M!

Lider du af høfeber? Så snup en Gin & Tonic

Og særligt en alkoholisk drik bør du holde dig fra, hvis du for tiden går og nyser i ét væk.

Den fandens græspollen. Roden til alt ondt for os allergikere. Det klør i øjnene, vi nyser, og næsen løber. Hvorfor skal vi have det så skidt? Jovist, du kan selvfølgelig tage din allergimedicin, men vi mænd er dovne og bevæger os ikke indenfor på et apotek, hvis vi kan undgå det. Jamen, okay? hva' så med at drikke en Gin & Tonic?

Ja, det lyder skørt, men nu skal du høre. I det her vejr (læs: det har været varmt på det seneste) er væske en nøglefaktor i forhold til at overleve. Og findes der noget bedre end en kold øl i solen? Nope! Men hvis du er pollenallergiker, så hav lige i mente, at øl bare gør din allergi værre.

Vi ved det. Det er forfærdeligt nyt. Men du har nogle valgmuligheder, der kan afhjælpe dine allergiske symptomer, skriver Lad Bible.

Ifølge magasinet Elle indeholder øl (og nogle andre alkoholiske drikke) histaminer, der - som du sikkert allerede har regnet ud ved hjælp af din sunde fornuft - er det modsatte af antihistaminer (læs: allergipiller).

Jup, øl indeholder den samme substans, som bliver frigjort i din krop, når du har en allergisk reaktion. Som et resultat af netop det kan det gøre din høfeber - eller andre former for allergiske reaktioner - værre. Faktisk kan det trigge astma, hvis du har tendens til det.

Lider du af høfeber? Så snup en Gin & Tonic

Ifølge britiske Asthma UK indeholder ethanol (også kendt som ren alkohol) såvel som alkoholiske drikke et naturligt fødevarekemikalie kaldet histamin, som især er højt i rødvin og nogle øl.

Hvis du netop nu sidder og tænker: "Ha! Jeg drikker kun hvidvin", må vi skuffe dig. Hvidvin er lige så skidt.

På Asthma UK står der:

- 64 procent af folk med astma fortæller, at nogle bestemte typer af alkoholiske drikke udløser deres symptomer. Rødvin er den største synder efterfulgt af hvidvin, øl og cider."

Lider du af høfeber? Så snup en Gin & Tonic

Drinken med færrest sulfitter og histaminer er den drink, du bør drikke ovre i parken, selvom det måske ikke er det mest praktiske. Men snup en Gin & Tonic. Eller Vodka. Så undgår du formentligt at fremkalde de 100 nys, der ofte følger med en omgang høfeber.

Og skal vi være helt ærlige, er en G&T jo spot on, når vi snakker høj sol og 25 grader. Og en Screwdriver er heller ikke værst. Ergo, din sommer er ikke spoleret, hvis bare du undgår øl. Og selvom du er en mand, der døjer med allergi, så smut lige ned, og invester i nogle allergitabletter. Eller en inhalator, hvis du udviser tegn på astma. Hellere være på den sikre side, ikke? 

Del