Magasinet M!

Manden der flygtede fra Alcatraz og var formodet død, har nu sendt et brev til FBI, hvor han fortæller, at han er i live

Stort og måske dumdristigt træk.

Der har været bred enighed om, at ingen er kommet helskindet igennem at flygte fra den famøse fængselslejr på Alcatraz aka. The Rock - men hele 36 indsatte har givet det et forsøg.

Uden held.

Eller det troede man i hvert fald indtil nu. 

I 1962 forsøgte tre indsatte, John og Clarence Anglin samt Frank Morris at iscenesætte en opfindsom flugt fra The Rock. De formåede at slippe ud i bugten, men efter en grundig undersøgelse af FBI blev det i sidste ende konkluderet, at de druknede i San Fransisco Bay. 

Der var dog ingen konkrete beviser - blot indicier. 

Hvis du så spoler tiden lidt mere end 50 år ud i fremtiden, så viser det sig måske, at det lykkedes dem at flygte fra Alcatraz. 

i 2013 fik FBI nemlig et brev, som eftersigende er fra John Anglinl, hvori der står beskrevet, at ham og hans bror samt deres ven overlevede flugten.

Selvom det blev givet til myndighederne i 2013, så er det først nu blevet offentliggjort til offentligheden. 

Brevet lød på følgende ifølge Metro:

"My name is John Anglin. I escape [sic] from Alcatraz in June 1962 with my brother Clarence and Frank Morris.

I'm 83 years old and in bad shape. I have cancer.

Yes we all made it that night but barely!

Frank passed away in October 2005. His grave is in Alexandria under another name. My brother died in 2011.

If you announce on T.V. that I will be promised to first go to jail for no more than a year and get medical attention, I will write back to let you know exactly where I am. This is no joke this is for real and honest truth.

FBI forsøgte at undersøge brevet for fingeraftryk og håndskrift, men resultaterne var tvetydige. 

John og Clarence blev idømt 15-20 års fængsel for bankrøveri og andre forretninger - de tilbragte tid bag tremmer i tre forskellige fængsler, men grundet deres hyppige flugtforsøg blev de sendt til Alcatraz. 

Brødrene sammen med Frank Morris brugte seks måneder på Alcatraz på at udvide en ventilationsskat med forskellige værktøjer fundet i fængslet. Og så brugte de endda papmaché-hoveder under deres flugt for ikke at skabe mistanke med det samme. 

Episk.

Se desuden en gengivelse af hændelserne i Clint Eastwood-klassikeren, Escape from Alcatraz.

Læs også Top10: De bedste fængselsfilm nogensinde.

ANNONCE
Manden der flygtede fra Alcatraz og var formodet død, har nu sendt et brev til FBI, hvor han fortæller, at han er i live
Del

Seneste nyt

ANNONCE