Magasinet M!

Nikolaj Kirks nye kogebog i modvind, fordi folk er nogle sarte røvhuller

Uhhh, farlig titel.

Kender du de morgener, hvor morgenkaffen ikke lige er nok til at få dig ud af fjerene og du falder over en clickbait-overskrift, som får dit pis i kog?

Jep, sådan har vi haft det lidt i dag.

Jeg elsker kogebøger og har personligt glædet mig meget til at se nærmere på Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjergs nye kogebog til børnefamilier.

Navnet går under 'Det Smager Af Lort'.

-og refererer til den problematik, jeg som nybagt far kan nikke genkendende til - børn kan være rigtig kræsne.

Selve titlen er faktisk et citat fra en 5-årig dreng, der blev spurgt ind til sin holdning om konceptet 'simremad'.

Så navnet er et sjovt nik til de bramfrie kommentarer, som børn kan komme med.

Sådan beskrives bogen, som er et forsøg på at inddrage børn mere i køkkenet og give den en grundforståelse for madlavning i en tidlig alder:

"Bogen skal være et samlingspunkt for forældre og børn i køkkenet. En kogebog – som ikke hylder en eller anden perfekt og politisk korrekt tidsånd – men som har til formål at skabe samling om at lave mad." 

Men men men, som så mange andre ting i 2020, som får alt, alt, alt for meget opmærksomhed i forhold til de ting, som er reelle problematikker - så er kogebogen havnet i en shitstorm.

Hvorfor?

Da Nikolaj Kirk delte nyheden om bogens lancering tidligere på måneden, dukkede et par internet-typer op for at understrege, at de bliver 'krænket' af overskriften, fordi den klinger lidt 'voldsom', virker upassende for visse individer og vækker ikke 'hyggelige' associationer til børnene.

Sådan har Nikolaj Kirk de seneste dage fortalt om på de sociale medier, hvor han nu efter mange kommentarer og beskeder angående den nye bog må krybe en smule til korset.

Og her deler han selv et udsnit af de beskeder og kommentarer, som han har modtaget i forbindelse med boglanceringen:

ANNONCE

De sælger heldigvis bogen, som den er - men eftersender en PDF, som man kan printe og selv klistre på sin kogebog og gøre den mere børnevenlig.

Kære dig, der har overvejet at købe bogen, men føler dig krænket?

TAG DIG SAMMEN!

Du har for lidt at gå op i - få dig en hobby, lidt perspektiv og gå i genbrug efter en kogebog fra Hüttemeier med smudsbind fra 1445, mens vi andre hopper videre fra Middelalderen og nyder lidt kant og sort humor.

Kirk, du sender bare en kogebog i vores retning, så giver vi den alt den kærlighed, den fortjener. 

Se den uh-så-farlige bog herunder - og fang dit eksemplar her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce