M!

M! tester: Billige bobler

Cava, asti, moscato og spumante ligner champagne, men koster en tiendedel. Derfor er det oplagt at hælde på pigerne på en varm sommerdag. Vi har spurgt, hvad pigerne bedst kan lide.

M! tester: Billige bobler

Proa Brut Cava
Indhold: 75 CL /Alkohol: 11,5%
Pris: 54,50 kroner i Irma

Fotomodeller er kendte for at drikke 'Skinny bitches' (vodka med danskvand, red.), når de skal slå sig løs. Men chefen ville ikke slå sig løs med denne drik. "Det her er en 'Skinny cava'. Det er jo nærmest cava fortyndet med danskvand. Den gør ingen fortræd." "Først er der en smule smag af hvidvin, men den forsvinder hurtigt", sagde en skuffet Sara. Vera fik straks en syrlig smag i mundtøjet: "Den minder om danskvand med citrus og vodka." Den gjorde ingen fortræd, men var heller ikke god.

Stjerner: 3/6

M! tester: Billige bobler

Poderi Da Vino Asti
Indhold: 75 CL / Alkohol: 7,5%
Pris: 49,50 kroner i Irma

Cava Delapierre har en fætter. En rigtig klam fætter. "Den lugter af karamel, og efter to glas bliver jeg træt af dens eftersmag af piller," sagde Sara og rystede på hovedet. Og chefen var heller ikke tilfreds med Irmas Asti-dråber: "Alt, alt for sød til min mund. Den dufter dog godt." Lugten af den mindede Vera om en tur på Strøget. "Den lugter af brændte mandler, og så smager den af et traumatiserende miks af piller og hyldeblomst! Føj."

Stjerner: 1/6

M! tester: Billige bobler

Moscato Spumante
Indhold: 75 CL / Alkohol: 6,5%
Pris: 39,56 kroner i Rema 1000

"Den er virkelig, virkelig sød og lugter af honning og hyldeblomst!," sagde Vera, mens Sara gav sig til at slagte de søde sager: "Jeg får dårlige tænder af det her. Den smager jo af druesukker." Helle var heller ikke glad: "Jeg får intet ud af at drikke den her. Det er, som om nogen har kastet 100 knuste sukkerknalder ned i den. Føj!"

Stjerner: 2/6

M! tester: Billige bobler
Sort champagne

Freixenet Cordon Negro
Indhold: 75 CL / Alkohol: 11,5%
Pris: 49 kroner i Rema 1000

"Det er den mest champagnelignende af dem alle sammen. Den har en god eftersmag", sagde chefen, der samtidig satte pris på den maskuline tørhed. Sara var helt enig: "Ja, du bliver da i hvert fald ikke smidt ud, hvis du tager den med til en nytårsfest, men den er ikke noget særligt," lød det. Og det udsagn bakkede Vera op: "Den smager som hvidvin med bobler, så den kan drikkes," sagde hun og tog en ekstra tår.

Stjerner: 4/6

M! tester: Billige bobler
Frysende frisk (vinder)

J.P. Chenet Ice Edition
Indhold: 75 CL / Alkohol: 10,5%
Pris: 69,95 kroner i Super Brugsen

Feltets forfriskende isdronning var klar til servering. "Den minder mig med sit look om NASA Nightclub. Og så smager den friskt og ville være rigtig god til seafood," sagde Vera. Hun blev bakket op af Sara: "Jeg kan godt lide, at den ikke er så sød. Den har god balance og ville gøre sig godt til hummer og andre skaldyr." Også panelets sidste pige, Helle, var begejstret: "Den smager joi faktisk hen af noget ægte vin." Tre piger, tre meget positive kommentarer. Vi har en vinder!

Stjerner: 5/6

 

M! tester: Billige bobler
Piller på flaske

Cava Delapierre
Indhold: 75 CL / Alkohol: 11,5%
Pris: 45 kroner i Netto

"Ad, den smager af medicin. Det e som knuste piller med lakrids. Måske gik de for meget op i udseendet," lød dommen fra Vera. Og Sara var lige så kold over for cava'en: "Mærkelig eftersmag. Den er som en opløst pille i munden." Chefen gav derpå en prøve på sin bizarre fantasi: "Flasken er så flot, at man tror, at man skal hælde noget virkelig godt i munden. Det er som en lækker pige med hvidløgsånde," sagde han og lukkede dermed diskussionen.

Stjerner: 1/6

M! tester: Billige bobler
Cola i forklædning

Canti Moscato Spumante<
Indhold: 75 CL / Alkohol: 7,5%
Pris: 40 kroner i Netto

Cola har altid været sin egen. Men måske har den sneget sig ind i andre flasker. "Den smager af cola, så jeg kunne blive ved med at drikke den, " sagde chefen og smilte helt op til sit høje hår. Vera var lige så begejstret som Mads: "Den er luftig, sød og smager af sommer," sagde hun. Sara nøjedes med mere beskedne ord: "Ja, ja. Den ville vel være fin som velkomstdrik..."

Stjerner: 4/6

M! tester: Billige bobler
Sørgelig saftevand

Verdi
Indhold: 75 CL /Alkohol: 5%
Pris: 39 kroner i Fakta

Sparkletinis blege tvillingesøster var ikke meget bedre. "Den smager af dårlig hyldeblomstsaftevand," sagde Vera. Og hendes dårlige anmeldelse blev fulgt til dørs af Sara, som kaldte den for 'lidt ligegyldig'. Til slut gav chefredaktøren sit besyv med: "Jeg ville ikke en gang give den i hadegave. Det er jo saftevand!," råbte Mads, der dog bedre kunne håndtere denne farve i forhold til den lyserøde.

Stjerner: 2/6

M! tester: Billige bobler
Syntetisk hindbærsprøjt

Raspberry sparkletini
Indhold: 75 CL / Alkohol: 5%
Pris: 39 kroner i Fakta

De fleste i panelet kunne huske den lyserøde laban fra teenageårene. Men ikke for noget godt. M!'s kvindelige ekspertpanel er da også alt andet end imponeret over denne sag. "Nej, puha! Den er alt for sød," udbrød Sara, mens den tidligere forsidebabe Vera mente, at den allerhøjest kunne gøre sig som velkomstdrink.

Stjerner: 2/6

Del