Magasinet M!

Livet før Facebook

Kan du huske, hvordan det var før Facebook? Her er ni ting, der har forandret sig efter ankomsten af det sociale medie

Livet før Facebook
Du løj ikke nær så meget

Kan du huske, hvordan det var før Facebook? Her er ni ting, der har forandret sig efter ankomsten af det sociale medie.

Vi starter med at se nærmere på dine hvide løgne:

Det er ikke fordi du lyver vanvittigt meget, men før Facebook havde du ikke nær så mange anledninger til at lyve. Du fortalte jo ikke så meget om dig selv, som du gør nu, og så er det bare utroligt nemt at pynte på sandheden, når du sidder foran computeren.

"Har lige gjort rent i hytten."

"Puha, de 15 kilometer på løbebåndet brænder lige nu."

"Slukker tv´et og læser en bog."

Klik dig videre for at se flere ting, som de var før Facebook.

ANNONCE
Livet før Facebook
Du havde et privatliv

Ja det må du virkelig undskylde, men der er vel ingen, der helt seriøst stadig tror, at deres informationer på Facebook er fuldstændigt beskyttede?

Alt bliver registreret, og selvom du tror, at du bare er en interessant person, der godt kan lide at stå på rulleskøjter, så er du i virkeligheden en forbruger, der muligvis kunne være interesseret i at købe et par rulleskøjter.

Alt handler om at få pengene op fra dine lommer.

ANNONCE
Livet før Facebook
Du anede ikke, hvad eks-kæresten lavede

I gamle dage gik dig og eks-kæresten hver til sit, når I slog op - ude af øje, ude af sind.

Men med Facebook får du konstant smidt opdateringer fra hendes liv lige i fjæset. Hendes nye kæreste, hendes arbejde og hele hendes perfekte liv.

Hvorfor unfriender du hende så ikke bare? Fordi selvom det er irriterende at følge med i hendes liv, så er der den der pirrende nysgerrighed, der får dig til at blive ved.

ANNONCE
Livet før Facebook
Du glemte konstant fødselsdage

Her er vi ovre i et af de elementer, hvor Facebook har tilført noget helt genialt. Før i tiden var det umuligt at holde styr på fødselsdage, men nu får du en praktisk reminder, og så er det mega nemt at smide en hilsen på folks væg - også dem, du næsten aldrig snakker med.

ANNONCE
Livet før Facebook
Du anede ikke, hvem der var single

Til fester var du nødt til at sjusse dig frem til pigernes forholdsstatus, og du kunne måske få en lille fordel ved at tjekke med deres venner. Desværre betød dette også meget spildtid, hvis dit formål til festen var at score, fordi du så brugte tid på at snakke med piger, der i forvejen havde en kæreste.

Nu foregår invitationer til fester oftest på Facebook, så du kan se, hvem der kommer og lige lure deres profiler på forhånd. Er de single eller i et forhold?

ANNONCE
Livet før Facebook
Du interesserede dig for andre mennesker

Nu skal du ikke misforså os. Du interesserer dig selvfølgelig stadig for andre mennesker, og især dine nærmeste venner betyder utroligt meget for dig.

Men i strømmen af nyhedfeeds på Facebook fra det utal af venner, som du alligevel ikke kunne drømme om at toppe op på gaden og snakke med, så kommer der altså bare meget ligegyldigt lort. Det fører til et informations-overload, der ligesom får alt til at blive knækket hvid. Det er de samme uinteressante nyheder, der kører igen, og det er meget sjældent, at du rent faktisk falder over noget virkelig vigtigt.

ANNONCE
Livet før Facebook
Du fik rigtige invitationer til begivenheder

Dit sociale balkort hang på køleskabet i form af invitationer til fødselsdage, bryllupper og barnedåbe.

Nu er det et ikon på Facebook, der hedder Events.

Livet før Facebook
Du gjorde ting, fordi du selv havde lyst

Jaja, dybest set gør du jo stadig, hvad du har lyst til. Men kan du helt ærligt svare, at du aldrig har gjort et eller andet, fordi det ville give en fed status-opdatering eller et sjovt billede til din profil?

Når alt foregår på Facebook, så kommer folks opfattelse af en begivenhed udfra, hvordan denne begivenhed er fremstillet på Facebook. Det kan altså godt være, at du havde en fed omgang dykning i Egypten sidste år, men hvis billederne på Facebook ser kedelige ud, så er det nok sådan dine venner tror, at turen var.

ANNONCE
Livet før Facebook
Du gemte dine billeder i et fotoalbum

Okay, måske ikke et fysisk fotoalbum med billeder fremkaldt i en butik, men du havde i det mindste et par mapper på computeren med minder fra de gamle dage.

Nu uploader du det hele til Facebook, og så regner du med, at de findes her for evigt.

Del

Seneste nyt