Magasinet M!

Mord, voldtægter og tortur: Her er de farligste fanger på dødsgangen

Der sidder mennesker på dødsgangen i USA, der er har begået forbrydelser, man ikke kan forestille sig i den vildeste fantasi. Vi giver dig her de vildeste eksempler.

Dødsgangen er kendt som et sted, hvor mennesker, der har begået nogle af verdens voldsomste forbrydelser, sidder og venter på, at det bliver deres tid til at dø.

Mange er dømt til døden for forbrydelser, der er så voldsomme, at de overgår selv de værste og mest uhyggelige gyserfilm.

Der er eksempler på mord, tortur, voldtægt og endda mord på ufødte børn. Theladbible.com har kigget på nogle af de værste forbrydere, der lige nu sidder og venter på døden på dødsgangen.

Charles Chi-Tat Ng

Charles Ng blev født i Hong Kong af rige forældre, men var en rebel, der blev ved med at komme i problemer med politiet. I 1978 blev han sendt til USA for at gå i skole på College of Notre Dame i Californien, men senere var han skyld i et trafikuheld, som han valgte at flygte fra. For at slippe for retsforfølgelse valgte han at melde sig til den amerikanske flåde.

Her blev han dog hurtigt smidt ud, da han deserterede og stjal en række våben og sprængstoffer. Herefter fandt han sammen med sim gamle ven Leonard Lake, der lejede en hytte i den californiske skov.

Her begyndte de to nu at bygge en fangekælder ved hytten, og herefter gik de to amok i en lang, lang række af voldtægter, hvor de torturerede deres ofre og til sidst myrdede og brændte dem.

Politiet opdagede de to psykopaters gerninger i 1985, da de skulle efterforske et helt almindeligt indbrud. Hvad de fandt i stedet var 18 kg brændte menneskelig. Det anslås, at de to nåede at slå mellem 11 og 25 mennesker ihjel i deres fangekælderhytte. Charles Ng's medsammensvorne Leonard Lake valgte at tage sit eget liv, kort efter de to var blevet anholdt. 

ANNONCE
Wikimedia - Mord, voldtægter og tortur: Her er de farligste fanger på dødsgangen Wikimedia

Rodney Alcala

Her er der tale om en mand, der er dømt for meget, meget få af de mord, som han menes at have begået. Rodney Alcala er dømt for i alt syv mord på kvinder, men det er anslået, at han kan stå bag helt op mod 130 mord og voldtægter. 

Han blev anholdt tilbage 1979, hvor han blev dømt for fem mord, der var sket i tiden mellem 1971 og 1979. 

I 2013 blev han dog idømt 25 år ekstra på sin straf, da man via DNA fandt ud af, at han også var manden bag to andre mord fra samme periode. Derfor er man begyndt at spekulere i, at Rodney Alcala står bag en lang række andre mord på kvinder, der skete i 1970'erne. 

Det stopper dog ikke her. For Rodney Alcala er kendt som 'The Dating Game Killer', fordi han inden sin anholdelse var med i et amerikansk dating-gameshow i 1978, som han oven i købet vandt, og dermed også vandt en date med den kvindelige deltager. Hun nægtede dog senere at tage på date med ham, da hun synes, han virkede 'creepy'. Den beslutning kan meget vel have reddet hendes liv.

Lisa M. Montgomery

Selvom hun 'kun' har begået et mord, så er Lisa M. Montgomerys forbrydelse så bestialsk og sindssyg, at den helt sikkert fortjener en plads her på listen.

Lisa Montgomery fik kontakt til sit kvindelige offer Bobbie Jo Stinnett på et internetforum for hunderacen 'Rat Terrier'. Bobbie Jo var gravid på det tidspunkt, og Lisa Montgomery lod også som om hun var gravid, og de to kvinder blev hurtigt gode chat-veninder og udvekslede mails om deres graviditeter.

De to mødtes først personligt, da Lisa Montgomery udgav sig for at ville købe en rat terrier-hvalp fra Bobbie Jo. Den 16. december 2004 kvalte Lisa Montgomery den gravide kvinde. Men ikke nok med, at hun slog den kommende mor ihjel, så var det hun gjorde bagefter, noget af det mest bestialske man kan forestille sig.

Lisa Montgomery valgte nemlig at tage en kniv, skære maven op på den nu døde kvinde og tage det ufødte barn ud fra livmoderen og stikke af med det.

Dagen efter blev Lisa Montgomery anholdt på sin landejendom. Barnet overlevede heldigvis og blev givet tilbage til sin far. 

ANNONCE
Wikimedia - Mord, voldtægter og tortur: Her er de farligste fanger på dødsgangen Wikimedia

Randy Steven Kraft

Mellem 1972 og 1983 begik Randy Kraft mord, voldtægt og tortur af mindst 16 drenge og mænd i alderen 13 til 35 år. Det er dog ikke sikkert, at det kun er de 16 mord, Randy Kraft er skyldig i. Det anslåes nemlig, at han kan være manden bag helt op mod 51 flere unge drenge og mænd, end han er blevet dømt for. 

Randy Krafts metode var at lokke drenge og mænd ind i sin varevogn, hvor han ville bedøve dem ved at putte bedøvende stoffer i deres drink. Herefter gik han i gang med sine vanvittige forbrydelser og både voldtog, torturede og til sidst myrdede sine unge ofre. 

Torturen foregik ofte ved, at han brændte sine ofres kønsdele, mens de stadigvæk var i live. Når ofrene var døde, skilte han sig af med ligene ved at smide dem i vejkanten. Dermed fik han tilnavnet 'the highway killer'.

Bobby Joe Long

Bobby Long var interesseret i særligt en slags ofre. Kvinder, der arbejdede i sexbranchen. Han kørte rundt i området og lokkede kvindelige prostituerede ind i sin bil. Herefter tog han sine ofre med til en lejlighed, hvor han bandt, voldtog og til sidst myrdede sine ofre på voldsomme måder. Nogle kvalte han med reb, mens andres hals blev skåret brutalt op. Kroppene blev herefter smidt i skove og langs veje, og blev oftest først fundet langt senere, end mordet egentlig var begået.

Det mest iøjenfaldende ved Bobby Long var hans effektivitet. Han begik nemlig i gennemsnit et mord hver anden uge, hvilket er meget højt aktivitetsniveau for en seriemorder.

Han blev dog til sidst anholdt og idømt fængsel for mindst 10 mord og 50 voldtægter. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt