Magasinet M!

M!s øl-guide: USA & Mexico

M!s internationale guide til bajere.

M!s øl-guide: USA & Mexico

Af: Tjelle Vejrup

Øl! Bajere! Pilsnere! Stifter! Uhmm, det boblende, flydende guld. Sammen med fodbold og sex er øl nederst i madpyramiden - dvs. du skal helst have rigtig meget af det.

I en hyldest til øl, og fordi der i weekenden er international øl-festival i København, kommer her M!'s guide til øl.

Øl består primært af grund-ingredienserne vand, malt og gær. Øl er en af verdens ældste drikke, og dateres ofte så langt tilbage som år 6.000 før kristus, hvor egypterne ... arh fuck it!

Du vil jo hellere vide, hvilke bajere du skal købe fra hvilke lande. Okay så. Som en daglig service kommer M!'s øl-geografiske guide. Selv tak.

Denne gang: USA og Mexico
Hvad kan amerikanerne og mexicanerne:
Amerikanerne kan erklære krig mod alle mulige lande, da de har en militær styrke, der får den danske hær til at ligne tivoligarden. Derudover kan de lave film med Clint Eastwood og have dobbeltmoralske love.

Mexicanerne er ret gode til at holde siesta, og så går de alle sammen med sombrero (hahahaha, det er sjovt, fordi det er en racistisk fordom).

Kan de drikke bajere:
Amerikanerne er nogenlunde med, til trods for den platte regel om, at deres afkom ikke må drikke, før de fylder 21 år. USA er nummer 13 på listen over øldrikkende nationaliteter.

Mexico ligger knap så lunt i svinget. Dem finder man helt nede på en ussel 30. plads (i øvrigt lige imellem Sverige og Norge).

Hvad kan de skænke:
Amerikansk øl har længe været associeret med de tre store brands Budweiser, Miller og Coors. Eller Budmilloors, som de kaldes over there. Nej seriøst, det kalder de dem!

Disse tre er alle fine øl. Især Coors. Men blandt øl-kendere har der længe ikke hersket den helt store respekt omkring amerikansk øl og dens opfindsomhed, trods det faktum at der findes hele 1,444 bryggerier i USA.
Men det var indtil mærket Brooklyn blev lanceret i New York. Siden 1987 kæmpede bryggeriet for at slå igennem, og med især deres pale ale, er det nu lykkes. Her er tale om et fremragende mærke, med mange gode varianter.

Sig Mexico, og man tænker tequila. Men øl kan de også producere. Du kender naturligvis Corona og Sol. Disse to er om muligt blandt verdens bedste sommer-øl. Og de bør nok heller ikke tages for mere end det.

Skal du derimod smage en mexicansk "luksusøl", så gå efter mærket Negra Modelo. Modsat Corona og Sol er NM ikke en lys og let øl, men en fyldig, cremet og mørk lager.

Bonusinfo:
Med 33 bryggerier indenfor bygrænsen alene kaldes Portland, Oregon, for Beervana. Den amerikanske by huser flere bryggerier end nogen anden by i verden. Og eksperter kalder den dermed en kandidat til titlen som Verdens Ølhovedstad. Et besøg værd? Helt sikkert.

ANNONCE
Del

Seneste nyt