Magasinet M!

M! smager på snaps i BorderShop Puttgarden

Det er nærmest 'breaking news': Vi har smagt på en masse snaps, og det var faktisk slet ikke så forfærdeligt, som vi havde forventet!

Telefonen ringede. Samtalen var kort, men ordene tydelige: "Ja, vi kører med det samme". Nøglen drejede og motoren tændte. Redaktionen satte turen mod Rødby, og efter chokolade-croissanter og en 45 minutters overfart med færgen, stod vi med fødderne foran indgangen til BorderShop i Puttgarden.

De venlige sjæle fra grænsebutikken havde inviteret os på snapsesmagning, og sådan et tilbud siger vi selvfølgelig ikke nej til.

Missionen var klar. Hvilken snaps skal pryde dette års juleborde?

Læs testen af de fem forskellige snaps, og se videoen af smagningen nederst i artiklen.

ANNONCE
M! smager på snaps i BorderShop Puttgarden
M! smager på snaps i BorderShop Puttgarden

O.P. Anderson 125 års

Snapsen er lagret på cognac-, whisky- og cherry-fade. Den skal serveres til silden og er ikke sprittet.

Simone mener: "Den dufter godt, og er slet ikke sprittet, som man ellers kunne frygte."

Anders mener: "Den smager "faktisk" godt. Normalt er jeg ikke den store snapsedrikker, men denne her, ville jeg godt kunne nyde sammen med en god portion sild."

Pris: 139,95 kr.

ANNONCE
M! smager på snaps i BorderShop Puttgarden

D Argentum

En dild-snaps med yderst lækker og kraftig duft af dild. Snapsen er en enkeltmarks-snaps, hvilket betyder, at du kan udpege den mark, hvor dilden er plukket. Den drikkes også mest til sild.

Simone mener: "Der er meget kraftigt duft og smag af dild. Du skal være vild med dild, før du kan lide snapsen."

Anders mener: "Dilden er så kraftig, at det fjerne spritten fra alkoholen. Den er blid og en smule anderledes."

Pris: 129,95 kr.

ANNONCE
M! smager på snaps i BorderShop Puttgarden

Brøndums Æble & Timian

Umiddelbart kvindernes foretrukne snaps. En sød kryddersnaps, som passer godt til f.eks. æbleflæsk eller oste.

Simone mener: "Den er rigtig rigtig god. Den dufter fantastisk af æble cider, og har en blød og lækker smag. Hvis du ikke kiggede på flasken, ville du ikke vide, at det var snaps, du drak."

Anders mener: "Den er pisse farlig. Minder om en sød alkohol cider med 6% alkohol, i virkeligheden står du og tyller 30% snaps. Hovedpine og dumme beslutninger, her kommer jeg!"

Pris: 89,95 kr.

ANNONCE
M! smager på snaps i BorderShop Puttgarden

Linie Aquavit - Madeira

En mere klassisk snaps, men af højeste kvalitet. Specielt for "linien" er, at den har krydset ækvator to gange. Denne specielle udgave har efterfølgende lageret på Madeira-fade, hvor den har fået sødme fra cherry og madeira. Den lidt stærkere snaps følges som regel hånd i hånd med gode oste.

Simone mener: "Den er altså krads. Meget kraftigere end de andre, og nok ikke lige en af dem, som ville være placeret på mit julebord."

Anders mener: "Klart den stærkeste af de testede. Minder mere om den klassiske version, men ikke en, som slår dig ihjel. Stadig at foretrække frem for Rød Aalborg?"

Pris: 169,95 kr. 

ANNONCE
M! smager på snaps i BorderShop Puttgarden

Braunstein Porse

En kraftig porse snaps, som går rigtig godt til stærke- og skimmeloste. Men holde den langt væk fra din sildemad. Hvis du ikke er til porse, skal du vende snuden mod en anden.

Simone mener: "Jeg kan godt lide den. Den dufter godt, og forskrækker ikke nogle med grum eftersmag. Samtidig er det lidt sjovt, at få en anderledes oplevelse end hvad du forventer."

Anders mener: "Jeg forestiller mig, at den fungerer godt sammen med ost. Uden ost, er den dog noget for sig selv. Ikke lige min kop te, selvom den dufter friskt."

Pris: 129,95 kr. 

Her kan du se videoen fra den store snapsesmagning:

ANNONCE
Del

Seneste nyt