Magasinet M!

Mystiske "hobbitter" fundet på portugisisk ø

Vi kender de små søde og modige mennesker fra 'Ringenes Herre', hvor de var fri fantasi. Men nu er der dukket jordiske rester op af nogle ret små "mennesker" på øen Flores ved Azorerne ud fra Portugal.

Fundet har vakt stor opsigt i antropologiske kredse, hvor de nyeste undersøgelser viser, at der ikke er tale om Homo Sapiens - vores forgængere - men en mindre race af mennesker.

De har fået det mundrette navn Homo floresiensis (fordi de er fra den portugisiske ø Flores), men bliver kaldt "hobitter" på grund af deres størrelse, skriver ABC News.

En voksen var cirka en meter høj, og vejede 25 kg.

De blev faktisk fundet helt tilbage i 2003, men har været genstand for langvarige diskussioner, da man ikke kunne blive enige om det var en helt ny gren af menneskeheden eller en homo sapiens, som var blevet lille på grund af sygdom.

Nogle mente, at "hobbitterne" nedstammede fra den større homo erectus, som blev mindre over en periode på hundrede af generationer. En process, som kan ske, hvis en bestemt race blev isoleret - på fx en ø - og ikke kunne finde tilstrækkelig med føde med næring over lang tid.

Men i ny undersøgelse kan et hold forskere altså slå fast, at de IKKE er homo sapiens.

Franske forskere brugte en særlig teknologi, hvor de kunne se forskellige lag i et "hobbit"-kranie, og kunne altså konkludere, at de ikke var bygget på samme måde som almindelige mennesker.

Dog kan de ikke konkludere, om arten er af homo erectus eller deres helt egen race. I så fald, så håber vi, at de får navnet "homo hobbit".

ANNONCE
Mystiske "hobbitter" fundet på portugisisk ø
Del

Seneste nyt

ANNONCE