Magasinet M!

Mennesket vil snart forelske sig i robotter - kunne du?

Det er blevet vist i film flere gange - senest i Ex-Machina - hvor et menneske udvikler følelser for en robot. Et stykke software og noget mekanik. Du tænker nok, at det er en langt ude idé. Måske ligefrem perverst. Men ifølge en ekspert, så vil mennesker snart udvikle følelser for robotter - og det nødvendigvis ikke er en dårlig ting.

Robotter er ikke nødvendigvis dræberrobotter, som i form af Arnie Schwarzenegger vil tilintetgøre dig. Faktisk kaldes menneskelignende robotter for androider, og det er i de seneste år blevet muligt at gøre dem mere og mere menneskelignende.

Mennesket vil snart forelske sig i robotter - kunne du?
ANNONCE

Det er en smagssag om man foretrækker at robotter ligner mennesker eller ej, men nu spår doktor Kevin Curran, som er forsker ved University of Ulster og medlem af Institute of Electronic and Electrical Engineers (IEEE), at eftersom robotter med tiden vil blive mere avancerede og menneskeagtige, så vil mennesker nemmere kunne knytte bånd til dem.

"Når maskinerne agerer og opfører sig ligesom voksne, og kan interagere og tale, så vil de i virkeligheden være den ideelle kompagnon," siger han til Daily Mail.

"Vi skal spørge os selv: Vil robotter blive brugt som partnere. Vil mennesker blive intime med robotter? Jeg tror, at svaret er 'ja'," fortsætter han.

Han forudser desuden, at der vil komme retssager, hvor personer vil kæmpe for, at de fx kan indgå et ægteskab med en robot og ligeledes vil der komme retssager, hvor robotters rettigheder vil blive diskuteret.

Han peger også på cloud computing, som en væsentlig faktor til, at robotter vil udvikle sig hurtigere. Der gør det nemlig muligt for robotten at tilgå og få flere informationer hurtigere.

Det vil dog presse kampen mellem kønnene. For hvis man kan købe den perfekte mand eller kvinde, som i realiteten er præcis, som man gerne vil have - hvorfor så have en "rigtig" mand eller kvinde med de "fejl", som følger med?

Vi ender selvfølgelig også ved den skillevej, hvor mennesker skal tage stilling til, om de vil have sex med en robot.

Her peger forskerne på, at det er meget naturligt, at teknologi udvikler sig i en retning, hvor sex er involveret. Her peger de især på internettet, som efterhånden har udviklet sig til et kæmpe lager af porno - hvilket nok ikke var intentionen i starten.

Forskere fra Toyohashi University of Technology og Kyoto University i Japan har lavet en undersøgelse, hvor de lod forsøgspersoner se mennesker og robotter i farlige situationer. Bagefter undersøgte de de elektroniske signaler fra deres hjerner, og kunne se, at forsøgspersonerne udviste sympati overfor robotter såvel som mennesker.

ANNONCE
AAU - Mennesket vil snart forelske sig i robotter - kunne du? AAU
Del

Seneste nyt