M!

M! tester: Bourbon

Bourbon er en lidt overset whiskey, der skal laves på minimum 51 % majs og helst i Kentucky. Vi har testet seks af slagsen - og nu skal vi aldrig drikke andet.

M! tester: Bourbon
FOUR ROSES - SINGLE BARREL

Indhold / Alkohol: 70 cl. / 50 %

"Den er god, men lige lidt for sød til mig," sagde redaktionschefen om den lidt honningagtige bourbon. "Den har faktisk lidt blomster over sig både i næsen og smagen," bakkkede AD-Lars op. "Jeg tror, den her ville være perfekt om vinteren, når man kommer helt gennemkold hjem efter en otte timers shopping med kæresten. Den varmer kroppen helt igennem. Den er behageligt sød i starten og så spreder den sig ligesom i hele kroppen. Helt perfekt," mente chefen, der dog ikke kunne overbevise resten af panelet om en topkarakter.

Pris: 399 kr. (www.valoratrade.dk

Stjerner: 5/6

M! tester: Bourbon
BUFFALO TRACE

Indhold / Alkohol: 70 cl. / 40 %

"Uhhh. Det er sgu lidt en børnebourbon. Den er meget nem at drikke, men den er ikke så spændende," sagde den rutinerede bourbonsvælger, redaktionschefen Thomas. Selv vores yndige moderedaktør syntes, at den var lige vattet nok: "Hvis man nu skulle have lyst til at køle den ned med en isterning, ville den jo ikke smage af noget," lød dommen. Og som sædavanligt opsummerede redaktionens alderspræsident Lars med en enkelt rammende sætning: "Den gør ikke nogen fortræd."

Pris: 319 kr. (macy.dk)

Stjerner: 3/6

M! tester: Bourbon
MAKER'S MARK

Indhold / Alkohol: 70 cl. / 45 %

Testpanelet var ret begejstrede, da klassikeren røg fra glassene i kæften: "Den kradser lidt mere, men den er samtidig blød og rund," mente moderedaktøren Mille. "Ja, den bliver dejlig fed i munden. Den er virkelig fin," fik redaktionschefen udtrykt sig. Chefredaktøren var også ganske begejstret: " Den har faktisk en rigtig fin balance. Den er sød, når den rammer munden, men så kommer der masser af smag. En absolut godkendt bourbon til prisen.

Pris: 259 kr. (whisky.dk)

Stjerner: 4/6

M! tester: Bourbon
1792 RIDGEMONT RESERVE

Indhold / Alkohol: 75 cl. / 46,85 %

"Den dufter nærmest af rom," sagde chefredaktøren, da han satte tuden til glasset. "Og den starter også rigtig sødt, før varmen pludselig breder sig. Den er genial," fortsatte han efter at have taget en god slurk. "Den er nærmest lidt honningagtig i udtrykket," bakkede en tilfreds redaktionschef op, før panelets eneste misytring kom fra AD-Lars: "Den er lidt for krads til mig." Han blev straks satte på plads af moderedaktøren: "Den er kun krads på den gode måde."

Pris: 309 kr. (macy.dk)

Stjerner: 5/6

M! tester: Bourbon
JIM BEAM

Indhold / Alkohol: 70 cl. / 40 %

"Den har sådan en mærkelig eftersmag. Sådan noget kornagtigt, som ikke rigtig fungerer," sagde redaktionschefen Thomas, der uden tvivl var testens mest rutinerede bourbondrikker. "Ja, den er tynd og lidt kedelig," mente Mode-Mille, der slet ikke var tilfreds med testens billigste bourbon. "Jim Beam er helt fin at blande i cocktails, men den fungerer ikke rigtig alene," sagde chefen, der mente, at der var en underlig muggen eftersmag. Ikke nogen fantastisk bourbon.

Pris: 169 kr. (edrington.dk)

Stjerner: 2/6

M! tester: Bourbon
BLANTON'S (VINDER)

Indhold / Alkohol: 70 cl. / 46,5 %

"Det er ligesom at drikke en sukkerknald først, men så starter fyrværkeriet i munden," sagde en tydeligt tilfreds moderedaktør, da hun satte munden for glasset og en slurk af testens dyreste bourbon. Der var dog bred enighed om, at den var alle pengene værd. "der er andre bourbons, der er bedre med en isterning i, men den har skal bare drikkes rent," sagde redaktionschefen. "Den er helt genial," var AD-Lars' dom og chefredaktøren skyndte sig også at hælde et ekstra glas op: "Indtil nu troede jeg, at KFC var det bedste produkt fra Kentucky, men jeg vil meget hellere spise den her til aftensmad. Hold nu kæft, hvor er den god!"

Pris: 495 kr. (macy.dk)

Stjerner: 6/6

Del