Magasinet M!

Mand uploader hidtil uset vinkel af 9/11-katastrofen i 4K næsten 23 år senere

Klare billeder af en tragisk dag.

9/11-katastrofen er ikke en hændelse, man behøver at blive mindet om - men den må heller aldrig glemmes.

Det har lidt den effekt, at det er forfærdeligt at se på, men man kan heller ikke rigtig kigge væk igen.

En ny 4K-video, der viser en hidtil uset vinkel af 9/11-katastrofen, er for nylig blevet uploadet af en mand, hvilket har genoplivet den kollektive erindring om en af de mest skelsættende begivenheder i nyere historie.

Den 11. september 2001 ændrede verden sig for altid, da fire kommercielle fly blev kapret af medlemmer af den islamistiske terrororganisation al-Qaeda i en målrettet mission for at skabe frygt i Vesten.

To af flyene blev fløjet ind i tvillingetårnene i World Trade Center i New York City, et tredje ramte Pentagon i Arlington, Virginia, og det fjerde styrtede ned på en mark i Pennsylvania efter passagererne forsøgte at overmande kaprerne.

De tragiske begivenheder begyndte kl. 8:46 om morgenen, da American Airlines Flight 11 ramte nordtårnet. Få minutter senere, kl. 9:03, styrtede United Airlines Flight 175 ind i sydtårnet. Dette resulterede i kollaps af begge tårne, først sydtårnet kl. 9:59 og derefter nordtårnet kl. 10:28. Sammenbruddene sendte enorme skyer af støv og murbrokker gennem gaderne i det nedre Manhattan, og tusinder af mennesker blev dræbt eller såret.

Denne nyligt frigivne video i høj opløsning giver en skarpere og mere detaljeret visualisering af katastrofen end tidligere optagelser.

Det er naturligvis ikke for sarte sjæle, eller dem, der ikke har lyst til at genoplive katastrofen igen.

Se optagelsen herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt