Magasinet M!

Lille plaster kan helbrede denne meget almindelige form for allergi

Nu ser det ud til, at en af de mest almindelige former for nødde-allergi kan kommes til livs - hvis bare du bærer dette lille plaster.

Peanuts - eller jordnødder, som det hedder på dansk - smager sindssygt godt. Det er bare fakta. Men desværre er der mange, der er allergisk over for den lille, lækre nød. Men det kan der forhåbentligt laves om på i fremtiden. Den franske medicinproducent DBV Technologies har nemlig testet et plaster, der i fremtiden kan knække jordnøddeallergi, skriver Gizmodo.com. 

Plasteret, der kaldes Viaskin Peanut Patch, er blevet testet af folk, der har peanutallergi i alderen fra fire til 25 år. Og resultatet viste efter et år, at omkring halvdelen af testpersonerne havde en mindre allergisk reaktion over for peanuts end før. 

Resultatet viser også, at det er en god idé at starte med plasteret, mens man er ung, for de yngste i studiet viste sig nemlig at være dem, der var bedst til at komme af med deres allergi. 

ANNONCE
iStock - Lille plaster kan helbrede denne meget almindelige form for allergi iStock

Peanutallergi er kendt som en af de allerfarligste allergier, man kan have. Faktisk er det oftest nok bare at være i et rum, hvor der er en åben pakke peanuts, før allergien springer ud. Ifølge det amerikanske Academy of Allergy, Asthma and Immunology er peanutallergi den allergi i verden, der er skyld i flest dødsfald. I USA alene dør mellem 150 og 200 mennesker hvert år på grund af peanuts.

Plasteret er dog ikke godkendt til salg endnu, men hvis testene fortsætter, som de gør lige nu, regner DBV Technologies med, at det kan være godkendt til at komme på markedet om cirka halvandet år - og så kan det altså være endeligt farvel til peanutallergi. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt