Magasinet M!

Menstruation #2

Helvede er brudt løs. Lortet fosser ud, og du er hensat til flittig onani"I can't trust something that bleeds for 5 days without dying", udtalte Mr. Garrison fra South Park, og det rammer jo egentlig talt det såkaldte hoved på det såkaldte søm!

Der er rødbeder i madkassen. Indianere i passet. Besøg af vennerne fra Rødby. Kommunister i lysthuset. Hun har sit lort. Kort sagt, så har pigen nu sin menstruation.

Men hvad er fænomenet menstruation egentlig? I tidernes morgen gik jeg i 1.g på Gammel Hellerup Gymnasium, og en morgen havde vi prøve i Biologi. Min klassekammerat havde enten ikke læst nok eller ikke gidet interessere sig for emnet, for da spørgsmålet "Hvad er den kvindelige menstruation?" kom, svarede han:

"Menstruation er når kvinder bløder ud af røven" 

Overraskende nok så var dette åbenbart ikke det korrekte svar. Så til alle jer, der er ligeså overraskede, så vil jeg kort gennemgå, hvad menstruation egentlig er for noget.

Menstruation er en del af den kvindelige forplantningscyklus. En kvinde har to æggestokke, en ægleder, en livmoder samt den fantastiske og forhåbentlig gavmilde skede.
I æggestokkene sidder kvindens mulighed for forplantning, nemlig æggene, hvor mandens job er at pumpe hende fuld af sæd, dels fordi det er vores ret, men også for at øge chancen for at hun bliver gravid. Skal der komme børn ud af det, skal æggene dog først løsne sig fra æggestokkene. Dette sker automatisk ved, at æggene modnes ved hjælp af kvindelige hormoner såsom østrogen.

Når æggene er modne, løsrives de og ryger ned gennem æglederen og ned i livmoderen. Dette kaldes ægløsning, og det er her, at der for alvor skal kneppes. Lykkes strabadserne, bliver kvinden gravid - hvis ikke, udstødes æggene gennem skeden og menstruation begynder.

Menstruationens varighed er meget forskellig fra kvinde til kvinde, og kan ligeledes variere i mængde af blod. Ydermere kan menstruationen forlænges ved brug af spiral eller lignende. Ønsker man ikke graviditet, kan kvinden æde p-piller. Det, som pillerne rent faktisk gør, er at hæmme ægløsningen, således at hun ikke bliver gravid. Det ødelægger ikke frugtbarheden på længere sigt, her virker kun hårde tæsk i dunken.

Når alle strabadserne er overstået bliver manden og kvinden genfødt på ny, og lysterne kan få frit spil. Denne dejlige tid følger vi i næste og sidste del...

Fortsættes...

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce