Magasinet M!

Mand hopper ud fra fly i 7,6 kilometers højde UDEN faldskærm - og overlever

Det her er det mest vanvittige, vi hidtil har set i år!

Mand hopper ud fra fly i 7,6 kilometers højde UDEN faldskærm - og overlever

Det kræver som regel ret meget vovemod at springe ud fra et fly i faldskærm. Men skydiveren Luke Aikins har lige taget det et niveau eller 14 videre. I sidste uge sprang han nemlig ud fra 7,6 kilometers højde. Uden faldskærm eller vinge-dragt til at bremse faldet. Og overlevede.

Hvordan? Jo, han hoppede såmænd ned i et 929 m2 stort net (til sammenligning er det ca. en tredjedel af en fodboldbane), der gjorde, at han ikke splattede ud på jorden. Alt dette blev i øvrigt vist live.

Aikins, der til daglig underviser i sikkerhed og håndtering af faldskærme ved United States Parachute Association (Den Amerikanske Faldskærmsforening), og som tidligere har arbejdet som stuntmand på film som Iron Man 3, blev den første person nogensinde til at hoppe ud af et fly uden faldskærm, og uden at nogen greb ham inden landingen.

Med sig i faldet havde han tre andre skydivere og en GPS-enhed, der hjalp ham med at guide ham i den rigtige retning til nettet i den californiske ørken. Lige før han ramte, vendte han sig i luften og landede sikkert deri på ryggen.

Tidligere i år fortalte vi om den finske vovehals Antti Pendikainen, som sprang ud fra en varmluftsballon i fire kilometers højde i bar mave, hvor han efter noget tid blev grebet af en anden faldskærmsudspringer, der kunne fragte dem begge sikkert til jorden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt