Magasinet M!

No Nut November er på vej - Derfor skal du IKKE hoppe med på legen

De blå boller er ikke det værd!

Hvert år i november er der et stigende antal mænd, der deltager i den famøse "No Nut November"-udfordring, hvor målet er at undlade at onanere eller ejakulere i hele måneden.

Selvom nogle hævder, at denne udfordring kan have gavnlige effekter som øget mental fokus og forbedret fertilitet, advarer læger og eksperter om, at de potentielle ulemper ved langvarig afholdenhed kan opveje de påståede fordele.

Her er hvorfor du bør tænke dig om, før du deltager.

1. Du mister sundhedsmæssige fordele ved onani

Ifølge urolog Dr. Rena Malik er der flere vigtige sundhedsfordele ved regelmæssig onani, som man går glip af ved at deltage i "No Nut November". Onani hjælper med at reducere stressniveauet ved at frigive hormoner som dopamin og oxytocin, hvilket giver en følelse af velvære og lykke. Derudover kan onani også forbedre søvnkvaliteten og sænke hjertefrekvensen, hvilket gør det til en naturlig måde at slappe af på?-

2. Risiko for ubehag og smerter

Langvarig afholdenhed fra ejakulation kan medføre fysiske symptomer såsom smerter i underlivet eller testiklerne. En velkendt tilstand kaldet "blue balls" opstår, når testiklerne fyldes med sæd uden at blive tømt, hvilket kan føre til ømhed og ubehag?. Selv om kroppen naturligt vil optage overskydende sæd, kan denne proces stadig resultere i midlertidige smerter, som kunne være undgået ved en mere afbalanceret tilgang.

3. Din krop vil finde andre måder at udskille sæd på

Selv hvis du beslutter dig for at afstå fra onani i en hel måned, vil din krop stadig producere sæd, og denne skal udskilles på en eller anden måde. Ifølge Dr. Karan Rajan vil kroppen udskille overskydende sæd gennem våde drømme, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil opleve spontan ejakulation i løbet af natten?

. Med andre ord kan din krop muligvis "bryde reglerne" for udfordringen, selvom du gør dit bedste for at deltage.

4. Fordele ved abstinens er ikke videnskabeligt underbygget

Der er meget få videnskabelige beviser, der understøtter de påståede fordele ved abstinens i længere perioder. En undersøgelse har vist en stigning i testosteronniveauet efter 21 dages afholdenhed, men denne stigning var midlertidig og skyldtes sandsynligvis den øgede seksuelle ophidselse snarere end en reel fysiologisk fordel?

. Desuden er der ingen konkret sammenhæng mellem abstinens og forbedret mental klarhed eller koncentration, som nogle tilhængere af "No Nut November" hævder.

5. Sædkvalitet forbedres kun marginalt

Mens længere perioder uden ejakulation kan øge sædvolumen og sædkoncentration, er denne forbedring kun relevant i særlige situationer, såsom fertilitetsbehandlinger, hvor det kan anbefales at undgå daglig ejakulation. Men for de fleste mænd er regelmæssig udløsning faktisk sundt og kan hjælpe med at opretholde normal sædproduktion og -funktion.

6. Selvkontrol kan opnås på andre måder

Nogle forsvarer "No Nut November" som en udfordring for at demonstrere selvkontrol og viljestyrke. Men som flere eksperter påpeger, er det ikke nødvendigt at afstå fra naturlige, sunde vaner som onani for at opbygge selvdisciplin. Der findes mange andre måder at styrke sin mentale robusthed på, såsom meditation, træning eller sunde kostvaner, der ikke indebærer unødvendige afsavn?.

ANNONCE
Del

Seneste nyt