Magasinet M!

Livet er, hvad man gør det til

Livet er inddelt i tidsperioder, hvor morfar bare er en af demDengang jeg var barn, ung, blev voksen og nu ældre. Alle perioder og alle aldre har været mine bedste år.

Livet er, hvad man gør det til
Når jeg i dag kigger på nutidens unge, ser jeg en generation fyldt med ungdommens vovemod. Nysgerrige, eventyrlystne og frie. Undersøgende, eksperimenterende og vidensbegærlige.

Egentligt ikke så forskellige fra den generation, jeg selv tilhører.

De unge lever i nuet - velvidende de i fremtiden har et langt liv foran sig.
De ældre lever i nuet - velvidende de har lagt en del år af deres liv bag sig.

Sprogbarrierer
Da jeg var ung, færdedes jeg i nogle kredse, hvor det var meget udbredt at kommentere næsten alting med: Flippet, fedt og syret. I dag bliver næsten alting kommenteret med. LOL - LOL - LOL...

Med årene er mit ordforråd vokset betydeligt. Ja, jeg vil faktisk sige, at jeg har udviklet et helt nyt avanceret og højteknologisk ordforråd. Det har været nødvendigt for at forstå, hvad de unge siger og mener.

WaaaaZååååDeeeer baby...
Tænder du ikke lige for højspændingsapparatet, jeg er hjemme om to sec...

Ææææær du freeeessch også at tænde for strømfordeleren til toasteren. Heey yoo gangsta.

Homies er vennerne. Store, ethundredeoghalvfems centimeter høje unge mennesker med en skostørrelse nummer 45.
 
De kender ikke ret meget til min forståelse af kvalitetstid.

Deres udregningstabel hedder MEGA og GIGA. Tid er lig med Hertz gange elektronik.

Elmåleren løber nærmest løbsk med det forbrug, de har i alle de apparater, der skal være tændte. To computere, hvor den ene af dem er en helt ny super computer, der har et grafikkort, der bare æder strøm. Derudover er der selvfølgelig også to skærme, der et tændte - plus et stereoanlæg og et 32 tommers fjernsyn, hvor X-boxen og den nye PS3 er tilsluttet.
 
Vidunderdrengen solgte sin gamle old school PS2. Den havde opnået en status som et oldnordisk fortidslevn. Den kun fire måneder gamle Nintendo Wii blev ligeledes solgt, for at han kunne købe den nye PS3 på udgivelses datoen. Den har den helt nyudviklede Blu-ray funktion, og den var jo en absolut:  "Can't live without - and must have"!

I mit hjem fylder min søns homies meget.

De har en glubende appetit, og i løbet af nul komma fem er en pakke toast sammenlagt med enten Nutella eller leverpostej blevet fordøjet - samt et par flasker 1½ liters Pepsi Max og et par poser Sour Cream & Onion.

Kommer jeg så og tilfældigt stiller et fad med æblebåde og gulerødder, får det lov til at stå ubemærket, urørt og uspist. Nutidens unge mennesker har også en helt naturlig ligefremhed til, at spørge hvad vi skal have at spise? VI er indbefattet dem. Når de er på home mates visit, er det inklusiv fuld forplejning.
Ellers er det da for nederen...
ANNONCE
Livet er, hvad man gør det til
Ungdommeligt frisind
Toastkrummer ligger spredt på bordpladen og køkkengulvet. Knivene i vasken er fyldte med Nutella og leverpostej. På stuegulvet og i sofaen ligger chips smulder. Midt i stuen står to unge mennesker vildt fægtende med arme og ben og spiller golf...

Maximum Power råber den ene til den anden - mens jeg hører min egen stemme råbe Low Energy...

Got som cash skatter, spørger min søn. De kan vist se på mit ansigtsudtryk, at der trænger til udluftning. Spenderer du en tur i bowlinghallen -  Jiiiih'æær og en enkel kebab...?

Slaaaaaaapp Ooff
... Vi rydder vores K'riiiiszz op, når vi kommer hjem. Sagde Kylle Rylle drengen og Kylle Babs...."Praise the almighty kyllae"!

Mode
Så fik en hjerneforstyrret og rundtosset fruentimmer lige et pusterum til at skænke sig en kop mocca og ryge en corner. Og få renset lidt ud i de små fantasifostre. Det var måske også på tide at indse, hun ikke længere er mor til en lille pludrende Duploklods-bygger.

Hendes lille søn er blevet en kønsmoden ung mand, der er blevet ret interesseret i det modsatte køn. Disney plakaterne er blevet udskiftet med smukke yndefulde, og meget let påklædte kalenderpiger. Dagens Babes. - Ugens Babes. - Månedens babes og årets babes. Tegneserierne er blevet erstattet af magasinerne: M og FHM (hey, hvad med Connery?, red).

Ude på toilethylden står
Ja, så skal der jo ikke ret meget til for at smelte hans mors hjerte, når charmøren viser glimtet i øjet og det skæve smil. Så flyver der både mønter og sedler op fra min potmonné. Heldigvis viser han ingen tendenser til at ville udsmykke sin krop med piercinger eller tatoveringer. Han sympatiserer heller ikke med de metoder BZ'ere synliggør deres ungdomskultur. Endvidere har han, lige fra han var lille, haft en antikrigshelts holdning. Til gengæld er hans mobillos forbrug ret stort. De bliver kasseret efter ½ års brug, så er tasterne nedslidte.

Forældre modeller
Hvem er det så lige, der arver hans aflagte tøj og går rundt i det og ser "sej" ud? Det er såmænd hans ungdommelige far. Iklædt Cap og rød og hvidternede Vans sko, og en t'shirt med teksten: Team FBI - Female Body Inspector. TÆNK på alle de penge, hans far sparer på sit eget tøj forbrug for at have råd til at klæde hans søn på. Og hans mor - hans "gamle" unge mor - købte for første gang en bikini sidste år. Iført denne klejne beklædningsdel lagde jeg mit skønne legeme til offentlig beskuelse nede i den nye strand park.

Mine cellulitis hud på benene og små mælkejunger stod sikkert i stor kontrast til min nyerhvervede blomstrende bikini. Det var også sidste år, jeg slog en fed streg under de tre UUU'er. En Ubegrænset - Uhæmmet og Utæmmet middelaldrende knirkende hørehæmmet og svagtseende kvinde menneske.
Jeg satte min bløde bagdel i førersædet på en Harley Davidson. Omtransformerede mig pludselig og blev til motorvejenes Zig Zag overhalingsspecialist.
With out biker licens... Jiii'Haaaa...
ANNONCE
Livet er, hvad man gør det til
Summa Summarum
De kære unge mennesker der stiller masser af spørgsmålstegn og gerne vil have fyldestgørende svar på deres HVORFOR? Det er sund fornuft og sund logik ikke at lade sig spise af med halvkvædede og ordknappe kommentarer, der afsluttes med et tsk... Eller et hmrpf...

Deres engang imellem løftede øjenbryn og rynkede pander står godt til de små smilerynker, jeg får flere og flere af. De er geniale i deres opfindsomhed. De udvikler hele tiden små og store genistreger. De er hemmelighedsfulde og dog så åbenhjertige. De er landets fremtid.

Og jeg "skriveren", der tilhører en anden generation, der har høstet flere års livserfaring, giver gerne nogle af dem videre til de unge.
Ikke som en foredragsholder eller kostvejleder, men som et menneske der møder dem på halvvejen.
Vi kan hver især - både unge og ældre - lære og give hinanden meget.

WwAaaZzÅåååDeeer... Tænkte kvindemennesket, da hun vågnede op til en ny dag.
Endnu en dag til at være forelsket i livet. Som dengang hun var barn, ung, blev voksen og nu ældre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE