Magasinet M!

Lækre Lumix

Vi ser på et af de seneste kompaktkameraer med chokerende god teknik for skillingen

Lækre Lumix

Af: Søren F. Lillesøe 

Du kan lige så godt glemme alt om at købe dit næste kamera nede i Bilka for 1.000 kr. Kompakte digitalkameraer er nemlig blevet så avancerede og så billige, at det ikke kan betale sig at købe slatten bambusteknik.

Et af de mange kvalitetsvalg til privatbrugeren er for tiden Lumix DMC-FX500, der produceres af Panasonic. Digitalkameraet kom på markedet i april og er faldet næsten 1.000 kroner i pris siden da. Du kan få de 10,1 megapixel for bare 2.900 kroner, hvis du handler rette sted.

De øvrige specifikationer kan også tilfredsstille de fleste privatbrugere. Der er 5 x optisk zoom i kassen og Leica-objektiv med vidvinkel på 25 mm. Navigationen i menuerne skulle også fungere som en leg, da der både er 3" touchskærm samt joystick til at styre med.

"So far, so good - men hvad kan det?" vil du nok spørge. Kameraet kommer blandt andet med face detection, en teknik der stiller skarpt på op til 15 ansigter samtidig og hindrer røde øjne på dine fotos. En anden feature er filmoptagelserne, som du kan skyde i HD-kvalitet (1290 x 720) til stor tilfredsstillelse for fladskærmen i stuen. Men det mest smarte er næsten det automatiske programvalg i Lumix DMC-FX500, der selv vælger eksponering og teknikken, der skal til. Den ordner kort sagt selv indstillingerne, når du vil tage et produktbillede, et portræt eller hvad der nu trækker. Jep, godt nyt - selv idioter som M!s journalister og dig kan finde ud af at tage gode billeder nu om stunder. Tak, Lumix!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE