Magasinet M!

Når Hollywood fucker op med computereffekterne

Gå hjem Hollywood. Du er fuld.

Når Hollywood fucker op med computereffekterne
En usandsynligt lang anaconda

Hvor: I Anaconda (1997)

Med: Ice Cube, Jennifer Lopez og Jon Voight

 

Vi har allesammen set en kvælerslange i zoologisk have. Og den ser fandme ikke sådan der ud. Og hvad sker der for, at den er så urealistisk hurtig? Smid en saddel på den og du kommer hurtigere fra Aarhus til København, end du gør i et IC3-tog.

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
The Terminator er tilbage - sådan næsten da.

Hvor: Terminator Salvation

Med: Christian Bale, Sam Worthington

 

Det er ikke fordi, at den fjerde film i Terminator-rækken er direkte elendig. Det er bare ikke en rigtig Terminator-film. Den tredje film med en oldgammel Arnold Schwarzenegger, derimod, var direkte elendig.

De fleste fans af serien havde inden premieren hørt en lille fugl synge om, at Arnold ville få en lille gæsteoptræden i filmen. I stedet fik de en computeranimeret-Arnold, der viste sig at være lavet på en Amiga 500.

Tak for ingenting.

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
  Drabelige, pixelerede hajer

Hvor: Deep Blue Sea (1999)

Med: Samuel L. Jackson

Ok, de er ikke pixelerede, men de er dælme heller ikke særligt realistiske at se på. Alle, der har set Discovery Channel ved, at en haj ikke ser ud, som de gør i Deep Blue Sea. Og hvorfor skal der absolut skrues op for hastigheden, når den gigantiske fisk svømmer rundt og jagter menneksekød? Det er lige før, men også kun lige før, at plastikhajen i Dødens Gab fra 1975 er mere ægte at se på.

Stram op, Hollywood.

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
  Grøn, sur mand

Hvor: Hulk (2003)

Med: Eric Bana, Jennifer Connoeley og Nick Nolte

 

Vi glædede os så meget til Hulk. Men mand, hvor blev vi skuffede. En superheltefilm med alt for meget snak og en slutning, hvor ingen fatter, hvad der sker. Hvad sker der for det? Så hjalp det heller ikke, at Hulk lignede, det han var: En computeranimeret figur, det meste af filmen. Heldigvis tog den grønne kæmpe revanche i The Incredible Hulk i 2008 og satte alt og alle på plads i The Avengers sidste år. 

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
  Zombietingester med aaaaalt for store munde

Hvor: I Am Legend (2007)

Med: Will Smith og schæferhund

 

Hvorfor pokker vælger man at computeranimere alt i dag? Løverne, som du ser i starten af I Am Legend, er elendigt lavet. Hvorfor ikke kombinere CGI-løver med ægte, levende løver? Vi fatter det ikke.

 

Men hvad værre er, at folkene bag filmen også vælger at computeranimere de zombie-lignende væsner i filmen? Hvorfor? I 28 Dage Senere så vi, at det absolut ikke er nødvendigt.

Det ser ganske enkelt forfædeligt ud. Jo det gør. Så stop det.

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
  Dwayne ' The Rock' Johnson som Skorpionkonge

Hvor: The Mummy Returns (2001)

Med: Brendan Fraser, Rachel Weisz og Dwayne Johnson

 

The Mummy-filmene hører ind under kategorien 'Guilty Pleasures'. Det vil sige, film som egentlig er dårlige, men alligevel formår at underholde. Således er The Mummy 1 og 2 spækket med dårligt skuespil, klicheer og computereffekter i stor stil. Langt hen ad vejen kunne vi sagtens leve med, at filmen ligner et computerspil. Men hvad fanden sker der for The Scorpion King til sidst i filmen? Pinligt.

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
2-dimensionelle dinosaurer

Hvor: King Kong (2005)

Med: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis

 

Indrømmet, aben i King Kong er fantastisk lavet. Ikke mindst takket være Andy Serkis, der formår at gøre den levende og elskværdig. Andy Serkis, som også bragte Gollum til live i Ringenes Herre-filmene. Der, hvor King Kong failer for hårdt, er da vi stifter bekendtskab med de fuckin' fesne dinosaurer første gang i filmen. Jurassic Park fra 1993 viser stadig, hvor skabet skal stå i den afdeling.

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
Underlig abe-agtig ting

Hvor: Lost In Space (1998)

Med: Joey (Undskyld, vi mener natruligvis Matt LeBlanc), Gary Oldman og William Hurt.

 

Der var store forventninger til Lost In Space. Forventninger, der slet, selt ikke blev indfriet. For der var desværre tre ting fundemantalt galt med filmen:

1) Joey fra Venner befandt sig pludselig ude i rummet.

2) Filmen var elendig.

3) Og så abe-tingsten. WTF?

ANNONCE
Når Hollywood fucker op med computereffekterne
Verdens mest hadede og irriterende alien

Hvor: Star Wars 1,2 og 3

Med: Ewan McGregor, Liam Neeson og Natalie Portman

 

Fans af Star Wars-serien havde ventet 16 år på The Phantom Menace. Og ja, der var pissefede elementer i filmen: En awesome Liam Neeson og en endnu vildere Darth Maul, som begge desværre kradsede af lidt for tidligt i serien.

Men hvad dælen tænkte George Lucas, da han besluttede sig for at smide en dårlig amimeret og øretæveindbydende Jar Jar Binks ind i filmen?

ANNONCE
Del

Seneste nyt