Magasinet M!

Mød verdens højeste teenager - der SLET ikke er færdig med at vokse

2 meter og 34 centimeter. Så høj er Broc Brown, der meget vel kan gå hen at blive verdens højeste mand - meget snart.

Barcroft TV - Mød verdens højeste teenager -  der SLET ikke er færdig med at vokse Barcroft TV

Broc Brown kom for 19 år siden til verden i Michigan, USA. Alt var helt normalt, indtil han som 5-årig fik konstateret Sotos' Syndrom - en genetisk sygdom, der rammer en ud af 15.000, og som er karakteriseret ved specielle ansigtstræk, udviklingsforstyrrelse og en unormal stor vækst, der gør, at han bare bliver ved med at vokse? og vokse? og vokse.

Inden han blev 18 år blev han officielt udnævnt som verdens højeste teenager, og i øjeblikket måler han 2 meter og 34 centimeter og vokser ca. 15 centimeter om året. Og hvis det fortsætter på den måde, kan han ifølge avisen The Mirror meget vel meget snart overgå verdens højeste nulevende mand, Sultan Kosen, der måler 2 meter og 49 centimeter.

- Jeg tror, at Broc målte ca. 1.57 meter i børnehaven. Nogle år inde i folkeskolen var han ca. 1.83, og da han nåede gymnasiet, målte han 2.13, siger Brocs mor, Darci, i en video, Barcroft TV har lavet.

Og hun ved ikke, om han nogensinde vil holde op med atvokse.
ANNONCE

Da Broc fik konstateret Sotos' Syndrom, fik hans mor at vide, at han højst sandsynligt ikke ville overleve sine teenageår. Men på trods af hans helbredsmæssige problemer er lægerne i dag overbeviste om, at han vil få et nogenlunde normalt liv.

Udover sin unormale vækst har Broc indlæringsvanskeligheder, et overanstrengt hjerte og en krummet og indsnævret rygrad. Han blev også født med kun én nyre, hvilket gør, at han ikke må tage smertestillende medicin på trods af sine konstante rygproblemer.

- Det føles som om, at en stor tennisketsjer er gået igennem min ryg. Jeg gør ting, for at det ikke skal gøre ondt, men det føles som om, at der sidder en nål deromme. Det er svært at leve med, siger Broc, hvis største ønske er, at lægerne kan gøre et eller andet, der kan hjælpe imod hans smerter.

ANNONCE
Barcroft TV - Mød verdens højeste teenager -  der SLET ikke er færdig med at vokse Barcroft TV

Broc og hans mor rejste for nyligt 1.600 kilometer til Arkansas Children's Centre for at mødes med Dr. Bradley Schaefer, der er ekspert i Sotos' Syndrom.

Han kunne dog ikke hjælpe med Brocs kroniske smerte, men fortalte, at han klart var den største mand, han nogensinde havde set.

- Desværre vil han altid have en eller anden form for smerte, men jeg tror, at han vil få sig et normalt liv.

Den nyhed blev Broc lykkelig for.

- Det er den bedste ting, jeg kunne få at vide. Jeg er så glad for, at jeg nu vil leve i lang tid, siger den gigantiske teenager.

Men på trods af de gode nyheder, ved Broc og Darci godt, at Brocs liv vil blive virkelig hårdt.

- Han har også ADHD og lider af lejlighedsvis eksplosiv forstyrrelse (en sygdom, der er karakteriseret ved uoverlagte eksplosive vredesudbrud, red.). Når Broc er sur, er han sur. Det ville ikke tage ham mere end to sekunder at slå hul i væggen - det kunne potentielt være meget farligt, hvis ikke han tog sin medicin, der beroliger ham, siger mor Darci, der dog fortæller, at Broc er en blød person med et lige så stort hjerte som hans krop.

ANNONCE
Barcroft TV - Mød verdens højeste teenager -  der SLET ikke er færdig med at vokse Barcroft TV

En af familiens største problemer er dog finanserne. For det er ikke billigt at være en af de største mænd i verden. Broc får alt sit tøj special-lavet, og hans sokker til hans enorme fødder koster 120 kroner parret. Han bruger nemlig størrelse 62 i sko.

Ligeledes har familien fået lavet en specialseng, der måler 2.43 meter, og en special-stol, der kostede 6.600 kroner.

Darci tilføjer:

- Vi har haft et par indsamlinger til Broc, hvor det lille lokalsamfund hjalp os. Vi fik i alt indsamlet 66.000 kroner, som vi brugte på at købe sokker, sko og tøj. Men det holdt ikke længe, da han inden for et år var vokset fra tøjet, og vi blev derfor nødt til at købe nyt til ham igen.

Alligevel ser Broc og hans mor frem til en lang og lykkelig fremtid sammen.

- Jeg håber på at få mig et arbejde i en sportsbutik som ekspedient eller noget i den stil. Jeg vil bare gerne have et arbejde, siger Broc.

Til det tilføjer hans mor:

- Jeg vil aldrig nogensinde presse ham til at gøre noget, han ikke har lyst til. Jeg håber bare, at han får et godt liv og er glad for alt det, han gør.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt