Magasinet M!

Marvel-catchup: Hvad er Infinity Stones og hvor er de lige nu?

Få styr på universet inden Infinity War!

Nu nærmer vi os med hastige skridt den famøse Infinity War, som har premiere d. 25. april. Nu skal de forskellige Infinity Stones, som vi har hørt momentvis om i de forskellige film, endelig have deres tid i rampelyset.

18 film. 6 magtfulde objekter.

 

Hvad skal Thanos bruge dem til?

Thanos skal bruge stenene til at fuldende sin Infinity Gauntlet. En guldhanske, som giver bæreren evnen til at tøjle de kombinerede kræfter af alle seks sten på én gang.

 
ANNONCE
Marvel-catchup: Hvad er Infinity Stones og hvor er de lige nu?

Hvad er Infinity Stones?

Hver enkelt sten har hver deres kræfter. Kræfter som svæver igennem universet og som har været med til at skabe universet. De er alle blevet skabt af mystiske, ældgamle kosmiske væsener, og har skiftet hænder mange gange i løbet af universets levetid. De ældgamle væsener kaldes ‘Celestials’, og brugte stenene til at skabe dominans i universet. Ego, StarLords far fra Guardians of the Galaxy Vol 2, er et eksempel på en Celestial - hvorvidt han tidligere har brugt Infinity Stones, vides ikke.

Vi lærte i Guardians of the Galaxy fra The Collector, at det øjeblik, hvor universet blev skabt, blev der efter et levn af seks ‘singulariteter’ formet seks koncentrerede masser af kræfter. De seks Infinity Stones.

De er så magtfulde, at almindelige dødelige mennesker ikke kan kontrollere kræfterne - de bliver opslugt, eller dræbt på stedet af energi-kræfterne. Derfor skal der bruges værktøjer såsom The Infinity Gauntlet.

 
ANNONCE
Marvel-catchup: Hvad er Infinity Stones og hvor er de lige nu?

Hvad er deres kræfter?

Mind Stone

Den gule sten i Lokis (ellers blå) scepter, som han forsøgte at overtage jorden med i The Avengers (2012). Den lader besidderen kontrollere andres tanker, og på den måde skabe lydige soldater.

Power Stone

The Orb, som vi har set i Guardians of the Galaxy (2014) - stenen, som smadrer The Collectors hjem, da hans tjenestepige griber fat i den. En lilla sten, som giver utrolige kræfter til den, som besidder den. Overnaturlig styrke, lilla strålevåben til ødelæggelse og evnen til at ødelægge alt organisk liv på en planet udelukkende ved berøring på overfladen.

Reality Stone

Aka. The Aether er en rød, flydende væske, som agerer som en form for parasit, der sætter sig på en vært. Vi så den i Thor: The Dark World (2013), hvor den afskærmede Natalie Portman aka. Jane Foster fra skade ved at eliminere fjender omkring hende. Den er lidt en mystisk størrelse - måske gør den værten stærkere og derved sig selv stærkere. I tegneserierne fokuserer den meget på at opfylde ønsker.

Soul Stone

En hidtil ikke set sten i Marvel-universet. Efter tegneserierne evner stenen at fange andre sjæl i en anden verden - måske en opdeling af krop og sjæl? Det bliver spændende at se, hvordan MCU fortolker den.
 

Space Stone

Som set i både Captain America og The Avengers (Hvor stenen er implementeret i The Tesseract), så er det en blå sten, som kan teleportere hvad som helst fra et punkt i universet til et andet. Portaldelen kan også bruges som et magtfuldt våben.

Time Stone

Tidsrejse og evnen til at skrue frem og tilbage i virkeligheden. Det så vi tydeligt i Doctor Strange (2016), hvor Stephen Strange brugte sin Mind Stone-halskæde til at spole tiden tilbage under Kaecilius’ invasion - og desuden til at stoppe tiden i et loop for at bekæmpe Dormammu.

 
ANNONCE
Marvel-catchup: Hvad er Infinity Stones og hvor er de lige nu?

Hvor er Infinity-stenene henne lige nu?

Vi har indtil videre set fem ud af de seks sten i de 10 år, hvor Marvel har kørt deres MCU. Den sjette kommer uden tvivl til at være med i Infinity War. Men hvor er alle de andre egentlig henne på nuværende tidspunkt?

Mind Stone

Den gule sten, som faktisk har været ejet af Thanos før. Lige før hændelserne i The Avengers (2012) gav Thanos stenen til Loke og hans stav, som skulle overtage jorden for ham. Det virkede ikke efter hensigten og Loke svigtede Thanos. Stenen endte hos S.H.I.E.L.D. takket være The Avengers.

Så blev den dog stjålet af HYDRA, som brugte den til at bygge videre på deres post-Nazi terroristorganisation. Her blev det brugt til forskellige eksperimenter - blandt andet resultatet i form af Wanda og Pietro Maximoff, som fik superkræfter.

Igen blev den stjålet af Ultron, som var den onsindede AI, der blev skabt af Tony Stark. Her ville Ultron bruge den til at skabe en perfekt krop til sig selv, hvor stenen blev implementeret i panden. Det blev heldigvis spoleret af The Avengers, som fik J.A.R.V.I.S. uploadet i kroppen i stedet. Krydsningen mellem Ultron og J.A.R.V.I.S. blev til Vision.

Ergo - Mind Stone befinder sig direkte i panden på Vision.

Power Stone

Stenen blev første gang set i Guardians of the Galaxy (2012), hvor Thanos bad Ronan the Accuser om at hente den på planeten Morag. I et kapløb med tiden kæmpede Star-Lord og Ronan om at finde den - Guardians fandt den først og troede, at det blot var en værdifuld sten, hvorefter den åbnes, og Space-stenen afsløres.

Ronan stjæler stenen, forråder Thanos og bruger magten til sig selv. Heldigvis bliver han forpurret, da man finder ud af, at Star-Lord kan tøjle en den af stenens magt, da han er halv-menneske og halv Celestial.

Lige nu befinder den sig i Nova-korpsets varetægt.

Reality Stone

Som nævnt så vi denne sten i en rødtflydende form, som blev absorberet af Jane Foster - derefter blev den udtrukket af en Dark Elf under navnet Malekith. Thor formår at få det ud af hænderne på Malekith, som bliver teleporteret væk og dræbt af sit eget rumskib. Derefter bliver Reality-stenen overrakt af Agårds folk til The Collector, som har besiddelse over den nu.

Space Stone

Fra sit tidlige stadie som en Tesseract brugt af Red Skull som et kraftværk til at blive tilbagetaget og leveret til Asgård. Den startede med at være i Odins besiddelse, men blev senere givet til tilbedere af Asgård på jorden. Her blev den efterfølgende stjålet af Red Skull.

Øjeblikket i Captain America (2011), hvor Steve Rogers ryger ned i de arktiske vande i 1940’erne, så ryger Tesseract’en med ham. Den bliver dog senere opdaget af Howard Stark, som giver den til S.H.I.E.L.D..

Herefter bliver den stjålet af Loki, og efterfølgende bragt tilbage til Asgård, da Loke bliver besejret. I Thor: Ragnarok bliver Loki, som efter flere film har vundet sig ind på Thor igen, sendt ind efter en artifakt i Odins kammer - her ser han Tesseract’en og stjæler den igen (angiveligt)

Den er Lokis besiddelse på nuværende tidspunkt.

Time Stone

Den grønne sten, som er kilden til Doctor Stranges tidsmanipulerende evner - som er indkapslet i et artefakt, som hedder The Eye of Agamotto. Han er det eneste helt almindelige menneske i MCU, som har kunnet tøjle en Infinity-stens kræfter. The Eye hjælper måske på kontrollen.

Tidsstenen er låst væk i deres New York City Sanctum på jorden.

Soul Stone

Den orangefarvede sten er den eneste, vi endnu ikke har set. Wong, som giver os en dejlig gennemgang af stenene i Doctor Strange (2016) mener, at det er den stærkeste af alle.

Nogle teorier går på, at den befinder sig i Wakanda fra Black Panther (2018) og er ressourcen til deres store mængder Vibranium - et materiale, som blev fragtet til landet via en ældgammel meteor.

Udover det vides intet om stenens tilstedeværelse.

Hvor er de i forhold til Infinity War-trailerne?

Well, ser man på den seneste (herunder), så kunne det tyde på, at Thanos får/har fået fingrene i Space Stone - hvilket nok er årsagen til, at han dukker op af en portal. Desuden står han med Tesseract'en i hånden og knuser den - så den er nok en keeper for ham. Det samme med Power Stone, som man kan se, at han har i sin Infinity Gauntlet i det øjeblik, hvor han angriber Captain America. 

Det var en hurtig gennemgang af stenene - nu er du klar til Infinity War!

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt