Magasinet M!

Madfokus, knucklesense og AI-oversætter: de fedeste features ved Huawei Mate 10 Pro

Se hvordan vi bruger smartphones i arbejdet - og lær et par nyttige Huawei-tricks

I kender godt det der udtryk med, at det bedste kamera, er det man har ved hånden, ikke?

Rent faktisk forholder det sig sådan, at vi skyder langt størstedelen af vores fotos og video fra en smartphone. Det gør vi, fordi vi altid har den i nærheden, men også fordi, at vi faktisk får mindst lige så gode resultater i hverdagsbillederne, som hvis vi konstant rendte rundt med et kæmpe, gammeldags digitalkamera i tasken. Det er meget hurtigere, meget lettere - og det er vigtigt, i en virksomhed som vores, hvor vi kun sidder 2½ mand på kontoret og ikke har tid til at sidde og redigere os selv ihjel.

Mandekogebogen.dk, som vi lancerede som et ekstra medie for to måneder siden, er også båret af opskrifter og billeder, som vi løbende kommer i nærheden af til hverdag. 

I den forbindelse har vi, i samarbejde med Huawei, givet jer muligheden for at få et lille kig bag scenen, når vi producerer indhold til vores lille nye medie. Rasmus har nemlig siden jul benyttet sig af Huawei Mate 10 Pro til alt hans materiale - og det går ret godt. Hans fotos har fået hans Instagram-konto til at vokse med 100%, og han Mate 10 Pro er praktisk talt blevet en forlængelse af hans hånd. Han skyder HELE tiden madfotos. 

Her kan du læse vores tidligere anmeldelse af Huawei Mate 10 Pro - den løb med topkarakter, fra vores anmelder. 

For at komme lidt omkring telefonens features har vi valgt at demonstrere en håndfuld funktioner, som er en blanding af praktiske produktive features og nogle ret sjove gimmicks. 

Herunder kan du se hele videoen, og videre nede forklarer vi de fremhævede funktioner. 

ANNONCE

AI Oversættelse

Da Huawei i efteråret annoncerede Mate 10 Pro, var det med nyheden om, at de som første smartphone-producent udstyrede telefonen med en dedikeret chip til understøttelse af kunstig intelligens (AI). 

I ikke nørde-termer betyder det, at telefonen har ekstra mange kræfter, der af telefonens systemer dedikeres der, hvor de bedst kan gøre en forskel. Og takket være data fra de mange brugere, bliver telefonen hele tiden klogere og hurtigere i AI-funktionen.

En af de vilde funktioner der benytter dette, er Huaweis egen oversættelses-app: Huawei Translator. Den gør det muligt at oversætte tekst og tale fra alverdens sprog. Endda uden at skulle snakke med nettet. 

Her kan du så for eksempel tage et billede af et skilt på fremmedsprog, eller i dette tilfælde en fransk opskrift på flamberet svinemørbrad - og oversætte direkte fra telefonen. Se det i funktion herunder.

Skulle du få lyst til at afprøve opskriften i videoen:

Svinemørbrad flamberet i cognac med fløde og hvidvin

 • (2-3 personer)
 • 800 g svinemørbrad
 • 20 g smør
 • 300 g svampe
 • 2 løg
 • 1 deciliter cognac
 • 1 dl fløde
 • 1 spsk. rosmarin
 • salt og peber
 • 5 cl hvidvin
 • Frisk citronsaft

Fremgangsmåde:

Puds mørbraden og skær den ud i tynde skiver. Bank dem lidt flade med håndfladen. Snit løgene fint og svits dem i smørret på en mellemvarm pande. Læg herefter skiverne af mørbrad på panden og lad dem brune lidt. Krydr med salt, peber og rosmarin og tilsæt svampene - når svampene har mistet en del af deres væde, skrues der højt op for varmen - når panden er godt varmet igennem, slukkes emhætten og der hældes en deciliter cognac på panden. Antænd hurtigst muligt. Lad flammerne dø ud og tilsæt piskefløden. Lad det simre i 10-12 minutter og juster smagen med salt og citronsaft.

ANNONCE

Madvideoer

Kameraet i Huawei Mate 10 Pro er uden tvivl et af de allerbedste på markedet. Det er udviklet i samarbejde med feinschmecker-mærket Leica, og det kombinerer en 12 megapixel RGB-linse med en 20 megapixel monokrom-linse. Det muliggør en fantastisk dybde og detaljegrad. 

I forhold til videoptagelse giver det mulighed for flotte 4K optagelser. 

ANNONCE
Madvideo - opstilling
Madvideo: Filmet med Huawei Mate 10 Pro

Knuckle Gestures

Knuckle Gestures er en funktion, der ikke er kendt af mange. Det er en funktion der er blevet introduceret og forfinet af Huawei, over de sidste par år. 

Det fungerer således: Touchskærmen kan genkende, hvis du benytter dine knoer i stedet for fingerspidserne. Med den viden muliggør den nogle lette screenshot-funktioner. Hvis du banker hurtigt to gange på skærmen, tager den et normalt skærmbillede. Banker du en gang og holder knoen på skærmen, har du mulighed for at tegne et udklip af dit skærmbillede. 

ANNONCE
Knuckle Sense Demonstration

AI Kamera

Højere oppe nævnte vi dual-lens kameraet, der er udviklet i samarbejde med Leica. Der er ingen tvivl om, at vi har med noget lækkert hardware at gøre, og i samspil med den kunstige intelligens skaber det et kamera, der lige er et ekstra niveau over, hvad vi indtil nu har kendt i smartphones. AI-chippen understøtter nemlig kameraets auto-funktion, og det kan på et splitsekund afgøre, hvilken slags foto du er ved at skyde. 

Når du ser videoen herunder, skal du holde øje med nederste højre hjørne af Mate 10 Pro-skærmen. Du vil se, at den viser et lille logo med en kniv og en gaffel. Det betyder, at den har regnet ud, at vi er ved at skyde et madbillede. Den udregning er foretaget af AI-processoren, der lynhurtigt indstiller fokus, blænde og farvebalance, til at skabe det optimale madfoto. Det samme gør sig gældende for landskaber, planter, kæledyr, ansigtsgenkendelse osv. Chancen for at du fanger et brugbart billede i første klik, er stor!

ANNONCE
AI Kamera
Del

Seneste nyt