Magasinet M!

Kvinder som sexsymboler?

Er kvinder i dagens Danmark kun reduceret til sexsymboler?Jeg var ved at få kaffen i den gale hals, da jeg tirsdag d. 18. oktober overværede en debat mellem socialdemokraten Karen Hækkerup og Informations David Rehling omkring reklamer og kvinderne deri.
Kvinder som sexsymboler?
Der var allerede fra starten kridtet op til en omgang "kønnenes kamp", for David Rehling var tydeligvis ikke enig med Karen Hækkerup i noget af det hun sagde. En mandlig provokatør af rang, der fik rødstrømpen til at se... ja rødt.

Karen Hækkerup var tydeligvis yderst forberedt og kunne som joker i debatten hive et katalog fra Tøjeksperten op, hvori der var en JBS reklame, hvor man ser en kvinde og en mand, i yderst lidt tøj - ja hvad havde du dog forventet kvinde? Det er jo undertøj der reklameres for!

Igennem hele seancen, hvor Karen Hækkerup gang på gang råbte op om at kvinder i dagens samfund ikke havde en retfærdig placering i hverdagen og at kvinder kun var reduceret til sexsymboler, vendte og drejede min mave sig utallige gange.

"Det ender jo med, at kvinder ikke ønsker at amme deres børn, da der jo skal silicone i brysterne, for at kvinderne lever op til det billede medierne har skabt.". For mig minder et statement som dette lidt om det der blandt fyre hedder penismisundelse.

Karen Hækkerup er ikke selv den mest sprudlende af danske mø'er. Hun minder mest af alt om en gennemsnitlig dansk husmor, der af uransagelige årsager har fået lidt for meget at skulle have sagt i dagens Danmark. Bedre blev det ikke, da hun kom ind på, at staten burde træde ind og censurere den slags reklamer, der udstiller kvinder som sexsymboler.

Hvad den kære Karen Hækkerup åbenbart ikke havde i sine overvejelser, var at manden i selvsamme JBS reklame kun var iført et par tights - hvorfor er det ikke også forkasteligt? Hvorfor tuder hun ikke også op om, at manden udstilles som sexsymbol blandt danske husmødre?

Det skønhedsideal der hersker i dag, er jo som sådan blot en afspejling af samfundet vi lever i. For 100 år siden var skønhedsidealet et andet og hvis vi går 3-400 år tilbage, så befandt vi os på et stadie, hvor selv Karen Hækkerup kunne være med.

Kroppen er i dag et middel for at nå målet og lad den dog for fanden blive ved med det. Kroppen kan være en smutvej for de rette, men desværre også en hindring for dem der ikke har den. Sådan fungerer tingene nu i dag og der hjælper det ikke, at der sidder en flok rødstrømper med alt for store måtter og råber op om kvindekamp.

Kvinder - I har kroppen, så tøv dog ikke med at manipulere jeres vej mod toppen. Vi kan jo li' det!
ANNONCE
Del

Seneste nyt