Magasinet M!

Komikere med rekvisitter!

Når mikrofonen ikke gør tricket alene...

Komikere med rekvisitter!

Gallagher


Der er de traditionelle stand-up'ere. Dem der står bomstille med mikrofonen i hånden, og taler en halv time om "Kender I det når ...?" Der er heldigvis sket mere indenfor stand-up siden de dage. Nogle er mere fysiske i deres komik, hvad end man kan lide det eller ej, såsom Geo og Mick Øgendahl. Andre udvikler helt nye måder at bruge stemmen på, og laver parodier som den geniale Pablo Francisco.

Og så er der de komikere, der tager skridtet videre og bruger rekvisitter i deres stand-up. Det er dem, vi fokuserer på i denne artikel.

10. Gallagher
Leo Anthony Gallagher er muligvis tyndhåret og lidt gammel. Men han har eddermanme været produktiv i sin karriere som stand-up'er med rekvisitter. Mellem 1981 og 1987, hans storhedstid, producerede han et one-man show om året, der alle kom på landsdækkende tv. Han nægtede desuden at have andre navne end Gallagher. Han brugte tonsvis af rekvisitter, nogle af dem kæmpestore, til at understøtte sine vitser, imens han smadrede ting med sin kæmpestore forhammer, kaldet The Sledge-O-Matic. Især var han kendt for altid at slutte sine shows af med at smadre vandmeloner. Et værre griseri.

Om at være far:

Tommy Cooper


9. Tommy Cooper
Den walisiske-engelske tyksak Tommy Cooper er lidt Englands svar på en blanding af Dirch Passer og Ørkenens Sønner. Han startede egentlig som tryllekunstner, da han var udstationeret soldat under 2. Verdenskrig. Men hurtigt fandt han ud af, at han fik store lattersalver, når han kiksede i udførelsen af sine tryllerier. Fra 1948 og frem til sin død i 1984 var han lidt af en institution i England, og han havde flere tv-shows, hvor det bare var ham der gøglede og lavede spas. Derudover drak og åd han som et svin, og så røg han 40 cigarer om dagen. Det er i sig selv sejt nok, men det hjalp jo nok ikke på helbredet.

Her er lidt klassiske klip med den walisiske kæmpe:


Carrot Top


8. Carrot Top
Carrot Top er lidt af en cirkusfreak. Han har kæmpestort, ildrødt hår. Han har fået lavet lidt for mange plastiske operationer i krydderen. Og så har han en abnormt muskuløs krop, der vist ikke er blevet skabt på rugbrød alene. Til gengæld har han formået at skabe sig et navn som en af Las Vegas' mest populære stand-up komikere med sit bindegale rekvisitshow. Han har altid en masse kasser med på scenen, og i dem findes der et utal af forskellige dimser og dingenoter, de fleste har han lavet selv. Og showet går primært ud på, at han hiver tingene frem, knytter en kommentar til dem og så smider lortet væk. Tja, hvorfor ikke.

På besøg hos Jay Leno:

... og på besøg hos The Late Late Show
Ã' 

The Amazing Jonathan


7. The Amazing Jonathan
John Edward Szeles, som The Amazing Jonathan er født, er amerikaner, tryllekunstner og bindegal komiker. Han kom frem i starten af 80'erne med sit show, der går ud på at udføre sindssygt bizarre tryllekunstner på politisk ukorrekte måder. Ofte går de galt, hvilket er en del af showet. Blandt andet kan han pludselig begynde at skære i sig selv med en køkkenkniv så blodet sprøjter. Bare for at afsløre, at det var en illusion. The Amazing Jonathan har ligget på den stille side på det seneste pga. hjerteproblemer, men den 50-årige psykopat skulle være på vej tilbage.

Her optræder han på tysk tv foran et måbende publikum, der desværre ikke helt fatter alle de engelske jokes. Dumme tyskere:

Her ses han i start 90'erne. En del af de samme tricks som tidligere, men klart et kig værd:

Rune Klan


6. Rune Klan
Der blev kun plads til én dansker på listen. Og det skulle naturligvis være den bamsede tryllekomiker Rune Klan, M!'s egen yndlingstryllegøj. Rune har skruet ned for kaninerne i hatten i tv-showet "Tak for i aften", sammen med en anden M!-yndling Mick Øgendahl. Men sjov er han sgu stadig. Bedst er han nu, når han viser sine, faktisk ganske imponerende, evner indenfor tryllekunster. Og kombinerer det med vitser om alt og intet. Go Rune!

Korttricks i Forbudt For Børn

Klanens seneste one-manshow "... GÃ¥r Large"

Joel Hodgson


5. Joel Hodgson
Muligvis listens særeste komiker. Joel Hodgson kom frem i 80'erne, og blev primært et kultfænomen i USA på grund af tv-serien Mystery Science Theater 3000 (a.k.a. MST3K). Den serie kørte fra 1988 til 1999, og den var ifølge Time.com en af historiens 100 bedste tv-serier. Det siger lidt om Hodgsons geni. Men Hodgson startede sin karriere som ganske ung tryllekomiker. Og det er fisme fedt, det han lavede dengang. Okay, og meget meget sært. Mere stenet bliver det næppe. Men her på M! værdsætter vi det.

Hav tålmodighed, det går lidt langsomt, men er ret sjovt:

Forældrene


4. Zach Galifianakis
Der findes en lille, kraftig mand med et tykt skæg og en kringlet hjerne. Han er græsk-amerikaner og hedder Zach Galifianakis. ZG er kendt for at lave en masse sære musikvideoer, hvor han ikke er bange for at fremstille sig selv som den smågrimme og småtykke mand, han nu engang er. Derudover er han også kendt for at være glad for, at tage rekvisitter med på scenen. Især hans klaver til at supplere hans sære vitser med "skøn" musik.

Ã' Zach "... Live At The Purple Onion"

Privatoptagelse af Zach på University Of South Carolina. Kæft hvor er han grim:

Zach elsker også at klæde sig ud:

Forældrene


3. Stephen Lynch
I Danmark har vi Dan Andersen og hans guitar stand-up. Men den bedste i verden til at blande musik med komik er uden tvivl Stephen Lynch. Han fortæller ikke vitser, men optræder derimod med et sæt af sange, der mest af alt minder om børnesange. Med nogle usandsynligt politisk ukorrekte emner som pædofili, retarderede og bøssesex. Lynch er en af den slags komikere, der endnu ikke har fået et stort, kommercielt gennembrud. Til gengæld har han en trofast fanskare. Og han fortjener helt klart anerkendelsen. Især fordi han faktisk er en vildt dygtig musiker.

Et par af Lynch's bedste sange.
Craig

IfÃ' I Were Gay
Altar BoyÃ' 

Forældrene


2. Demetri Martin
En af de mere surrealistiske stand-up komikere i USA er den geniale Demetri Martin. Hans jokes leveres altid med Martins flade og døde ansigtsudtryk. Vitserne handler ofte om nærmest ligegyldige observationer af hverdagen. Til gengæld så ynder DM at hive rekvisitter med på scenen. Blandt andet elsker han at tegne og spille musik, hvilket han ofte involverer i sine sketches. Udover stand-up skriver Demetri Martin også bøger, udgiver plader og arbejder som ungdoms-korrespondent på The Daily Show.

Demetri med sin store papirsblok

Med guitar (og statister)

Forældrene


1. Jeff Dunham
Listens eneste bugtaler har gået sin sejrsgang på især Youtube. Hvis ikke du kender hans rutine med Achmed The Dead Terrorist, så har du ikke nogen internetforbindelse. Og det har du, eftersom du læser denne artikel. Achmed er blot en af Dunhams mange sjove karakterer. Og Jeff Dunham er efterhånden mere end bare en kultstand-up'er. Han er efterhånden megastor. Han er egentlig ikke den bedste bugtaler derude. Bevares, han er dygtig nok, men det er primært på grund af, at han også er en klasse komiker, at han har så stor succes. Og hvem sagde lige, at dukker er for piger?!

Ã' ... med Achmed the dead terrorist
Ã' 

... med Walter
Ã' 

... med Peanut
Ã' 

ANNONCE
Del

Seneste nyt