Magasinet M!

Når teenagere får superkræfter

Chronicle er noget så specielt som en 'realistisk' superheltefilm. Holder den? Få svaret i vores anmeldelse lige her.

20th Century Fox - Når teenagere får superkræfter 20th Century Fox

Foto @ 20th Century Fox

Tre gymnasievenner finder et dybt og mystisk hul ude i skoven. Og når man finder et mørkt, mystisk hul i skovbunden midt om natten, kravler man naturligvis ned i det - på film altså. Hele episoden ender med, at de tre venner får superkræfter i form af kinetiske evner. Det betyder, at de nu kan flytte større genstande - og sig selv - ved hjælp af tankens kraft i allerbedste Jedi/Superman-stil. De tre venner bruger deres kræfter som alle andre teenagere ville gøre, nemlig til sjov og ballade. Og til at imponere tøserne. Ikke noget helligt Spider-Man-morale her. Og det er faktisk ret befriende. Men da de tre venner bliver stadigt stærkere, ændrer deres personlighed sig til det mørkere.  

 

ANNONCE
20th Century Fox - Når teenagere får superkræfter 20th Century Fox

20th Century Fox


Hvordan vil tre helt almindelige teenagere reagerer, hvis de pludselig fik superkræfter i bedste Superman-stil? Det svar forsøger Chronicle at give. Filmen starter som en helt almindelig teenage-film, som vi kender dem i traditionel forstand. Der bliver drukket, festet og mobbet. Ja, vi kommer rundt om alle high school-klichéerne. Men så tager Chronicle pludselig en interessant drejning og skifter fuldstændigt spor og genre. Og det gør bestemt ikke noget. De tre gymnasievenner, der bliver spillet af de ukendte skuespillere Dane DeHaan, Alex Russell og Michael B. Jordan, gør det formidabelt og bidrager til filmens realisme og dokumentariske stil. 

 

Chronicle er et modigt og ambitiøst forsøg på at lave en realistisk superheltefilm. Og det lykkes egentlig rigtig godt. Men netop fordi vi ser hele filmen igennem hovedrolleindhaverens eget kamera, bliver historien aldrig helt så fængende og storslået, som man kunne ønske sig. 

 

4 fede stjerner herfra.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE