Magasinet M!

Lev efter terningerne

I en hel måned skulle vores tidligere praktikant lade terningerne styre hans liv. Det kom der bl.a. et besøg i en swingerklub ud af.

Lev efter terningerne

Jeg befinder mig i et kælderlokale på Vesterbro. Stedet er kun oplyst af et par røde pærer, og der stinker af kondomer.  Lige foran mig ligger en midaldrende kvinde og dyrker sex med fire mænd. Jeg stikker min hånd i lommen og griber de to grønne terninger, der har taget mine beslutninger for mig gennem den seneste måned. Hvis øjnene viser to ens, skal jeg deltage i samlejet. Forsigtigt ryster jeg terningerne og lader langsomt min hånd åbne sig. I min håndflade ligger to treere.
I 1971 skrev George Cockroft under pseudonymet Luke Rheinhart bogen The Dice Man - på dansk Terningemanden - om en psykiater, der keder sig og begynder at lade to terninger tage beslutninger for ham. Bogen indeholdt rigelige mængder sex og vold og var så kontroversiel, at den blev forbudt i flere lande. Denne artikel er inspireret af George Cockrofts idéer og skal ende med at føre mig ud i situationer, som jeg aldrig havde havnet i normalt.
Men inden vi når så langt, spoler vi tiden nøjagtigt en måned tilbage. Den første dag i en måned, hvor jeg skal lade terningerne bestemme over mit liv. Spændt på hvad de næste 30 dage vil bringe, spørger jeg terningerne, hvad jeg skal lave i dag. Hvis jeg slår 9 eller lavere, skal jeg tage på arbejde, men terningerne viser 10, så jeg bliver liggende i min seng. Jeg tager en blok og en kuglepen frem, og skriver seks ting ned, jeg kan lave, når jeg nu ikke skal på arbejde. Bare de første seks ting, der falder mig ind. Jeg giver dem hver et tal, og slår med en enkelt terning. Resultatet bliver, at jeg bare skal surfe rundt på internettet hele dagen. Det her bliver den bedste måned nogensinde.

ANNONCE
Lev efter terningerne

Byturen
Samme aften bliver jeg kontaktet af to veninder fra journalisthøjskolen. De skal på et værtshus i nærheden af mig, og spørger, om jeg vil med. Jeg giver et ja gode odds, og som forventet lader terningerne mig tage af sted. Da jeg dukker op, er værtshuset dog fuldstændig proppet, og en af pigerne foreslår, at tager et andet sted hen. Jeg forklarer dem om terningerne, og siger kækt, at hvis jeg slår alt andet end to ens, vil jeg tage med.
Bang! To femmere.
Jeg har lige drukket den første øl og har på ingen måde lyst til at slutte aftenen allerede, så jeg lader mig overtale til at drikke en øl mere og så slå igen.
Bang! To toere.
Jeg føler mig svigtet af terningerne, men en af pigerne påpeger, at jeg kun har slået om at tage til det ene specifikke sted, og at hvis vi bare vælger et andet sted at tage hen, må jeg slå igen. Som sagt, så gjort, og denne gang giver terningerne mig lov.
Vi hænger ud i et par timer, indtil stedet lukker. Igen er jeg nødt til at slå om, hvorvidt jeg må tage med videre. Jeg er målløs, da jeg for tredje gang den aften slår to ens. Jeg har allerede bøjet reglerne to gange og kan ikke overbevise mig selv om at gå imod terningerne igen, så jeg tager hjem.

ANNONCE
Lev efter terningerne

1. maj
Det er 1. maj, og terningerne siger, at jeg skal tage i Fælledparken og mødes med en veninde. Hun sidder sammen med en masse mennesker, jeg ikke kender, så jeg får hurtigt drukket min medbragte pose øl. Da jeg er færdig med den, synes jeg, det er en god idé at lægge an på min veninde. Det synes terningerne ikke, men jeg bliver ved med at slå, indtil jeg får det ønskede resultat.
Terningerne finder sig ikke i, at jeg ignorerer deres beslutninger og lader deres vrede manifestere sig, da min veninde venligt, men også bestemt afviser mine tilnærmelser. Det ender med at være en ret dum situation, og jeg begynder at indse, at jeg ikke kan snyde systemet. Da jeg slukøret bevæger mig hjemad, lover jeg mig selv, at jeg aldrig vil forsøge at bryde eller bøje reglerne igen.
Terningens ord er lov.
Efter min åbenbaring, lader jeg terningerne få større indflydelse på mit liv. Nu lader jeg dem ikke bare bestemme, hvad jeg skal spise eller hvornår jeg skal sove, men om jeg skal gøre det overhovedet. Da terningerne for femte dag i træk har nægtet mig at gå i bad, har jeg ikke meget lyst til at gå på arbejde, men den slags beslutninger ikke længere op til mig.

ANNONCE
Lev efter terningerne

Eks-kæresten
Lørdag aften. Jeg sidder og stener Facebook, mens jeg overvejer hvilke muligheder, jeg kan give terningerne. Jeg kigger ned over listen af online-venner i chatten og får en idé. Jeg kaster en syver og tæller fra toppen af listen. Jeg lander på min bedste vens eks-kæreste. Jeg skriver til hende og spørger hvad hun laver i aften. Hun er på værtshus og siger, at jeg bare kan komme forbi, hvis jeg har lyst. Terningerne siger, at det har jeg.
Jeg ankommer til stedet og slutter mig til hendes selskab. Hun virker positivt overrasket over, at jeg er dukket op, og jeg skynder mig at drikke et par øl for at sætte gang i samtalen. Det fungerer. Jeg er ikke sikker på, hvem der bringer emnet op, men inden længe drejer samtalen ind på sex.
"Det er irriterende, at man ikke kan have sex med en fyr, uden han får følelser for en," siger hun.
"Jeg har nu ellers mere oplevet, at det er den anden vej rundt," siger jeg.
"Ikke mig. Sex for mig er bare sjov," siger hun.
Den vigtigste regel, når man lever efter terningerne, er, at man selv laver reglerne. Hvad du skal slå om, hvor ofte og hvor stor sandsynlighed du vil give de forskellige udfald, er helt op til dig. Det handler om at give dig selv muligheden for at være et andet menneske, end du normalt er - ikke om at tvinge dig selv ud i en masse ubehagelige situationer. Samtidig er du dog nødt til at presse dig selv lidt, hvis du gerne vil bryde med dine vaner og rutiner.
Alt det tænker jeg over nu. Normalt ville jeg aldrig overveje at knalde med min bedste vens eks-kæreste. Det er godt nok flere måneder siden, hun og min ven slog op, men det er stadig dårlig stil. Rigtig dårlig stil. Alligevel beslutter jeg, at spørge terningerne, om jeg skal forsøge at få sex med min bedste vens eks-kæreste. Nu. I aften. Jeg går ud på toilettet og finder terningerne frem fra lommen. Hvis de viser ni eller over, skal jeg gøre forsøget.
Jeg slår toiletbrættet ned, og lader terningerne rulle henover det. En femmer og en sekser.
Terningens ord er lov.
Jeg går tilbage til hende, og idet jeg sætter mig, bliver der råbt "Sidste omgang!" oppe fra baren. Vi bliver enige om, at det er på tide at tage hjem, og da vi kommer ud på gaden, lægger jeg armen om hende.
"Jeg skal altså bare hjem og sove," siger hun
"Også mig."
"Skal du ikke den anden vej?"
"Jo," svarer jeg, og fortsætter i samme retning.
Da vi er gået lidt længere, lægger hun også sin arm om mig, og vi går sammen hen til hendes opgang. Hun låser os ind, og jeg følger efter hende op ad trappen og ind i hendes lejlighed. Vi tager overtøjet af, og står lidt og kigger på hinanden.
Jeg tænker på min ven, og jeg tænker på terningerne.
Jeg læner mig frem og kysser hende.
"Er du sikker på, at det er en god ide?" spørger hun.
"Ja," svarer jeg. "Det er jo bare for sjov, ikke?"

ANNONCE
Lev efter terningerne

Terningernes lærling

Der er gået næsten tre uger, siden jeg lagde min skæbne i terningernes hænder. I dag har de været barmhjertige, og ladet mig sove længe. Jeg møder ind på arbejde til frokost, og da jeg har spist, slår jeg om, hvorvidt jeg skal blive på arbejde, tage hjem igen eller gå ud på eventyr. Terningerne vil have et eventyr, så jeg slår om, hvorvidt jeg skal med metro eller bus, i hvilken retning, og hvor jeg skal stå af. Jeg ender på Den Røde Plads på Nørrebro.
Jeg sætter mig på en gyngebænk i solen, og terningerne siger, at jeg skal indlede en samtale med pigerne på bænken ved siden af mig. De er meget yngre end mig, og jeg kan fornemme, at andre folk på pladsen finder det upassende. Kort tid efter skal de videre, og jeg slår med terningerne igen. Jeg skal ringe til en veninde og invitere hende herhen. Hun siger ja, og dukker op en halv times tid senere.
"Det ligner da ellers ikke dig, sådan at sidde her i solen," siger hun.
"Det er heller ikke mig, der har bestemt det," siger jeg, "Det er terningerne."
"Terningerne?"
Jeg forklarer. Hun har hørt om idéen før og har endda selv overvejet at leve efter princippet. Jeg foreslår, at hun slår om det og rækker hende terningerne, der gladelig tager imod en ny discipel. Vi går over på den anden side af Nørrebrogade og køber et sæt terninger til hende. Så slår vi om, hvad vi skal lave resten af dagen. Hun er sulten og vil gerne have en pizza, men terningerne mener, at vi skal spise is i stedet. Bagefter siger terningerne, at vi skal tage hjem til en fælles veninde, der bor lige i nærheden.
Få minutter senere, sætter vi os i hendes seng, og jeg bliver tilbudt en joint. Terningerne siger ja tak, og jeg bliver hurtigt meget skæv. De to piger snakker om løst og fast, men jeg kan ikke overskue at høre efter, så jeg sidder bare og kigger på deres munde bevæge sig. Jeg bliver tilbudt en joint mere, som terningerne også siger ja til. Jeg bliver spurgt om noget, men jeg kan ikke svare med andet end et grynt. Min terningelærling forlader os for at købe en durum. Vi sidder i akavet tavshed, indtil min lærling vender tilbage med en bøfsandwich. Terningerne er åbenbart på tværs i dag, og de vil heller ikke lade mig tage hjem, selvom min seng føles som det bedste sted i verden lige nu. Efter endnu en halv times akavet tavshed, får jeg endelig lov at komme hjem og stene film, til jeg falder i søvn.

ANNONCE
Lev efter terningerne

Swingerklubben
Der er kun ganske få dage tilbage af måneden, så jeg spørger mine kollegaer, om de har nogle idéer til, hvad jeg kan bruge den sidste tid på. Jeg vælger de forslag ud, som jeg synes er mest grænseoverskridende og slår om det. Nervøsiteten melder øjeblikkeligt sin ankomst, da terningerne beslutter, at jeg skal i swingerklub.
Jeg søger på nettet efter hvilke klubber, der findes i København, og slår om, hvilken en jeg skal besøge. Terningerne vælger klubben XXDark på Vesterbro. Jeg ringer til dem for at få en ide om, hvad der venter mig. En kvinde tager telefonen og forklarer, at det teknisk set ikke er en swingerklub, men en hardcore sex- og pornoklub. Forskellen er, at det ikke handler så meget om partnerbytte, men mere om kvinder, der har sex med mange mænd på samme tid.
"Hvornår ville være et godt tidspunkt at dukke op i aften?" spørger jeg.
"Kom klokken otte," svarer hun. "Der starter vores gangbang."
Jeg er rystende nervøs, da jeg lidt i otte nærmer mig kælderen, hvor klubben ligger. Alt i min bevidsthed skriger, at jeg skal vende om, men jeg følger terningernes beslutning og åbner den tunge metaldør ind til klubben. Lige fremme hænger et forhæng, der forhindrer mig i at se ind i lokalerne. Til venstre står en ung, topløs kvinde bag en disk og byder mig velkommen. Jeg afleverer min jakke og telefon, mens jeg forklarer, at det er første gang, jeg er her.
"Ah, friskt kød," lyder en kvindestemme bag forhænget.
Nogle mænd griner. Jeg smiler nervøst, og siger, at jeg har haft ringet tidligere. Kvinden jeg snakkede i telefon med, dukker op fra bag forhænget, præsenterer sig selv og viser mig rundt i klubben. Alt på nær gulvene er malet sort, der lugter af kondomer, og lokalerne er kun oplyst af enkelte røde pærer og store fladskærme, der viser porno. Der er et stort, åbent lokale med et metalbur, en gabestok og en gynækologstol, samt flere små, aflukkede rum med kighuller og gloryholes. Der er også et almindeligt oplyst toilet med bad og en bar ved indgangen, hvor man kan få noget at drikke. Det er her de fleste af klubbens gæster hænger ud, da min rundvisning er færdig. Da det ikke er noget krav, at man er nøgen, har de fleste beholdt deres tøj på. Indtil videre.
"Den er kvart over, så vi starter nu," annoncerer kvinden, der lige har vist mig rundt.
Hun tager sit tøj af, så hun kun er iført et par hotpants og afslører et sæt særdeles velskabte bryster, som jeg gør mit bedste for ikke at stirre alt for meget på. Hun leder kvinden, der er centrum i det planlagte gangbang, ind i det store lokale, giver hende bind for øjnene og placerer hende på alle fire. Straks får hun stukket pikke ind i begge ender. Jeg tager mig selv i at savne lidt forspil. Det er jeg nok den eneste, der gør, for kvinden er nu omringet af nøgne mænd, der bliver dirigeret rundt af kvinden med de pæne bryster.

ANNONCE
Lev efter terningerne

"Du må gerne være med, hvis du skulle få lyst," siger en mandlig ansat lavmælt til mig.
"Øøh, jeg tror vist lige, at jeg skal vænne mig til det først," får jeg fremstammet.
Det hele er totalt surrealistisk, og det er svært at kigge væk, men samtidig føler jeg mig underligt upåvirket af situationen. Jeg er bestemt ikke tændt, men jeg er heller ikke hverken frastødt eller forarget. Faktisk er jeg lidt skuffet over, at det mest grænseoverskridende har været at gå ind ad døren. Samtidig er jeg dog også glad for, at alle er så imødekommende, og at ingen lader til at være generet af, at jeg beholder mit tøj på og bare kigger.
Det går pludselig op for mig, at jeg helt har glemt terningerne. Jeg slår om, hvad jeg skal gøre, og terningerne synes, at jeg bare skal blive hængende lidt og se, hvad der sker. Det planlagte gangbang er overstået, men spontane samlejer begynder at opstå, så jeg går rundt og kigger ind ad kighullerne. I et af de små rum har en kvinde sex med tre mænd. Da jeg kigger ind, får jeg øjenkontakt med hende. Hun reagerer slet ikke på det.
Et spontant gangbang opstår i det store lokale. Jeg har efterhånden været i klubben et par timer, og det er på tide, jeg lader terningerne bestemme, hvad jeg skal gøre.
De siger, at jeg skal deltage.
Pludselig er det hele meget grænseoverskridende igen. Alle andre mænd i lokalet står med pikken fremme, men alligevel virker det unaturligt selv at gøre det samme. Jeg stiller mig en halv meter fra kvinden, der bliver bollet, mens hun giver et blowjob og to handjobs på samme tid. Skal jeg virkelig bare hive pikken frem sådan lige her og nu?
Terningerne siger ja igen.
Jeg åbner knappen i mine bukser, og forventer lidt, at alt skal stoppe og nogen skal spørge mig, hvad fanden jeg har gang i. Ingen reagerer. Jeg lyner ned. Jeg kan ikke fatte, at jeg rent faktisk gør det her lige nu. Jeg hiver ned i elastikken på mine boksershorts med den ene hånd og tager fat om min helt slappe og iskolde pik med den anden.
Jeg tager den frem.
Holy crap, jeg står med pikken fremme foran fremmede mennesker, der har sex. Er det her virkelighed? Jeg forsøger at onanere, men min penis har ligesom mig en total ud-af-kroppen oplevelse og reagerer ikke. Jeg begynder at blive lidt flov over at være den eneste, der ikke kan få den op, så jeg tager mine bukser på og går ud på toilettet. Her forsøger jeg desperat at få liv min pik, men intet virker. Jeg lukker øjnene og kører klassiske scenarier i hovedet, der ellers altid virker. Ingen effekt. OBS LIDT MERE HER. Jeg giver op.
Da jeg kommer hjem, er den over midnat, og min måned er officielt overstået. Jeg har dog et sidste spørgsmål, jeg vil stille terningerne. Når jeg skriver denne artikel, skal jeg så fortælle, hvad der virkelig er sket denne måned, eller skal jeg lyve? Jeg kaster terningerne for sidste gang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt