Magasinet M!

Mød manden bag Captain Price: 'Det er en elsket spilkarakter der genfortolkes, lidt som James Bond.'

Barry Sloane er reinkarnationen af Call of Dutys mest populære karakter

Gaming-industrien er større end Hollywood. Fanbaserne er vildere, mere dedikerede og mere udtalte, nok også mere fordømmende. 

Derfor kan man godt forstå, at den 38-årige Barry Sloane, hudviser ærefrygt, når det kommer til hans kæmpe-rolle i Call of Duty: Modern Warfare og Call of Duty: Warzone. 

Her spiller han Captain John Price, en legendarisk karakter, der knuselskes af shooter-seriens fanbase - og en karakter vi troede, vi ikke ville se mere til, da Modern Warfare 3 konluderede første runde af MW-spil i 2011. 

ANNONCE
Captain Price - Mød manden bag Captain Price: 'Det er en elsket spilkarakter der genfortolkes, lidt som James Bond.' Captain Price

Call of Duty: Modern Warfare, der udkom i slutningen af oktober 2019 er blevet en gigantisk bloxkbuster af et spil - ikke mindst på grund af free-to-play Battle  Royale-delen Warzone.

Da det i foråret 2019 blev annonceret, at det nye spil, ville få næsten samme titel, som 2007's Call of Duty 4: Modern Warfare, skabte det forvirring: Var det et en remaster, et reboot? Communitiet slog sig fast på begrebet 'soft reboot', men det er ikke tilfældet. 

Taylor Kurosaki, Narrative Director ved Infinity Ward, var ansvarlig for at bringe Captain Price tilbage:

"Den store udfordring for mig, var at jeg vidste, at vi hvis vi bare prøvede at kopiere den gamle Price, så ville vi ikke kunne nå ham til sokkeholderne.

Han er en meget elsket karakter. Og i løbet af de tre første Modern Warfare-spil, blev hans stemme ført af samme skuespiller. Folk har lyden af hans stemme indprintet i deres sind.

Men hvis vi brugte ham som inspiration, og genopfandt ham, så ville der være større chance for at ramme plet. Man ser det i filmbranchen hele tiden: Ny Batman, ny James Bond. 

Jokeren er et godt eksempel, Heath Ledger var fantastisk, og ingen har kunne udfylde hans sko - men så dukker Joaquin Phoenix op, i en helt gentænkt form af Jokeren, og vælter anmelderne. Fordi han ikke prøver at lave en kopi af Heath Ledgers version."

ANNONCE
Mød manden bag Captain Price: 'Det er en elsket spilkarakter der genfortolkes, lidt som James Bond.'
Skuespiller Barry Sloane - Foto: Mark Robinson - Mød manden bag Captain Price: 'Det er en elsket spilkarakter der genfortolkes, lidt som James Bond.' Skuespiller Barry Sloane - Foto: Mark Robinson

Barry Sloane er født og opvokset i Liverpool. Skuespilleren har uden tvivl den Price-agtige stemme og dialekt kørende for sig. 

Og.. Han ligner også ret godt? Altså bare uden skægget. 
I det nye Modern Warfare, er alle scener i historiedelen skabt ved hjælp af Motion Capture, og spilkaraktererne ligner til forveksling de skuespillere der har hoppet rundt i sjove dragter, for at bringe dem til live. 

Tilblivelsen af et AAA-spil er så meget mere kompleks i dag, end for 12 år siden, da Call of Duty 4 dukkede op, og løftede genrens storytelling til et nyt niveau. 

Mere Call of Duty? Tjek dette long-read om den nye Modern Warfare-kampagne.

Sloane kan selv kigge tilbage på Call of Duty 4, som et godt mindre fra sin ungdom, og derfor var han meget begejstret, for at blive kaldt til audition på et nyt Call of Duty-spil. 

Han fortæller, at han ikke havde en anelse om, at han skulle spille Captain Price, i begyndelsen. På hans manuskript, stod der Captain Sykes. 

Men instruktøren var nødt til at høre Sloane udtale navnet Price, og stregede derfor dæknavnet 'Sykes' ud, og skrev Price. I det øjeblik, gik det op for Sloane, at der pludselig lå en stor vægt på hans skuldre. 

Det var ikke blot stemmen der skulle passe. Det er første gang, at skuespillere, ikke animatorer, skal stå for Captain Prices bevægelser. En udfordring, som Sloane har taget med rank ryg:

"En af de mest spændende ting, ved optagelserne til spillet, er at der er så mange forskellige instanser involveret."

Barry forklarer, hvordan han har modtaget omfattende træning fra militærkonsulenter, der før konsulenttiden, havde haft leveveje som Navy Seals. 

Alt fra bevægelser, over kommandoer, til taktikker og hvordan man sætter sig ind i hovedet af en spec-ops soldat, har været spændende udfordringer. 

"You draw the line, whereever you need it, soldier."

ANNONCE
Se Becoming Captain Price
Del

Seneste nyt

ANNONCE