Magasinet M!

Mads har Danmarks største cap-samling - mere end 600 caps

Har du selv et par kasketter liggende derhjemme? Så er den måske penge værd

De fleste af os kan nok godt fiske en eller to kasketter frem fra gemmerne derhjemme. Men det må alligevel være de færreste, der har en samling som 34-årige Mads Groth Krag fra København.

Han samler på kasketter, og hans samling tæller nu omkring 600 stykker. Det fortæller han til DBA Guide.

Udover Mads selv er hans søn nu også begyndt at samle, og det begejstrer ikke ligefrem kæresten. Sønnen er kun 4 år, men følger allerede sin fars fodspor. Sidste sommer var det brandbils- og Paw Patrol-kasketten, der hittede i sønnens garderobe. 

Mads fortæller, at han endnu ikke har mødt nogen, som har en større samling end ham selv. Så han mener, han har Danmarks største cap-samling. 

Hvis du har 5-10 kasketter liggende derhjemme, så ved du også, hvor svært det kan være at vælge, hvilken en man skal have på hvornår. Kunne du tænke dig at have 600 at vælge imellem?

Når man så har samlet 600 kasketter, så kan man også godt forestille sig, at det kan være vanskeligt at udvælge én favorit. Men Mads Groth Krag har alligevel kastet sin kærlighed over en helt særlig cap. Favoritten er en Oakland Athletics fra New Era.

"Jeg synes, den er så flot med det gule og mørkegrønne med hvidt logo. Den farvekombination bliver ikke bedre". 

Udover farverne så er cappen forbundet med en helt særlig nostalgi, som minder ham om 90´erne. 

Den mest specielle cap

Når man har så stor en samling, så er der selvfølgelig også én, som har en helt særlig betydning. 

Udefra ligner Mads Groth Krags favorit en helt almindelig New York Yankees NY-cap. Men den er bestemt ikke helt almindelig. Det er nemlig en Spike Lee-cap.

I de film den amerikanske filminstruktør Spike Lee har produceret, krediteres han gennem sit personlige stempel ’A Spike Lee Joint’. Og netop denne sætning er også broderet på indersiden af kaskettens skygge. Men ikke nok med det, så er foret printet med Spike Lees signatur.

Da kasketten udkom, blev den revet væk. Om det er muligt at anskaffe den brugt, ved Mads ikke. Han har i hvert fald ikke selv kunne finde den nogen steder. Han købte den selv for 400 kr., men idag vurderes den til at have en værdi på 5.000 kr.

Ude af kontrol

Først var der 2, så var der 5, og så var der pludselig 600 i samlingen. Den forklaring på den store samling, holder vist ikke helt. Det kommer næppe som en overraskelse, at sådan en samling ikke kommer ud af det blå. 

Mads har en helt særlig tradition, som får cap-samlingen til at vokse sig større og større. I stedet for at købe postkort og køleskabsmagneter med hjem fra rejser, så køber Mads en cap. Kasketterne er hans symbol på de gode minder fra alle sine rejser. 

Vi må indrømme, at vi synes, Mads har en meget overbærende - og forstående - kæreste. Men nu er det også tid til at Mads får solgt ud af nogle af de mange kasketter. Se hans profil på DBA her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce