Magasinet M!

Når kæledyr dræber

Nogle gange er det måske smartest at holde sig til kaniner og marsvin.

Når kæledyr dræber
Sulten slange knuser ejer

11. oktober 1996 blev en uheldig python-ejer kværket af sit knapt 4 meter lange og sultne kæledyr. Politiet fandt den 19-årige slangeejer, Grant Williams, i en blodpøl i dennes lejlighed i New York.

Da Williams blev overmandet af den fritgående pythonlange skulle han til at fodre den med en levende kylling. Den sultne slange valgte dog at gå efter det større bytte i form af sin ejer. Og da den burmesiske pythonslange bevæger sig lynhurtigt under et angreb, havde Grant Williams ikke en jordisk chance for at undslippe.
ANNONCE
Når kæledyr dræber
Pitbull dræber gravid ejer

Pitbullen bliver nok aldrig menneskets bedste ven. Og der er en grund til, at netop denne race altid har været forbudt i Danmark. Således blev den 32-årige gravide amerikaner, Darla Napora, dræbt af sin to-år gamle pitbull i 2011.
Da politiet ankom til gerningstedet var dræber-hunden indsmurt i blod og blev skudt og dræbt på stedet. Det er langt fra første gang, at racen af pitbull pludselig fremviser agressiv adfærd og og uden varsel går amok på sin ejere, forbipasserende eller andre hunde.
ANNONCE
Når kæledyr dræber
Sort Enke gør det af med tosset tysker

Ok, det er bare for dumt at have et af verdens giftigste edderkopper som kæledyr. Men ikke desto mindre var det, hvad 30-årige Mark Voegel fra Tyskland havde. Faktisk havde han lejligheden fyldt med mindre og større giftige krybdyr. Ikke nok med det: Alle krybene færdedes frit i lejligheden.

Da politiet fandt Voegels lig efter 14 dage, var han viklet ind i edderkoppespind med edderkopper kravlende ud af mund og næse, flere tusinde af termitter havde taget for sig af buffeten og fugleedderkopperne havde taget store kødlunser af hans krop, som de fortærrede i rederne rundt omkring i lejligheden.
ANNONCE
Når kæledyr dræber
Smuk men dødsensfarlig

Eksotisk, gudesmuk og dødsensfarlig. Tigeren er - desværre - tæt på udryddelse og burde derfor være ulovlig at holde som kæledyr. Okay, at den så er livsfarlig burde måske også få nogen til at genoverveje, om man ikke bare skulle nøjes med en siameser, hvis man er vild med katte.

Det lærte den 66-årige canadier på den hårde måde, da han i 2010 blev angrebet og slået ihjel af sin 300 kg-tunge sibiriske tiger. Den tiger-glade ejer burde måske allerede seks år for inden have overvejet, om det ikke var bedre at donere det enorme kattedyr til en zoologisk have, da den dengang angreb og sårede en kun 10-årig dreng.
ANNONCE
Når kæledyr dræber
Afrikas farligste dyr maltrakterer sin ejer

Disneys balletdansende flodhest i Fantasia fra 1940 burde have noget af skylden for, at flodhesten har fået et ry som puttenuttet kælebamse. For det er den langt fra. Faktisk er flodhesten yderst aggressiv af natur og er dét dyr, der dræber flest mennesker i Afrika.

Det burde den sydafrikanske landmand Marius Els have sat sig grundigt ind i, da han "adopterede" flodhesten Humphrey som kæledyr. Els endte nemlig sine dage på bunden af en flod, hvor han blev maltrakteret af sin 1,3-tons tunge kæle-flodhest.
ANNONCE
Når kæledyr dræber
Og hende, der med nød og næppe overlevede

Indrømmet. Aber er meget søde, når de er små, men når de bliver større, bliver de behårede primater meget aggressive. Og da chimpansen, på trods af dens størrelse, er fem gange stærkere end et menneske, er den klart sødest, når man betragter den igennem tykt glas i zoologisk have.

Desværre er der lidt for mange mennesker, der mener, at chimpansen er ideel som kæledyr. Den holdning tror vi nu ikke, at 57-årige Charla Nash, der blev overfaldet af sin venindes 100 kg-tunge han-chimpanse, deler. For under det ekstremt voldsomme overfald fik hun knust alle knogler i ansigtet, kradset øjnene ud og flået kæbe og næse af. Ikke nok med det rev den aggressive chimpanse også begge hendes hænder af med voldsom kraft.

I 2011 fik Charla Nash transplanteret et helt nyt ansigt under en 20-timer lang operation.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce