Magasinet M!

Mikkel har huset og haven fyldt med Teenage Mutant Ninja Turtles

'Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg har brugt på det'

Hvis man hører til dem, der mener at barndommens helte skal bevares, kan man godt kalde 37-årige Mikkel fra Rønne, for en 'hero in a half shell'. I hvert fald er han indehaver af en imponerende samling af originalt Ninja Turtles legetøj. 

’Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg har brugt på det’. Mikkels hobby har ikke være billig - eller helt nem at sluge for kæresten. Derfor har Mikkels samling af de nostalgiske Ninja Turtles langsomt bevæget sig ud i haven.

De fleste kan nok huske tegnefilmsserien Teenage Mutant Ninja Turtles fra barndommen, hvor de badass Ninja Turtles, der bor i New York Citys kloakker, fordriver tiden med at bekæmpe deres ærkefjende, ninjamester Shredder. Måske du endda havde en Ninja Turtles-legetøjsfigur eller to?

Hos 37-årige Mikkel Dahlmann fra Rønne bor der mere end bare et par Ninja Turtles. Mikkel har dedikeret både tid, penge og plads til sin samling af Ninja Turtles - og det har fået skildpadde-indbyggertallet i Mikkels bolig til at eksplodere. Det er DBA Guide, der nok en gang har været ude og besøge en af Danmarks inkarnerede samlere. 

ANNONCE
Mikkel har huset og haven fyldt med Teenage Mutant Ninja Turtles

Mikkel har indgået særlig aftale med konen om samlingen

I Mikkels hus I Rønne er der delte meninger om den stadig voksende samling af Ninja Turtles. Mikkels børn er - ligesom Mikkel selv ellevilde med den store samling legetøj.

Mikkels kone deler dog ikke den samme begejstring for de maskerede skildpadder, der tilsyneladende har stjålet Mikkels hjerte. Mikkel har derfor indgået en aftale med sin kone om, at de grønne væsener ikke flytter ind i huset. Det har dog resulteret i en lidt spøjs løsning.

"Vi har jo ikke så meget plads. Så figurerne har faktisk også bevæget sig ud i haven som improviserede havenisser," siger Mikkel.

ANNONCE

Så meget er samlingen værd

Selvom det kun er 8 år siden, at Mikkel startede sin Ninja Turtles-samling, har den vokset sig stor og fyldig. Mikkel har selv smidt en del penge efter de 2.000 genstande, der udgør samlingen. 

"Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg har brugt på det. Det tror jeg ikke, at min bankrådgiver har lyst til at høre," siger Mikkel grinende til DBA Guide. 

Men måske det er givet godt ud. Mikkel har nemlig flere ting i samlingen, der er steget i værd. Her er det særligt rekvisitter til figurerne eller genstande lavet af pap, der er i høj kurs. Det er nemlig disse ting, der typisk går i stykker eller på mystisk vis går tabt.

"Et slag på tasken, der tror jeg, at jeg er på den rigtige side af 100.000 kroner, hvis jeg skulle sælge det hele lige nu og her."

ANNONCE
Mikkel har huset og haven fyldt med Teenage Mutant Ninja Turtles

Sådan ser Mikkels yndlingsfigur ud

Med 2.000 genstande i samlingen, skulle man tro, at det ville være vanskeligt at udvælge en favorit. Men sådan har Mikkel det ikke. Mikkels yndlingsgenstand er en legetøjsfigur af Raphael som mumie. 

"Alt det hvide på den er selvlysende. Så hver vinter, når jeg slukker lyset herude, lyser den op som et fyrtårn. Og så er han super flot lavet med rigtig mange detaljer," fortæller Mikkel til DBA Guide.

Mumie-figuren er sammen med tre andre figurer der forestiller Frankenstein, Varulven og Dracula - en hyldest til ’Universal Monsters’. Alle fire figurer er ekstrem svære at få fingrene i, hvorfor Mikkel nok aldrig giver slip på sin figur af Raphael som mumie.

Dette fik Mikkel til at samle

Det hele startede for 8 år siden, hvor Mikkel ved et tilfælde blev genforenet med fire grønne skabninger fra fortiden. De fire skildpadder kom kørende i en helt særlig Ninja Turtles-bil, der vækkede minder fra Mikkels barndom.

Ninja Turtles-bilen blev startskuddet til Mikkels samling, der siden er vokset med lynets hast. Samlingen består af både tegneserier, legetøjsfigurer, puslespil, brætspil, tandbørster og køleskabsmagneter. Sammenlagt udgøres samling af i omegn af 2.000 genstande.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt