Magasinet M!

Mors dag

Mors dag – 10 gaveideer til under 100 kr.Mors dag er lige om hjørnet, faktisk fejrer vi i år vores mødre d. 14. maj, så husk nu for guds skyld, at skrive det ind i jeres kalendere - for mor er jo den bedste i verden!
Mors dag
Jeg har faktisk undret mig lidt over hvorfor man holder denne dag. Hvad er det lige mutti har gjort, siden hun fortjener en dag om året med chokolade og blomster? Hvorfor er der ikke noget der hedder 'Søns dag'? Vi har jo både juleaften og fødselsdag, som er gode påskud til at få lidt gaver, hvorfor skal mor have ekstra? Jeg researchede dette lidt på nettet, og fandt hurtigt ud af, det hverken var for at belønne fødselssmerter eller kraftig menstruation. Nej, i dag skal man faktisk takke for traditionen mors dag, til amerikaneren Miss Anna Jarvis fra Philadelphia, som til minde om hendes mor (der døde d. 9. maj 1906), fejrede denne dag. Annas mor havde lavet meget velgørenhedsarbejde, og for at hædre hendes, og andres mødres flittige arbejde, stiftede lokalsamfundet en 'Mors dags-komité' som skulle arbejde på at få oprettet en helligdag. Det lykkedes så disse kvinder, og i 1914 at starte en national helligdag som fremover skulle være den anden søndag i maj.

I dag kan du altså takke en lille gruppe amerikanere, for at skulle spendere sure penge på gaver, som din mor egentligt ikke har fortjent! Selvom man kan diskutere om denne dag er berettiget, lige som så mange andre amerikanske tiltag - ja, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det til særdeleshed vil være en god idé nu alligevel at forkæle din mor lidt alligevel - det kunne jo komme dig selv til gode!

Derfor har connery.dk strikket en praktisk gaveliste sammen med gaveideer, som helt sikkert vil falde i god jord hos enhver mor - og så uden at de skal sprænge dit budget. Spar 2 fadøl næste gang du er i byen, og køb i stedet en gave til mor for under 100 kr.!

1. Chokolade: En klassiker, alle ved at kvinder bliver bløde i knæene, når der kommer en æske Bogø på bordet. 290 gram kan fås til omkring 90 kr.

2. Vaskekort: Man kan få et vaskekort til det lokale vaskeri til en overkommelig pris, og så har du endda slået 2 fluer i et smæk.

3. Blomster: Endnu en klassiker i denne kategori. Ligeså sikkert som det er at AGF rykker ned i 1.
4. Rengøringsmidler: Du sender din mor et kort hvori der står, at rengøringsmidlerne står under vasken hjemme hos dig, og at hun gerne må benytte dem i din lejlighed. Dette skulle sagtens kunne klares for under 100 kr.

5. Klippekort: Bor du stadigvæk hjemme hos din mor, kunne du jo også give en lidt mere original gave. Hvad med et klippekort til hjemlige opgaver som du tilbyder din mor at udføre. F.eks. 2 klip til opvasken, 2 klip til støvsugning, 2 klip til at støve af, 2 klip til at gå med hunden og 2 klip til at vaske tøj. Pris: gratis!

6. Parfume: Dette er også en af dem man ikke kommer udenom. Gå ned i din lokale Matas og få en masse test parfumer med hjem, bland dem så sammen i et glas. Giv så glasset til din mor og fortæl hende, at det er en speciel parfume som du selv har designet. Pris: gratis.

7. Morgenmad på sengen: Overrask din mor og servér det helt store morgenbord med alt hvad hjertet begærer. Husk, at det er tanken som tæller, og jo mere original 'gaven' er jo bedre! Pris: Find nogle rundstykker i hendes fryser og lidt bagte bønner på dåse. Hint: Morgenmad kan også skiftes ud med aftensmad - bare ikke på sengen!

8. Picnic: Invitér din mor en tur i skoven eller zoologisk have - det at have en oplevelse sammen er altid meget bedre end en fysisk gave , og hun vil helt sikkert stolt huske dette i lang tid.

9. Et digt: Den er aldrig afprøvet fra denne side, men jeg er sikker på, at enhver mor ville blive blød hvis hun får et smukt digt fra hendes søn, hvori der står hvor meget du sætter pris på hendes frikadeller. Prisen er igen gratis.

10. En tur i biffen: Den sidste gaveide bliver en tur i biografen, dette er for at understrege, at det ikke altid er de gaver man kan tage og føle på, som er de bedste. Husk altid at en fælles oplevelse er meget bedre end en fysisk gave.

Jeg håber, at alle disse gaveideer, har givet god inspiration til hvordan du, uden at sprænge budgettet, kan forkæle din mor d. 14. maj - og måske endda give hende en gave hun aldrig havde forventet at få.
ANNONCE
Del

Seneste nyt