Magasinet M!

'Logan Lucky' er humoristisk bankrøveri med plads til overraskelser

ANMELDELSE: Hvis du har brug for den ultimative tømmermændsfilm, så er den her lige sagen. God underholdning med solide skuespillere og en overraskende velfungerende historie.

Originaltitel: Logan Lucky
Instruktør: Steven Soderbergh
Medvirkende: Channing Tatum, Adam Driver, Riley Keough, Seth MacFarlane
Spilletid: 1 time 58 minutter
Premieredato: 7/9 2017

4/6

Instruktør Steven Soderberg står bag den nye film Logan Lucky, der følger familien Logan bestående af brødrene Jimmy (Channing Tatum) og Clyde (Adam Driver) og deres søster Mellie Logan (Riley Keough) - alle kendt for deres families evige uheld.

Efter Jimmy mister sit job i en mine, der rumsterer under Charlotte Motor Speedway, og samtidig får en trist nyhed om, at hans ekskone vil flytte længere væk med deres fælles datter, planlægger han et røveri, der kan sætte en stopper for hans families økonomiske problemer. Han har de bedste intentioner og vil gerne vende hans families evige uheld til en god omgang held.

ANNONCE

En ret genial plan

Helt så let er det dog ikke at vende familiens uheld. Og med Jimmys plan kræver det da også en seriøs viden om underjordiske rør, hvor der løbende flyver rigtig mange penge Igennem fra speedwaybanen til en central bankboks under jorden. Jimmy beslutter sig for at røve bankboksen under et NASCAR-racerløb. 

Ikke en helt dårlig idé. Men for at få planen til at fungere får han hjælp fra sine søskende, bombeeksperten Joe Bang (en Daniel Craig on fire) og hans to mindre begavede brødre Sam (Brian Gleeson) og Fish Bang (Jack Quaid). 

Det eneste problem er, at Joe sidder i fængsel for et andet røveri. Derfor må drengene finde på en måde at få Joe ud af fængslet og få ham tilbage, uden at nogen opdager det. Det kan da ikke være så svært, vel?

Røveriet er underholdende - og planen er ret genial. Dog er der gjort plads til få overraskelser fra Soderberghs side, hvorfor man også sidder tilbage med et smil på læben, når filmen er slut.

ANNONCE
Scanpix - 'Logan Lucky' er humoristisk bankrøveri med plads til overraskelser Scanpix

Stjernespækket heist-komedie perfekt til en søndag med tømmermænd

Filmen er en vellykket komedie med sjove karakterer, der jonglerer med projekter, som er lidt større, end de måske egentlig burde påtage sig. Det sjove ved filmen er da også, at tingene måske ikke altid lige går efter planen. Filmen er, hvad den er: En sjov og underholdende heist-film med en velformidlet humor, der gør, at man griner med karaktererne og ikke af dem.

Daniel Craig, der spiller bankrøveren Joe Bang, gør det fantastisk i den forfriskende rolle med et dejligt twist af humor - og han stjæler derfor rigtig meget fokus i filmen - men slet ikke på den dårlige måde (Daniel Craig for prez)! Og så er det ganske underholdende at høre Craig folde sig ud med en anden accent end den britiske.

Udover Daniel Craig er filmen fyldt med andre Hollywood-stjerner som Channing Tatum, Riley Keough, Hillary Swank, Adam Driver, Katie Holmes, Family Guy-skaberen Seth MacFarlane og mange flere.

Det er først til sidst, at den to timer lange film begynder at blive lidt langtrukken. Hillary Swank spiller en FBI-agent, der optræder i de sidste 20 minutter af filmen. Hun forsøger at opklare, hvad der er sket under Speedwayen. Det virker ikke overbevisende og mest af alt bare som en slags fyld for at trække tiden ud, indtil selve twistet og forløsningen kommer til sidst i filmen.

Men Hillary Swank er Hillary Swank. Selvfølgelig skal der gøres plads til en Oscar-vinder.

ANNONCE
Scanpix - 'Logan Lucky' er humoristisk bankrøveri med plads til overraskelser Scanpix

God og vellykket

På trods af en langtrukken og søgt slutning er det en film, der både kan kaldes god og vellykket. Den er underholdende, overraskende og egentlig også ret charmerende. Så charmerende, at du sagtens kan invitere din dame med i biffen.

Channing Tatum gør det godt i rollen som stakkels Jimmy med de gode intentioner om et bedre liv, og kemien med Adam Driver er ægte og skinner virkelig godt igennem på lærredet, og det er generelt de stærke skuespillere og deres formidable kemi, der løfter filmen til at nyt niveau.

Det er måske for meget at kalde filmen for intelligent, men den er altså en hel del skarpere end eksempelvis Central Intelligence. Det er især en rigtig fed film, hvis man skal bruge søndagen på at slappe af, og hvor det ikke på nogen måde forventes, at man skal tænke og analysere, men bare nyde et godt bankrøveri.

Spot on. 

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt