Magasinet M!

Livets store spørgsmål ???

I det nye M! ser vi på, hvorfor mænd elsker bacon, men hader at shoppe. Hvorfor gør det så ondt at slå sig i kuglerne, og hvorfor er alt sjovt, når man er skæv? Få svarene på alt det, du ikke vidste, du ikke vidste.

Livets store spørgsmål ???

Hvorfor vågner vi mænd med erektion hver morgen?

Torsten Sørensen, lægefaglig konsulent for Dansk Selskab for Almen Medicin fortæller: "Erektionen skyldes ikke, at vi ligger og drømmer om dejlige damer. Det skyldes flere faktorer, som vi ikke helt har styr på, men vores søvnmønster spiller en stor rolle. Vi har forskellige faser i søvnen vekslende mellem dybe og overfladiske perioder og perioder med meget hjerneaktivitet, den såkaldte REM-søvn. Under REM-søvnen udskiller hjernen mindre mængder af det hormon, der virker sammentrækkende på blodkar. Blodkarrene til blandt andet svulmelegemerne bliver derfor mere afslappede og så kommer der mere blod ud i svulmelegemerne."

Bonus-info: Den verdensberømte poetWilliam Shakespeare beskrev den mandlige erektion som "kærlighedens pil". Det kan du passende citere ham for i dit næste frække selfie på Snapchat.

Hvorfor griner man, når man er skæv?

Anders Fink, klinisk professor på Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, siger: "Man kan opleve at få grineflip, fordi cannabis udløser en eufori-følelse som følge af indtagelsen af THC. Det er dog afhængig af ens personlighed, og det er svært at pege på en enkelt faktor, som gør, at man kommer til at grine - det kan jo også afhænge af situationen. Der er altså ingen specifikke forklaringer på fænomenet, men en teori går på, at det er THC´ens aktivering af cannabinolreceptorerne i det limbiske system, der må antages at udløse de her følelser."

Bonus-info: I 2011 blev narkotikaloven i Danmark skærpet, så hash sidestilles med andre illegale stoffer som heroin, kokain og amfetamin. Vi venter dog stadig på kanten af sædet i spænding på rapporten om det første dødsfald, forårsaget af indtagelsen af cannabis. Det er bare ikke sket endnu.

 

Hvorfor bliver man tyk, når man bliver gammel?

Diætist Heidi Rydahl Jensen fra Diætisthuset giver her sin forklaring:

"Den primære grund er nedsat fysisk aktivitet. Som ung mand dyrker man jo ofte en form for sportsgren og får jævnligt motion, men så får man typisk uddannelse og måske kontorjob, bil, børn og familie - pludselig har man en stillesiddende hverdag, hvor fodbold ses oftere fra sofaen og der ikke længere er lige så meget frihed og tid til at komme i træningscenter eller ud til andre fysiske aktiviteter. Antallet af øl, kartofler og søde sager sætter sig også mere, end det gjorde tidligere, fordi hvilestofskiftet falder i takt med alderen. Samtidig påbegyndes en langsom og naturlig nedbrydning af muskelmassen jo længere man kommer op i alderen - særligt hvis man ikke holder sin krop stærk og i form. Så hold jer aktive, gutter!"

Bonus-info: En typisk voksen mand har over 50 millarder fedtceller i kroppen. Der er altså flere fedtceller i én krop end der er mennesker på kloden.

 

Derudover giver vi dig bl.a. svarene på, hvorfor kvinder bliver sure, når de PMS'er. Hvorfor man får lyst til grillmad, når man har tømmermænd. Hvorfor vi elsker at se porno. Hvorfor mænd ofte bliver skaldede og mange flere af livets helt store spørgsmål. Alt sammen i M! 201, som er ude netop nu.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE