Underholdning

Kvinde afslører chokerende effekt af seks år med kun kød og mejeriprodukter

Det kan noget!

Kvinde afslører chokerende effekt af seks år med kun kød og mejeriprodukter
Foto: steakandbuttergal
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 18. januar 2025

Mens plantebaserede diæter vinder frem, har en kvinde taget en drastisk omvendt kurs. Bella, en amerikansk indholdsskaber kendt som @steakandbuttergal på Instagram, har udelukkende spist kød og mejeriprodukter de sidste seks år efter tidligere at have været veganer. Hendes oplevelser med den ekstreme diæt har skabt debat om, hvad en “sund” kost egentlig indebærer.

Læs også: CyberFusca: brasiliansk replica af Tesla Cybertruck laver på sociale medier

Fra veganer til kødæder

Bella, der regelmæssigt deler opdateringer om sin kød- og mejeribaserede livsstil til sine 421.000 følgere, har droppet alle kulhydrater, frugter og grøntsager fra sin kost. I en video, hvor hun spiser en hel helstegt kylling, forklarer hun:
“Jeg har ikke spist en eneste kulhydrat, et stykke frugt eller grøntsag i seks år, og jeg er hverken træt eller hormonelt ude af balance.”

Hun hævder, at hendes livsstilsændring har haft en række positive effekter, herunder:

  • Vægttab: Hun har tabt 25 pund (ca. 11 kg).
  • Reguleret menstruationscyklus: Hendes menstruationer er nu smertefri.
  • Forbedret mental sundhed: Hendes humør og energiniveau er mere stabile.

Overraskende forbedringer

En af Bellas mere bemærkelsesværdige påstande er, at hendes kropslugt og fordøjelse har ændret sig drastisk.

“Folk tror, at man kommer til at lugte forfærdeligt, hvis man kun spiser kød,” siger hun i en video, hvor hun spiser en bøf. “Da jeg var veganer, var min kropslugt, prutter og sved ude af kontrol. Nu behøver jeg ikke sæbe eller kropsvask. Jeg lugter fantastisk og prutter ikke længere.”

Hvad siger eksperterne?

Ifølge NHS (den britiske sundhedsstyrelse) bør en sund og balanceret kost indeholde:

  • Mindst fem portioner frugt og grønt om dagen
  • Fødevarer med højt fiberindhold som brød, ris eller kartofler
  • Protein og mejeriprodukter eller alternativer
  • Begrænsning af rødt og forarbejdet kød til højst 70 gram dagligt

Cancer Research UK advarer desuden om, at forarbejdet og rødt kød er klassificeret som kræftfremkaldende og kan øge risikoen for tarmkræft.

Britisk pizzeria kræver over 900 kr. for ananas på pizza – og det er helt bevidst

Læs også: Britisk pizzeria kræver over 900 kr. for ananas på pizza – og det er helt bevidst

Britisk YouTuber udforsker forladt zoologisk have – finder noget uventet i en dam

Læs også: Britisk YouTuber udforsker forladt zoologisk have – finder noget uventet i en dam

Underholdning

Se flere artikler