M!

M! tester: Lunkent alkohol

Vi varmede 10 festival-klassikere op til lidt over lunken for at finde ud af, hvad der smager bedst, når det har ligget en hel dag i et sommervarmt telt.

M! tester: Lunkent alkohol
Vodka Putinoff

Indhold/Alkohol: 50 cl/40 %
Karakter: 2 af 6

"En ærgerlig omgang alkohol," mukkede Praktikanten, men Fyrtårnet var af en helt anden mening: "Skidegod vodka. Den er sgu bedre end Smirnoff." Den varme slavevodka indkasserede dog bundkarakter, da Ekspert Elisabeth skulle vurdere russer-drikken. "Det er den ringeste spiritus, jeg har smagt," vrissede hun. Ekspert Christine så mere praktisk på det: "Så hellere tre Mokaï Æble til samme pris." En ok vodka, men som festivaldrink uden opblander duer den ikke helt.

M! tester: Lunkent alkohol
Botter Vermouth

Indhold/Alkohol: 1 liter/14,5 %
Karakter: 3 af 6

Bedstemor kom på besøg i form af pensionist-drikken vermouth: "Kommunefarvet, klassisk og intetsigende, men ikke dårlig," pludrede Lærlingen. "Jo! Den smager af kostald," klagede Ekspert Christine. Gavtyven gav en sjat point for alkoholprocent pr. krone og sagde: "Jeg forestiller mig en norsk lejr, hvor de kun drikker vermouth og hører hiphop fra Stavanger." Og så kiggede resten af panelet underligt på ham...

M! tester: Lunkent alkohol
Jackpot Apfel-aperitif (vinder)

Indhold/Alkohol: 70 cl/14,5 %
Karakter: 6 af 6

Æbleaperitiffen udmærkede sig med den mest sublime smag ved stuetemperatur. "Glimrende, men ikke super-glimrende," sagde Fyrtårnet, mens Gavtyven drømte sig tilbage til gyldne tider på Roskilde Festival: "Det var en af de aftener, hvor man endte i en lesbisk biker-lejr og havde det for fedt." "Den dufter af glæde og latter," mente Lærlingen, før han overlod ordet til Ekspert Elisabeth: "Hvis man er blevet træt af 30 grader varm Mokaï Æble, så er den ret genial - man kan byde alle på en lille, lunken aperitif - og flasken udstråler fest og farver." Som navnet antyder, var der jackpot og en fortjent kåring som den ultimative lunkne alkoholoplevelse.

M! tester: Lunkent alkohol
Canella Bellini

Indhold/Alkohol: 75 cl/5 %
Karakter: 1 af 6

Fersken-cocktailen Bellini var testens prismæssige sværvægter til 60 kr. for en flaske lyserødt stads med frugtkød og vin. Gavtyven kommenterede fluks: "Det er sådan en drink, der får gå-hjem-i-seng-tankerne til at melde sig på banen." Ekspert Elisabeth var heller ikke videre imponeret: "Skuffende! Flasken lægger op til mere, end den kan holde." "Klart dårligst til prisen - OG generelt," kommenterede et skuffet Fyrtårn.

M! tester: Lunkent alkohol
Leonora Kirsebærvin

Indhold/Alkohol: 75 cl/14,5 %
Karakter: 5 af 6

"Fantastisk! Vi skriver os ind i en gammel, dansk spritter-tradition," lød det poetisk fra Gavtyven, der også var positivt overrasket over smagen. "Mmm... Den smager af juleaften, bare uden risalamande," mumlede Fyrtårnet. Ekspert Elisabeth var enig: "Den dufter af Haribo-slik, og jeg er sikker på, at den vil være det foretrukne middel til at drikke en pige fuld." Hendes nydelige kollega mente dog, at frugtvinen var "lidt kras", men det ændrede ikke på konklusionen; lunken kirseren var næstbedst og en habil konge-drik til sommerens festivaler.

M! tester: Lunkent alkohol

Indhold/Alkohol: 27,5 cl/4,5 %
Karakter: 5 af 6

Mokaïen med den dejlige æblemostsmag gjorde hurtigt Fyrtårnet nostalgisk: "Det er som en dag i onkels have, omgivet af græslugt og summende bier," konkluderede det lange rær, der også mente, at den pirrede tungen. Gavtyven var ovre i en mere ubestemmelig smag af 'kvindeligt kønsorgan', men vigtigst af alt mente Ekspert Elisabeth, at hun sagtens kunne drikke sig fuld i Mokaï.

M! tester: Lunkent alkohol
Harboe pilsner

Indhold/Alkohol: 33 cl/4,4 %
Karakter: 4 af 6

"Smagen og duften definerer denne festivaldrik," lød det kryptisk fra Lærlingen. "Ja, skridtlunken og lækker - den smager jo af festival!" sagde Gavtyven med begejstring i stemmen.
Ekspert Elisabeth var ikke til øl, men sagde lidt overraskende: "Den smager af mindre, når den er håndvarm." Fyrtårnet så sit snit til at kloge sig og samtidig spille kostbar over for pigerne: "Varmen får ikke de bedste smage frem i øllen. Jeg vil ikke snave en pige, som drikker Harboe." Det sidste troede ingen på.

M! tester: Lunkent alkohol
Grafenwalder Strong

Indhold/Alkohol: 50 cl/7,9 %
Karakter: 4 af 6

Den tyske guldøl blev der ikke kimset af: "Yderst positiv smag, når man kigger på alkoholprocenten," sagde en stiv Lærling, der dog blankt indrømmede sin svækkede dømmekraft på dette sene tidspunkt i testen. "Det' ligesom øllebrød," sagde Praktikanten, mens Eksperterne hellere ville være ædru end at drikke Grafenwalder: "Den mangler den perlende effekt," lød det enstemmigt. Fyrtårnet og Gavtyven var dog meget begejstrede for den fine smagsoplevelse - og det trak selvfølgelig op.

M! tester: Lunkent alkohol
Liebfraumilch

Indhold/Alkohol: 1 liter/9,5 %
Karakter: 2 af 6

"Liebfraumilch er den essentielle del af en god festivalbrunch," jublede Praktikanten, som tilsyneladende var testpanelets eneste Liebfrau-lover. "Euw! Den lugter af gamle vitaminpiller," sagde Gavtyven, mens Lærlingen ikke kunne tænke på andet end afkalkningsmiddel. Begge Eksperter var enige om hvidvinens berettigelse på festivalpladsen: "Den er bedre varm end kold, men det gør den absolut ikke drikkevenlig!"

M! tester: Lunkent alkohol
Penásol Vino Tinto

Indhold/Alkohol: 1 liter/12,5 %
Karakter: 1 af 6

"Den smager af AIDS," sagde Lærlingen, Praktikanten fik associationer til sveskejuice. "Den egner sig absolut ikke til en festival-date - den er for tynd i smagen," mente Fyrtårnet. Ekspert Christine var træt af misfarvede tænder: "Det er kun fedt med blå tænder, hvis man er til techno-fest." Og Ekspert Elisabeth var ikke sen til at følge op: "Rødvinspletter er nederen, når man ikke har en vaskemaskine." Testens taber.

M! tester: Lunkent alkohol
Testpanelet

For at nuancere det mandlige testpanels vurderinger, blev det besluttet at hive to kvindelige eksperter ind til stortesten. Elisabeth Dinsen Schultz og Christine Emilie Græsholt er begge erfarne gæster på Roskilde Festival med henholdsvis fire og fem besøg - og dermed oplagt til at hjælpe testpanelet med at finde den bedste, lunkne festivaldrik, inden de selv tager på syvdages drukfest igen. 

Fyrtårnet = Mads Demant Knudsen
Lærlingen = Ken Ikeda Madsen
Gavtyven = Christoffer Hillgaard
Praktikanten = Søren Clemen Ellern Gøttsche
Eksperterne = Elisabeth Dinsen Schultz og Christine Emilie Græsholt

 

Del