Magasinet M!

M!s hurtig-guide til sjusser

Spekulerer du nogensinde på om du er macho, når du dunker en breezer? Vi har svaret.

M!s hurtig-guide til sjusser

Af: Morten Greve

 

Danmark er i en sørgelig forfatning ? på barer, cafeer, klubber og diskoteker står unge mænd og hælder poppede sprutblandinger i svælget uden respekt for de mavesårs-tunge tømmermænd vores forfædre har gennemgået igennem tiderne. Dengang der var rigtige mænd til. I stedet for en porter, en bitter eller en kryddersnaps står der i dag spruttens svar på regnbueis på menuen: Bacardi Breezers, Smirnoff Ice eller Cult Shaker. Det kan godt være man bliver stiv, men man bliver aldrig en mand på den måde. Hvis man skulle være en rigtig mand i gamle dage krævede det hård alkohol i store mængder, gerne med en eftersmag, der gav hår på brystet og sure opstød.

Vi er i dag kommet videre i vores drikkekultur, men der er ingen grund til at gå over styr med gode, solide traditioner bare fordi det er moderne at drikke sukkersøde alkopops, der gør det lettere at blive lam. En bøtte maling kan også gøre dig lam, men det får dig jo ikke til at dyppe næsen i en spand Citrongul før en bytur, vel? Vejen til rusen skal være udfordrende og spændende.

Du må fra starten lære at vælge en god solid sjus, der udstråler både stil, respekt og klassisk coolness.

Når du står foran en bar er der to grupper, du skal overbevise om din forståelse for den ædle kunst at vælge en sjus ? kvinder og mænd. Og de foretrækker ikke altid det samme. En drik giver måske opmærksomhed fra tøsebørnene (bare bestil den mest kulørte cocktail ? men hun vil tro, det er til din kæreste). En kulørt cocktail vil dog hurtigt blive set ned på af mænd. Du kan selvfølgelig altid vælge den klassiske fadøl, men i længden er det at begrænse sig selv alt for meget. Du skal vælge en sjus, der både er attraktiv for damerne og som giver respekt hos mændene.

Når du skal vælge din drik er der to gode tommelfingerregler ? farve og vedhæng.

Den første tommelfingerregel er "farve": Kig på din sjus ? er den klar, lys gylden eller mørk gylden? Du kan næsten altid med god stil bestille ren whiskey, ren vodka eller ren tequila, især hvis du kan tage en dram med damerne. At drikke shots alene er kun for alkoholikere. Hvis du skal gå efter en længere fornøjelse, så kan du bestille en gin + tonic, en Manhattan eller en Dry Martini. Klassisk og cool.

Anden tommelfingerregel er "vedhæng": Kig på din sjus ? er der parasol, sugerør, stjernekaster, frugt eller andet, der ikke enten er isterninger eller en tandstik med oliven? Så kan du godt sende den tilbage. En pink drink-parasol passer utroligt dårligt til dit sorthvide outfit, som du har brugt kræfter på foran spejlet. Bryd kun denne regel, hvis du er til poolparty eller tropefest.

 

Der er selvfølgelig undtagelser - hvis du ikke er tonic-typen, så kan du også snige dig af sted med en gin + lemon ? og hvis du er til ny-klassikere, så kan du altid drikke en White Russian med et venligt nik til filmen The Big Lebowski.

Undgå for alt i verden at drikke sjusser, der er kraftigt farvede og med vedhæng - der er ikke noget, der siger kastreret unghingst som en jordbær-daiquiri eller en Cosmopolitan. Og så er det lige meget om de smager godt. Det samme gælder i øvrigt teenage-klassikere Cola + Rom - den fik du lov at drikke på Blå Mandag. Du er nået længere nu.

Sådan rustet kan du med god samvittighed bevæge dig ind på en bar ? bestil din vare, lad vær med at spille smart ? og snart kan du kalde dig en mand i samme kaliber som din morfar, da han var knægt.

Skål.

ANNONCE
Del

Seneste nyt