Magasinet M!

Millennials-generationen streamer så meget, at de oftest ikke har tid til sex

Kender du en, der hellere vil se Netflix end at have sex med kæresten?

"Generationen Millennials" bruges som en kategori for de mennesker, der er født imellem 1982-1999 lige før årtusinde skiftet. De er digitalt indfødte, selfie-queens og så er de online hele tiden.

De er altså vant til at have alt indenfor rækkevidde - udover det, så tænker de på miljøet og vores klima, har flere kødfri dage end andre generationer nogensinde kommer til, og så ser og oplever de oftest virkeligheden bag en skærm, mens de gladeligt viser det på diverse sociale medier. 

Ja, Millenials er gode til mange ting, heriblandt swipe funktionen på bl.a. Tinder. Med de utallige muligheder online for at møde andre har det aldrig været nemmere for de unge at finde et one-night stand.

Men sådan er det faktisk ikke.

Millennials har faktisk væsentligt mindre sex end tidligere generationer ifølge en undersøgelse, som er publiceret i Archives of Sexual BehaviourUndersøgelsen er lavet i USA, og undersøgelsen er foretaget med 27.000 mennesker.

Undersøgelsen indikerer, at flere unge i alderen 20-24 år indrømmede, at de ikke havde haft seksuelle partnere, siden de var 18 år - et langt større tilfælde end folk født i 1960´erne.

Med andre ord: 15% af de adspurgte millennials fortalte, at de ikke havde haft sex, siden de fyldte 18 år, sammenlignede med 6% af de daværende 18-årige født i 1960.

Ryne Sherman fra Florida Atlantic University, som er medforfatter på undersøgelsen, siger:

"På baggrund af det store brug af Tinder skulle man tro, at det er en generation, som leder efter hook-ups og ikke-langsigtede forhold. Men det vi ser, er helt klart, at denne generation har mindre tendens til hook-ups end tidligere generationer".

Hvorfor har Millennials mindre sex end andre generationer?

Det kan selvfølgelig skyldes mange ting. Det kan både være, at de unge bor hjemme i længere tid, og derfor sætter deres sexliv lidt på pause. Det kan også være fordi, at der er for nem adgang til porno.

Eller at flere og flere finder relationer over gaming på nettet, eller noget helt andet, som for eksempelvis for meget tid foran TV´et.

Er det for meget anden underholdning, der er opstået under væksten af internettet? 

Hos Unilad har de sammenkædet grunden til, at vi dyrker mindre sex, med de mange andre underholdningsformer, der er let tilgængelige som for eksempelvis Netflix. 

Netflix har mere end 151 millioner subscribers. Men hvordan går Netflix-populariteten i hånd med at millennials dyrker mindre sex?

Det har en undersøgelse foretaget af Wall Street Journal forsøgt at finde svaret på. Undersøgelsen viser, at 1 ud af 4 (26%) voksne i et forhold har valgt streaming over sex mindst én gang de seneste seks måneder, og der er stor forskel på de unge og ældre generationer. 

36% i alderen 18-38 år har valgt Netflix over sex mindst én gang de seneste seks måneder, hvorimod kun 16% i alderen 39+ har valgt Netflix frem for sex mindst én gang de seneste seks måneder. Ydermere siger 30% i alderen 18-38 år, at deres partner har valgt streaming-TV over sex mindst én gang de seneste seks måneder, imod 19% i alderen 39+. Om de unge får "tilbudt" mere sex end de ældre og derfor oftere kan afslå, det melder undersøgelsen ikke noget om. 

Internettet har fuldstændig ændret vores liv

Kate Moyle, terapeut, siger om "problemet", at det bl.a. skyldes, at streamingtjenester udfylder vores daglige behov, samtidig med at internettet gør det muligt for os at møde folk online og få udfyldt både sociale og seksuelle behov uden at forlade vores hjem. Og det mener hun, er et problem:

"Sex er røget ned på vores prioriteringsliste, og sex er for mange mere forbundet med angst og et enormt stort pres, end det er rart".

Fra undersøgelsen er der et helt specifikt eksempel på 27-årige Joshua Lisec fra Ohio, som fortæller, at når han og hans kone skal vælge imellem Netflix eller sex, ja, så er det oftest Netflix som vinder. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt