Magasinet M!

Mathias Hjorts træningstips: Fra kajkage til tårnhøj hakkedreng

En snak om reality, træning og motivation.

Mathias Hjort kender de fleste fra reality-tv, hvor han figurerede som en tårnhøje festfyr med store guns og et smil på læben. Lige nu er han aktuel i realityserien Good Luck Guys. Serien kører på Prime Video, hvor man følger 12 kendisser sendt på en øde tropestrand i 13 dage. Her skal de dyste mod hinanden i forskellige discipliner, hvor det hjælper at være en hakket type til at klare skærene.

I privaten har han i nyere tid taget skiftet fra håndværker til personlig træner for at uddele sin ekspertise inden for træning - og vi har taget en snak med ham omkring træning generelt for at høre, hvad hans bedste råd er til folk, som gerne vil i gang med at komme i god form.

ANNONCE
Mathias Hjorts træningstips: Fra kajkage til tårnhøj hakkedreng

Fra kajkage til tårnhøj hakkedreng

Mathias har tidligere altid holdt sig fra træning til trods for, at han i sine efterskoleår var ret træt af at være en meget tynd dreng.

“Jeg var træt af at være ham, der var stregen i luften - Jeg er to meter høj, og når jeg stod med siden til, kunne man nærmest ikke se mig. Jeg elskede at gå i t-shirts, men det lignede bare spaghetti ud af ærmerne.”

Han havde altid sagt som 16-17-årig, at folk der trænede, var folk, der manglede indhold i sit liv.

Men i kombinationen af den nye livsstilsændring og mødet med træningslokalet skiftede han fuldstændig mening.

Han begyndte nemlig selv at træne, efter han havde været på en ferie med sin familie - under ferien tog de en masse obligatoriske familiebilleder til minderne derhjemme.

Og der var der et af billederne, hvor Mathias sidder foroverbøjet i bar mave.

“Min mave lignede simpelthen en kajkage - nipples var øjnene, maven og dellerne lignede munden. Jeg indså, at nu måtte jeg simpelthen gøre noget ved det.”

Han fandt ud af, at træning bidrager med et utal af positive ting i hans hverdag. Det er et middel, han nu har valgt at give videre til andre mennesker, da han sprang ud som personlig træner.

Målet var og er at guide danskerne i både at opnå resultater i deres træning og måske komme i mål med deres ønskede form - men også at slå et slag for, at træning kan optimere hos folk, der er trætte, energiforladte eller måske vinterdeprimeret.

“Her er træning alfa og omega for mit eget vedkommende. Og jeg plejer at sige til min klienter, at efter bare to ugers træning mærker folk en verden til forskel på energiniveauet.”

Ideen om at blive personlig træner kom også i kølvandet på en skade, han fik på sin ankel under sit arbejde som håndværker - selv da han var håndværker var træning allerede et redskab han brugte til at stresse af.

“Jeg plejede at stå op kl 5 om morgenen og køre til arbejde i København (han bor i Odense, red.). Her arbejde vi i 12 timer og kom først hjem kl 18 om aftenen. Derefter gik jeg direkte ned og trænede. Jeg havde simpelthen brug for det til at koble fra og få stabiliseret mit energiniveau.”

Da han så fik sin skade, som stadigvæk påvirker ham utrolig meget i dag, så begyndte han at tænke i andre karrierebaner.

“Jeg tænkte; hvad kan jeg finde ud af? Jeg er god til mennesker, så jeg tænkte, jeg måske kunne kombinere det med min passion for træning.”

Så han to uddannelsen som personlig træner og guider i dag danskerne til en bedre livsstil over hele landet.

Selvom flere måske vil se en deltagelse i reality-tv som noget ‘useriøst’ i forhold til at tage ham professionelt seriøst, så står han 100 procent ved den rejse, han har været på.

Og tværtimod bruger han det som en case til at vise, den rejse han selv har været på.

Eksempelvis tog han en tre måneders spiritus-detox til Paradise Hotel for at stå helt skarpt fra starten og så bulkede han helt vanvittigt til Good Luck Guys for at have nok energi til at klare udfordringerne.

Så reality er blevet hans visuelle bevis på, at han selv har været møllen igennem.

ANNONCE
Mathias Hjorts træningstips: Fra kajkage til tårnhøj hakkedreng

Tips og tricks til at komme i gang med træning

Vi fik naturligvis også et par bevingede ord om træning til dig, der enten gerne vil have tips som nybegynder eller mangler inspiration til at holde gejsten ved lige.

1) Træning skal blive en livsstil. På den måde bliver det ikke en hurdle i hverdagen, men en del af rutinen.

2) “Lige så snart du afgiver energi, så får du det tilbage i sidste ende. Energi avler energi, hvis du gør det på den rigtige måde.”

3) Find dit overskud ved at finde din motivation - Mathias’ motivation kommer eksempelvis fra sit idol Ryan Reynolds, hvor han har forsøgt at opnå en fysik, der kan måle sig med Hollywood-stjernen.

4) “Folk der siger, de ikke har tid til at træne - det handler om manglende prioritering. Dem med små børn er dog undskyldt. Folk der ikke har børn har sgu god tid til det.”

5) Skal man tabe sig, så er kosten 80 procent af det.

Tips til nybegyndere

Hans bedste bud til helt nybegyndere er, at man skal starte med at gå en tur, lave lidt hjemmetræning eller begynde på et hold - og hvis ambitionerne er større, er det en god idé at få lagt sig en en plan. Så får du et konkret resultat - og ikke sætter sig for urealistiske mål.

“Det bedste er at starte i det små og ikke tro, at man skal træne fem gange om ugen. Man starter med eksempelvis et delmål over en periode med træning to gange om ugen. Derfra kan man så vælge at bygge videre.”

Skal man træne, når man er på ferie?

Det kan være svært at holde formen, når man er væk fra træningscenteret. Så hvad gør man?

“Når du er på ferie, så hold ferie. De fleste er dygtige til at tænke sig om. Hvis man har brug for at slappe af, så skal man gøre det. Man kan godt træne på ferie, men så længe du spiser salat og protein og ikke indtager for mange kalorier end du har brug for, så skal du bare stresse af. Ferie kan ofte være et frirum, som gør, at man er klar til at give den gas, når man kommer hjem.”

Hvad gør man, hvis man gerne vil feste i weekenden og samtidig være hakket?

“Husk - alt med måde. Det er ikke så meget alkoholen, men mere mængden af kalorier du indtager under din rus. Er den helt skæv i forhold til din forbrænding er det noget skidt. Jeg har selv drukket helt sindssygt i mit liv - men en træning er aldrig spildt. Hvis man vil drikke bajere hver weekend, så vil processen naturligvis tage længere tid.”

Hvortil han understreger, at man faktisk godt kan kombinere de to ‘egenskaber’:

“Hvis man både vil træne jævnligt og drikke bajere, og man kan mærke, at det ikke påvirker resultatet drastisk, så synes jeg vare, at man skal tage den med sig selv. Det tager længere tid, men hvis det hænger sammen, så kan man gøre, som man vil.”

Hvordan holder man motivationen, når vægten står stille eller træningsfølelsen stagnerer?

“Mit bedste bud til at bevare motivationen er at tage form-billeder hele tiden. Hvis man lige føler, at tingene stå stille, så kan man altid læne sig op af noget visuelt. Du kan måske se, at dine skuldre er blevet større eller fedtet er mindre omkring dine hofter - selvom vægten står stille. Musklerne, i takt med at de fylder mere end fedtet gør, og muskler i sig selv vejer mere end fedt, så vil man ramme et naturligt punkt, hvor man ikke kan tabe sig mere, når man samtidig også træner muskelmasse.”

Du kan stadig nå at følge med i Good Luck Guys inden finalen - hop ind på Prime Video lige nu! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt