Magasinet M!

Mand får helt 'ny' penis som den første

For første gang nogensinde har en mand i USA fået en penis-transplantation. Hurra for det - og hør mere om det her.

Mand får helt 'ny' penis som den første

Hvad er det absolut værste, vi mænd kan miste (og nej, her tænker vi ikke på mobilen, så vi ikke kan gå Tinder og Happn eller den bærbare harddisk, hvor vi har alle de 'sjove' film liggende på)?

Nej, det værste, vi mænd kan miste, er dilleren. Vores tro følgesvend. Den lille hjælper, sværdet mellem stenene, som titter frem efter en bytur, når vi tager en sød pige med hjem.

Men nogle mænd mister desværre deres 'lillehjælper', hvilket svarer til at miste identiteten som mand. En af dem, der har prøvet det, er 64-årige Thomas Manning fra USA. For tre år siden fik han amputeret sin penis, fordi der var kræft i den. Det skriver BBC.

Heldigvis er der gode nyheder. For Manning har som den første amerikaner nogensinde fået en penis-transplantation. Det skete for nylig på Massachusetts General Hospital i Boston.

Her var 50 læger og sygeplejersker angiveligt involveret i operationen, der fra start til slut tog 15 timer. Hans nye penis kom fra en afdød donor (derfor skal I være donorer, drenge!).

Da det hele var overstået, var det selvfølgelig en glad og nyopereret Thomas Manning, der udtalte sig gennem lægerne på et pressemøde med alverdens journalister:

"I dag begynder jeg på et nyt kapitel i mit liv fyldt med personligt håb for andre, der har været udsat for genitale skader, specielt for vores udsendte soldater, som sætter deres liv på spil for andre og lider stor, alvorlig skade? Ved at dele denne succes med jer er det mit håb, at vi kan gå en lys fremtid imøde for denne type transplantationer," lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge BBC håber lægerne nu på, at hvis denne type transplantationer bliver en succes, vil den kunne gentages på soldaterveteraner, som har været udsat for lignende skader eller sygdomme i underlivet.

Selvom Thomas Manning er den første til at gennemgå en succesfuld penis-transplantation i USA, er han ikke den første nogensinde til at gennemgå en sådan.

Ifølge Independent fik en sydafrikansk mand en penis-transplantation i december 2014. Det skete, efter han havde mistet sin egen penis i forbindelse med en omskæring (det lyder som verdens mest mislykkede omskæring).

Det utrolige ved sydafrikanerens penis-transplantation er, at han angiveligt har fået fuld føling i udstyret og endda har fået børn efterfølgende.

ANNONCE
Del

Seneste nyt