Magasinet M!

Mad med ild og masser af.../Køkkenets napalm:

Synes du, mad skal gøre ondt? Det synes vi også. Her er fire retter, der sætter ild til munden og gang i fordøjelsen.

Mad med ild og masser af.../Køkkenets napalm:

Quesadillas med chili-snask
(2 personer)

Du skal bruge:

Quesadillas
En rest kold chili con carne fra dagen før
4 hvedetortillas
1 pose revet ost

Chili-snask
1 glas hakkede, soltørrede tomater i olie
5 tørrede guajillo-chili
1 tørret chipotle-chili
1 fed hvidløg
2-3 dl vegetabilsk olie
2 spsk olivenolie
140 g tomatkoncentrat
2 tsk cayennepeber
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
¼ tsk revet muskat
¼ tsk stødt kanel
½ tsk salt

Sådan gør du:

Chili-snask
1. Læg de tørrede chilier og hvidløget i en skål og lad det trække i kogende vand i et kvarter.
2. Hæld vandet fra og tilsæt de soltørrede tomater inklusiv olie. Kom krydderierne i sammen med olivenolien.
3. Blend det med en stavblender, til konsistensen bliver nogenlunde ensartet.
4. Tilsæt olie og tomatpure, mens du blender, til den får en konsistens, der kan bruges til at klaske på mad. Smag til og server.
PS: Kan sagtens holde sig i køleskabet minimum en måned.

Quesadillas
1. Læg et par skefulde kold chili con carne på den ene halvdel af tortillaen sammen med en håndfuld revet ost.
2. Varm en pande op uden fedtstof, til det ryger fra den.
3. Giv din quesadilla et halvt minut på hver side.
4. Skær quesadillaen i trekanter og spis dem med chili-snask.

ANNONCE
Mad med ild og masser af.../Køkkenets napalm:

Chili con carne
(4 personer)

Du skal bruge:
1 kg hakket oksekød
2 store løg
4-5 fed hvidløg
2-3 peberfrugter
2 friske Jalapeno-chilier
2 dåser chilibønner
140 g tomatkoncentrat
1 spsk ketchup
2-3 dl oksebouillon
1 tsk Worcestershire-sovs
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk chilipulver eller chili-pasta*
2 tsk paprika (evt. røget)
2 tsk brun farin
Salt
Majsolie til stegning
Evt. ¼ tsk kanel
Evt. 20 g mørk chokolade

Sådan gør du:
1. Skær løg og peberfrugter i tern. Fjern kernerne fra chilierne og skær dem i skiver. Lad kernerne sidde, hvis det virkelig skal brænde. Steg grøntsagerne i en god sjat majsolie på maks varme i cirka to minutter.
2. Smid kødet ned til løgene og brun det ved høj varme ad en to-tre omgange, så det får farve.
3. Pres hvidløgne ned i gryden med en hvidløgspresser og smid resten af ingredienserne i med undtagelse af salt og chokolade.
4. Lad det simre en halv time under låg ved svag varme. Tag herefter låget af og lad din chili con carne koge ind, til den føles rigtig (altså en tyk konsistent).
5. Smid chokoladen i og smag til med salt. Server med godt brød eller ris.

ANNONCE
Mad med ild og masser af.../Køkkenets napalm:

Lav din egen chili-pasta

Du skal bruge:

Tørrede chilier
15 Arbol
3 Pasilla
3 Chipotle
2 Ancho
5 Cascabel
3 New Mexico

Friske chilier
3 grønne Jalapeno

Sådan gør du:
1. Fjern stilke og kerner fra chilierne, så meget du nu kan
2. Rist chilierne i en brandvarm stegegryde uden fedtstof i cirka tre minutter. Lad være med at lugte til røgen, den er rimelig krads
3. Hæld kogende vand over chilierne og lad dem koge møre i cirka en halv time. Igen: Snus ikke til dampen - det er ren tåregas.
4. Hæld chilierne i et dørslag og lad dem køle af.
5. Blend chilierne til en pasta med en stavblender.
6. Put pastaen i en luftbeholder. Chili-pastaen kan godt holde sig på køl i et par måneder.

ANNONCE
Mad med ild og masser af.../Køkkenets napalm:

Fængsels-chili på 2 dage
4 personer
Du skal bruge:
1 kg oksetykkam eller bov uden ben.
4-5 løg
5 fed hvidløg
1 kop stærk kaffe
1 øl, gerne mørk
2 dl oksebouillon
2 ds hakkede tomater
2 spsk chili-pasta*
2 tsk stødt spidskommen
½ tsk cayennepeber
¼ tsk sort peber
¼ tsk hvid peber
1 spsk oregano
2 spsk salt
Majsolie til stegning

Sådan gør du:
1. Skær løgene i tern ved høj varme i en stegegryde. Steg dem i olien i to minutter, tag dem op af gryden og læg dem til side.
2. Skær kødet i tern på cirka 2x2 cm. Steg på maks varme i olien ad flere omgange, så det får farve.
3. Smid løgene ned til kødet, pres hvidløgene derned og tilsæt spidskommen.
4. Hæld tomater, kaffe, krydderier og to store skefulde chili-pasta* derned. Hæld det meste af øllen i og drik resten selv. Du fortjener det. Fyld bouillon på, til der kun er 1 cm op til kanten.
5. Lad det simre ved svag varme under låg i cirka to timer. Sluk for varmen. Og lad gryden stå på komfuret til næste dag!
6. Tænd for gryden igen og lad den simre ved middel varme i et par timer, til din chili begynder at blive tyk. Smag til med salt og server med godt brød.
OBS! Du behøver ikke vente til næste dag med at koge din chili færdig, men så bliver kødet ikke helt så trevlet og mørt - og chilien bliver ikke helt så stærk.

ANNONCE
Mad med ild og masser af.../Køkkenets napalm:

Spicy fried chicken med magic chili fries
(2 personer)

Du skal bruge:

Kylling:
4 stykker kyllingebryst
½ l kærnemælk
10 tørrede Piquin-chilier
3 fed hvidløg
1-2 spsk karry
4-5 dl cornflakes
1 tsk sort peber
2 tsk salt
5 dl fritureolie

Chili fries
½ kg kartofler
2 dl vegetabilsk olie
1 tsk cayennepeber
½ tsk hvid peber
½ tsk sort peber
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk paprika
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk salt

Sådan gør du:
1. Hak hvidløg og piquin-chili. Bland dem i en skål med kærnemælk, karry, salt og peber.
2. Skær kyllingebrysterne i halve og lad dem trække i blandingen i køleskabet. Mindst en halv time, men gerne natten over.
3. Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland alle krydderierne med undtagelse af salt. Giv kartoflerne en god sjat olie, salt og et ordentligt skud af krydderi-blandingen. Rod det hele sammen med fingrene og giv kartoflerne cirka en halv time i ovnen.
4. Knus cornflakesene i en skål med dine fingre eller med en morter. Tænd for olien på middel til høj varme. Når det bruser omkring træ-enden på en tændstik, er den klar. Tag kyllingen ud af køleskabet og vend stykkerne i de knuste cornflakes.
5. Steg de panerede kyllingebryster to stykker ad gangen i den varme olie i cirka ti minutter, til de er sprøde og gyldne. Server med chili fries.
TIP: Krydderi-blandingen kaldes også "magic" og kan købes i specialforretninger.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce