på disken. Udover det har hun også været kendt for tidligere at være storforbruger heroin. 

ANNONCE

"Jeg elsker Hitler"

Den Gibraltar-fødte britiske modedesigner, John Galliano - kendt for at være hovedesigner for Givenchy og Christian Dior - blev i 2011 fyret af Christian Dior. Det skete, efter det i en video kom frem, at en spritstiv Galliano have udtrykt sig i stærkt antisemitiske vendinger på en café i Paris. Her fornærmede han en gruppe italienske kvinder og erklærede sin kærlighed til Hitler: "Jeg elsker hitler? Folk som jer ville være døde. Jeres mødre og jeres forfædre ville alle være blevet fucking gasset". 

ANNONCE

Dolce&Gabbana i fængselsstriber

I 2013 blev de to verdenskendte italienske designere, Domenico Dolce og Stefano Gabbana, idømt 20 måneders fængsel for skattesvindel. Sagen gik på, at de i 2004 havde stiftet et firma i Luxembourg under navnet Gado (en forkortelse af deres efternavne), mens de stadigvæk drev modehus i hjemlandet. Det italienske skattevæsen vurderede, at de havde undgået at betale i omegnen af tre milliarder kroner ved at være i skattely i Luxembourg. Man kan spørge sig selv, hvorfor så to kendte og helt sikkert rige modedesignere har brug for at lave sådan et stunt, men sikkert er det, at de udover fængselsstraffen også fik en klækkelig bøde på 2,5 milliarder kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt