Magasinet M!

M! tester Roskilde-mad

Vi har været rundt på årets Roskilde Festival og testet en brøkdel af det hav af kulinariske oplevelser, der blot venter på at angribe dine smagsløg.

M! tester Roskilde-mad
Testpanelet

Øverst til venstre: Eks-prof-fodboldspilleren (fordi han engang fik 8 minutter i Superligaen for AGF)
Nederst til venstre: Praktikanten (Fordi han er fattig og gerne ville have gratis mad)
Øverst til højre: Hovedet (fordi hans hoved er stort)
Nederst i midten: Journalisten (fordi han er rig, men gerne ville have gratis mad)
Nederst til højre: Bøllehatten (ingen Roskilde uden bøllehat)

ANNONCE
M! tester Roskilde-mad
Bus Bus

Hvad: Flæskestegssandwich

Hvor: Mellem Orange og Arena

Pris: 65 kroner

Den røde, mobile bus er en klassiker, når det kommer til Roskilde-mad. Man kan vælge mellem en krebsehalesandwich og en flæskestegssandwich, hvorfor valget for os var enkelt.

"Hov, de har sgu da ændret bollen i år," udbryder journalisten. Både Hovedet og Eks-prof-fodboldspilleren nikker og stiller sig yderst kritisk over for foccacia-stykket, som udgør størstedelen af det, der må betegnes som et æstetisk mess.

Der er masser af mayo, pickles og rødkål i sandwichen - præcist som der skal være. Vi sætter hver især tænderne i den. "Hold kæft, mand," råber praktikanten begejstret. "Det er utroligt, at de kan få kødet så mørt, samtidig med at sværene er så sprøde." Bøllehatten erklærer sig enig. "Den er dejlig greasy - især på den anden side". Og vi er alle enige om, at dette må være årets tømmermænds-sandwich. Eks-proffen afslutter med bemærkningen: "Det er lidt lige som at have sex på Roskilde Festival. Det er lidt ulækkert, men alligevel også ret lækkert". Det giver resten af panelet ham ret i. Bus Bus må ikke forlade Roskilde. Nogensinde. Folk bliver i hvert fald slemt skuffet, hvis de fremadrettet må guffe Meyers flæskestegssandwich i sig. Den er både ringere og dyrere.

Velegnet til tømmermænd: 6/6

Samlet: 5/6

ANNONCE
M! tester Roskilde-mad
Kristinedal

Hvad: Don Ox burger m. country fries og jordbærshake

Hvor: Til højre for Arena tæt på udgangen til øst

Pris for menu m. shake: 140 kroner

Kristinedals burgerbod må også efterhånden betegnes som en Roskilde-klassiker. Her er alt, hvad ens burgerhjerte begærer. Fries, Shakes og vegetar- og kødburger. Vi kastede os over stedets vartegn, Don Ox-burgeren. Og det var en dum idé.

Burgeren kommer med et tarveligt stykke steak, bløde løg og en syrlig barbecue-dressing. Bollen er lidt som at sætte tænderne i et stykke daggammelt fuldkornsbrød fra en bager, der burde have gået på pension for længst. Fritterne er kedelige og slatne, mens milkshaken dog redder det hele.

"Hvor fanden er dressingen," skriger Hovedet skuffet. Og her må resten af pøbelen give ham ret. Manglen på dressingen er virkelig påfaldende. Og den dressing, der så er, går ikke godt i spænd med de bløde, syrlige løg. "Det er syre på syre," siger Eks-proffen klogt efter at have angrebet burgeren fra den side, hvor dressingen var mest til stede.

Praktikanten er dog ikke nær så negativ: "Jeg tror, det er god fiber til maven, hvis man har sprutskid," siger han, mens Bøllehatten konkluderer, at den smager bedre, end den ser ud, selvom han ikke er ovenud positiv over for det, han lige har sat sine tænder i.

Journalisten er heller ikke tilfreds: "Vi burde nok have valgt cheeseburgeren. Den plejer at være bedre."

Vi vil dog anbefale dig - som allerede skrevet - at købe stedets shakes, hvis du har slemme tømmermænd. Ellers bør du holde dig væk. I hvert fald fra Don Ox-burgeren, der er faldet med mange niveauer i løbet af de seneste par år.

Velegnet til tømmermænd: 2/6 (shaken: 6/6)

Samlet: 2/6

ANNONCE
M! tester Roskilde-mad
Eat Horse - of course

Hvad: Cowboytoast med hestekød

Hvor: Food court

Pris: 60 kroner

Et helt nyt tiltag på årets festival er, at du kan få en cowboytoast med hestekød. Stedet hedder "Eat Horse - of course", og allerede der scorer det point for det opfindsomme navn.

Du har sikkert fået sådan en fætter før med oksekød, da den som regel er på menuen i flere provins-cafeterier, ligesom den fås på frost i dit lokale supermarked. Men her har vi altså at gøre med en luksusudgave, som udover hestebøffen kommer med en fin estragonmayo, syltede agurker og bløde løg.

Hovedet er da også begejstret. "Den ser jo vildt lækker ud," udbryder han. Bøllehatten er dog en anelse mistænkelig. "De ville ikke fortælle mig, hvilken hest, det var. Men de sagde i hvert fald, at det ikke var en pony". Han tager en bid. "Okay, det er i hvert fald ikke som den skandaløse Findus-lasagne." Hovedet følger op: "Kødet er ret sødeligt - men ellers spiller alle elementerne." Eks-proffen mener dog, at der ikke er nok mad i sådan en fætter. "Det smager ret hesteagtigt, men den er ikke specielt mættende. Men jeg skal da i hvert fald selv hjem og lave sådan en. Ud at slagte," lyder den kryptiske melding.

Vi er dog alle enige om, at det er en eksotisk tilføjelse til Roskildes i forvejen sprudlende madudvalg.

Velegnet til tømmermænd: 3/6

Samlet: 4/6

ANNONCE
M! tester Roskilde-mad
Kiin Kiin

Hvad: Pad krapow og forårsruller

Hvor: Food Court

Samlet pris: 100 kroner

Den københavnske Michelin-restaurant har for tredje år i træk en stand på årets festival. Og det er da også en populær ting, da køen er lidt længere end de fleste andre steder. Det er jo ikke hver dag, man kan få Michelin-mad på en festival. Men hvor lækkert er det så egentlig? Og er der overhovedet noget Michelin over den?

Pad krapow er en thailandsk ret, der hovedsaglig består af kylling, soya- og østersauce, frisk basilikum og ris samt et speglæg til at toppe det med.

"Det ser fandeme noget slattent ud det speglæg der," siger Praktikanten misfornøjet og tager en lille portion op på gaflen. "Men det smager fandeme godt."

Og det er hele flokken enige i. Det er altså ret lækkert, selvom det måske ikke er det, man har lyst til at fråde mest af på en festival, hvor tømmermændene er konstante, og promillen aldrig sniger sig under to.

På trods af at hele baduljen ser ret så tørt ud, så er det ikke tilfældet. "Forårsrullerne er sgu også gode sprøde," siger Hovedet smaskende.

Er der en dag, hvor du slet ikke har tømmermænd, vil vi klart anbefale at besøge Kiin Kiin, selvom der ikke er specielt meget Michelin over det, du får - hverken i smag eller udseende. En ting, eks-proffen, der før har spist på både Noma og Relæ, i hvert fald postulerer.

Velegnet til tømmermænd: 1/6

Samlet: 4/6

ANNONCE
M! tester Roskilde-mad
Ma Poule

Hvad: Confit de Canard deluxe sandwich

Hvor: Food Court

Pris: 90 kroner

Der er dømt frontalangreb på ens drøbel, hvis du køber sådan en fætter her. Sandwichen består hovedsagligt af kød. Andekød, der er stegt i dets eget fedt. I massevis. Udover kødet er der en smule salat (det er vel deluxe) og en fråderen, sød fransk sennep.

"Årrrh, der er smæk på her," siger Hovedet, mens han ser ud som om, at maden er på vej op igen. Det sker dog ikke. Alle er dog enige om, at det er en tung satan, vi har at gøre med her. Og som Hovedet perfekt indkapsler det efter at have sundet sig oven på første bid: "Hvis man følte sig fedtet efter flæskestegsfætteren, så føler man sig jo decideret voldtaget nu."

Brødet trækker dog helhedsoplevelsen en anelse ned, da baguettet er rimelig tørt, svampet og kedeligt. Men Eks-proffen har luret den: "Det har nok suget lidt for meget fedt til sig. Havde man spist den lige med det samme, havde det nok været anderledes". Han er stolt af sig selv og sin viden.

Der er ingen tvivl om, at sandwichen her er et af de der must-try's på Roskilde, men det er formentlig ikke en, man prøver flere gange. Praktikanten tilføjer: "Man skal i hvert fald have en fadøl on the side til at skylle ned med."

Velegnet til tømmermænd: 3/6

Samlet: 4/6

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce