Magasinet M!

M! tester skrabere

Der er både lidt til den fattige og til feinschmeckeren, når vi tester seks af de nyste skrabere på markedet.

M! tester skrabere

Er man ikke til trimmere eller barbermaskiner, så er det godt, at der stadig hele tiden bliver udviklet nye skrabere, hvor især Gillette sidder tungt på markedet. Vi har taget et kig på seks af de nyeste - fra billig til dyr - hvor vi ikke har kigget på prisen inden testen (man har det jo med at blive farvet). Efterfølgende har vi konstateret, at du både kan få noget virkelig godt til billige og dyre penge. Læs testen herunder.

ANNONCE
M! tester skrabere
Gillette Fusion ProShield

Fra Gillette kommer nu ifølge dem selv deres mest avancerede barberblad til dato, som skulle beskytte endnu bedre imod irritation. Tja, undertegnede her var hverken mere eller mindre irriteret, end han plejede at være, da han brugte denne nye Gillette. Men hvor om alting er, så er looket på den nye Gillette ret pænt - hvilket selvfølgelig ikke siger det store, da de fleste er grimme og pang-farvede - og som altid er barberbladet yderst fleksibelt, hvilket gør, at man ikke skal tænke på, at man risikerer at skære sig under barberingen.

I starten følte jeg, at barberbladet havde svært ved at tage ved, på trods af at min skæglængde ikke var imponerende og den samme som ved de andre skrabere i testen. Men efter få skrab, følte jeg, at det kørte derudad. Bladet er let at rengøre for små hår, der sætter sig under barberingen, og som er et lille irritationsmoment, du dog kommer let over. Når det så er sagt, endte det ud i en virkelig tæt og glat barbering. Bestemt mere end godkendt til prisen.

Udseende: 3/6
Brugervenlighed: 5/6
Rengøring: 4/6
Barbering: 4/6
Holdbarhed: 4/6
Pris: 5/6

I alt: 4,17

Set hos Bezzer.dk til 169,- eksklusiv fragt

ANNONCE
M! tester skrabere
Mühle DE-skraber, Kosmo, Oliventræ

Nu bliver det old school. På en umådeligt flot måde. Denne vanvittigt fine skraber fra Mühle er lidt svær at finde ud af i starten, da den i modsætning til førnævnte Gillette-skraber kommer med et enkeltblad, man selv skal sætte i. Og det kan være en udfordring for sådan nogen som os, som bare har været vant til at købe enten engangsskrabere eller en skraber, hvor man bare klikker hovedet på.

Der er alligevel noget rustikt over enkeltbladet, som du dog skal passe på, at du ikke skærer dig på. Bladet kommer dog virkelig i bund. Det er måske lidt upraktisk i længden, da bladene ifølge brugsanvisningen kun holder i ca. fem barberinger, men det opvejes af det klassiske udseende, der sparker røv og sender tankerne tilbage til 50'ernes barbershops - uden at være en af de der gammeldags barberknive.

Mühle-skraberen har dog lidt svært ved at snuppe de helt små hår - specielt oppe ved næsen - på grund af det noget brede og ufleksible hoved. Den kommer dog som sagt en kende mere i bund og er alt i alt en virkelig fin skraber, hvor du nok betaler størstedelen af prisen for dens udseende i forhold til det praktiske, og hvor du ikke skal bekymre dig om at rengøre bladet.

Udseende: 5/6
Brugervenlighed: 3/6
Rengøring: 6/6
Barbering: 5/6
Holdbarhed: 3/6
Pris: 3/6

I alt: 4,17

Set hos Proshave til 545,- eksklusiv fragt

ANNONCE
M! tester skrabere
Pils Rasur Skraber til Gillette Fusion

Det her er det ypperste luksus inden for skrabere - i hvert fald hvis man skal tro producenten. Pils' Rasur-skraber bruger Gillette Fusion-blade og er let og elegant i sit udsende. Håndtaget er lavet af ædelstål, hvilket gør, at det er ret tung og kan for nogen være svær at løfte om morgenen (ja, undertegnede har INGEN kræfter, når vækkeuret ringer klokken 7). Der sætter sig ganske få hår i bladet, som gør den let at rengøre - akkurat som ved de fleste andre Gillette-blade. Selvfølgelig.

