Magasinet M!

Lømlernes værste mareridt

Her er monsterbilerne, der giver alle autonome mareridt...

Lømlernes værste mareridt
Danmark
Nu kan vi også være lidt med herhjemme. Efter Politiet i årevis har takket nej til vandkanoner, anskaffede man sig i forbindelse med klimatopmødet dette køretøj, der kan køre 75-100 km/t, vejer 20 ton og har to vandkanoner med en rækkevidde på op til 60 meter. Officielt skal den bruges til at slukke brande og skubbe forhindringer væk fra vejen, men den har dog allerede fået tilnavnet Lømmelsprøjten, hvilket mere lugter af demonstranter end af ildebrande.
ANNONCE
Lømlernes værste mareridt
Tyskland
Stål og vand kan næsten ikke blive for gammelt. Og selv om tysk politis vandkanoner Wasserwerfer 9000 har været i aktion i 20 år, fungerer de stadig upåklageligt. Vognen er bygget af Mercedes-Benz, kan rumme 9.000 liter vand, skyde 65 meter, vejer 26,3 ton med fyldt tank og har en topfart på 109 km/t. Tysk politi rådede på et tidspunkt over 116 af denne slags køretøjer, men mange af dem er efterhånden blevet udfaset, og i 2010 skal de efter planen afløses af den lidt mere moderne Wasserwerfer 10.000.
ANNONCE
Lømlernes værste mareridt
England
I Storbritannien har The Metropolitan Police, der holder til i London, 13 af disse 'Guardians'. Bæstet har 325 hk, vejer 7 ton og kan rumme 6 betjente. Briterne bruger primært bilerne til at fragte særligt mandskab til og fra Heathrow Lufthavn, men da ruder, gulv og sider er forstærket til at kunne modstå sprængninger og skud, kan den sagtens klare mere krævende opgaver.
ANNONCE
Lømlernes værste mareridt
Holland
Den hollandske regeringsby Haag er kun på størrelse med Århus, men da den både huser den Internationale Domstol og adskillige FN-bygninger, har politiet ofte nok at lave med at holde styr på demonstranter. Til deres hjælp har de en række af disse futuristiske køretøjer, der er udstyret med to vandkanoner. Vognen kan rumme chaufføren plus fire personer, der sidder på to platforme, så alle har et godt udsyn over løjerne foran.
ANNONCE
Lømlernes værste mareridt
Colombia
I Colombia har politiet nogle lidt større problemer at slås med end de fleste andre lande. Landet er fyldt med narkobander og den svært bevæbnede oprørsgruppe FARC, der heller ikke er blege for at slås med politiet. Derfor har man blandt andet disse armerede vogne, der er skudsikre, kan indeholde 11.500 liter vand og skyde vandstråler op til 55 meter. Vognen er desuden udstyret med fire kameraer på taget, så man kan optage video af alle folk, der kommer i nærheden. Skovlen foran kan klare forhindringer på op til tre ton.
ANNONCE
Lømlernes værste mareridt
Rusland
Det russiske specialpoliti OMON er ikke til at spøge med. Deres motto lyder "Vi viser ingen nåde og forventer heller ikke nogen", og langt hen ad vejen minder OMON mere om militær end om politi. Det var blandt andet OMON, der var i kamp med georgiske tropper under krigen med Sydossetien i august 2008. Om de havde denne vandkanon med dengang, vides ikke, men arme dem, der er i nærheden, når de tænder for den.
ANNONCE
Lømlernes værste mareridt
Tjekkiet
Hvis du beslutter dig for at bygge en barrikade eller lignende under et besøg i Prag (man kan jo finde på så meget efter et par øl), får du måske besøg af denne OKV-P. Bag det frække navn gemmer der sig egentlig et hurtigt, russisk militærkøretøj, men ved at fjerne maskingeværet på taget og sætte en stor skovl foran har tjekkerne fundet ud af, at den med lidt tilløb egner sig glimrende til at fjerne store ting fra gaden.
ANNONCE
Lømlernes værste mareridt
Frankrig
Fransk politi holder sig heller ikke tilbage med at give demonstranter en ordentlig vandtur, hvis der bliver behov for det. Dette billede er taget på Champs-Élysées under indsættelsen at præsident Nicolas Sarkozy, hvor det franske nationalpoliti holdt parat i tilfælde af ballade.
Del

Seneste nyt

Annonce