Men ja, her snakker vi mere om udseende end om selve gørelsen. For du får jo en lige så tæt barbering, hvis du køber en Gillette-skraber til under 1/8 af prisen her. Men det er altså bare sejt at kunne sige, at man har en skraber i ædelstål. Dét trækker op.

Udseende: 5/6
Brugervenlighed: 5/6
Rengøring: 4/6
Barbering: 4/6
Holdbarhed: 4/6
Pris: 2/6

I alt: 4

Set hos Proshave til 1449,- inklusive fragt

ANNONCE
M! tester skrabere
Mühle Gillette Fusion skraber, Stylo, African Blackwood

Nu har vi talt meget om udseende i testen her. Og jeg gør det igen. For det her er den flotteste skraber, jeg nogensinde har set. Det ligner, den koster en million, og den kommer i et etui med et lille bånd omkring. Hvem sagde rigmand? Skaftet er udarbejdet i den afrikanske træsort, blackwood, der ofte bliver brugt til at fremstille musikinstrumenter med, og er afrundet med messing-detaljer, som matcher træets brune farver.

Hvis du skal have en high-end-skraber, er den klart at foretrække i forhold til førnævnte skraber fra Pils, da den både er flottere og meget billigere. Den er let at løfte og har også et Gillette Fusion-blad ude for enden - helt lig flere af de forrige skrabere - hvilket betyder, at den selvfølgelig giver en lige så tæt og glat barbering. Det er en topkvalitets-skraber for feinschmeckeren.

Udseende: 6/6
Brugervenlighed: 5/6
Rengøring: 4/6
Barbering: 4/6
Holdbarhed: 4/6
Pris: 5/6

I alt: 4,66

Set hos Proshave til 895,- inklusiv fragt

ANNONCE
M! tester skrabere
Parker 92R Double Edge Safety Razor

Parker producerer skrabere, som har et mere klassisk udseende, men med moderne teknologi, og som skal sikre dig en tæt og let barbering. 92R har et simpelt, men elegant udseende. Skraberen vejer lidt mere end normalt og giver en god kvalitetsfølelse. Den hjælper dig samtidig med den tætte barbering, og behovet for at presse skraberen mod huden formindskes.

Bladene skal købes seperat (jeg brugte Feather New Hi-Stainless Barberblade, 10 styks for 44,50 kr.) og skal efter min mening udskiftes efter hver barbering. Igen en ting, der måske godt kan irritere en lidt, men som måske bare er en tilvænningssag. Udskiftningen sker dog nemt med et drej på skaftet, og herefter kan skraberen samtidig rengøres - selvom der ikke rigtigt var noget at gøre rent - ligesom ved Mühles Oliventræsskraber.

Parker 92R ser godt ud på badeværelset, giver en en sindssygt god fornemmelse af kvalitet og fås i et virkelig fornuftigt prisleje.

Udseende: 5/6
Brugervenlighed: 4/6
Rengøring: 6/6
Barbering: 5/6
Holdbarhed: 3/6
Pris: 6/6

I alt: 4,83

Set hos Made4Men til 299,- eksklusiv fragt

ANNONCE
M! tester skrabere
LEA Perfect 6

LEA er en spansk producent, og er testens ultimativt billigste skraber. Denne LEA Perfect er en simpel flerklingeskraber. Den har et fleksibelt hoved, som gør barberingen nem og smertefri. Skraberen ligger godt i hånden og har et gummigreb, så den ikke glider ved brug. Prisen er utrolig skarp i forhold til, hvor god en barbering den faktisk giver. 69 kroner er jo ingenting.

Der er dog ét men... Faktisk to. Den er så svær at rengøre, at du ender med at skifte hele bladet ud hver evigt eneste gang. Og så er den simpelthen så grim, at den får dit mors türkisgrønne 80'er-badeværelse til at ligne noget fra en penthouse-lejlighed i Beverly Hills.

Udseende: 1/6
Brugervenlighed: 5/6
Rengøring: 1/6
Barbering: 5/6
Holdbarhed: 2/6
Pris: 6/6

I alt: 3,33 (dog bedste barbering til prisen)

Set hos Proshave til 69,- eksklusiv fragt

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE