Magasinet M!

Nørder skaber vild liga for levende MMA-robotter

En flok robot-nørder, der står bag virksomheden MegaBots, er på vej til at skabe en kampsport-liga for menneskestyrede kæmpe-robotter.

Der er kun én ting i verden, der er federe end robotter. Og det er robotter, der har plads til mennesker inden i sig, som styrer dem og kæmper mod andre menneskestyrede robotter i en kæmpe arena, hvor de smadrer løs på hinanden, så metallet hviner.

Men hov. Den slags findes jo desværre ikke rigtig i virkeligheden? Endnu. Noget tyder dog på, at den fede drenge-fantasi faktisk meget snart kan blive ganske, ganske virkelig.

Grundlæggerne af det amerikanske robot-firma MegaBots har netop skrabet, hvad der svarer til 16 millioner danske kroner sammen fra diverse investorer. Planen er, at de penge blandt andet skal bruges på at starte en robot-kampsportsliga op. En liga, som skal minde om UFC, der arrangerer og afvikler store MMA-stævner verden over, hvor dygtige udøvere slår løs på hinanden i et ottekantet bur.

Det her skal altså bare være med kæmpestore og menneskestyrede robotter. Det skriver Tech Crunch.

Planen er, at robot-slagsmålene skal rejse rundt og afvikles som en større slutrunde i forskellige byer. Kvalificerede kæmpere fra forskellige lande skal derfor stille op med deres mellem fire og syv tons tunge hydraulik-drevne robotter og dyste mod hinanden i episke slagsmål. Slagsmål, der vil give de fleste fyre jern på (hvis i forstår sådan en lille en).

ANNONCE
YouTube - Nørder skaber vild liga for levende MMA-robotter YouTube

Tech Crunch skriver desuden, at de tre stiftere af MegaBots, Gui Cavalcanti, Matt Oehrleino og Brinkley Warren, allerede er i færd med at tage deres juridiske forholdsregler. De har nemlig fundet sammen med advokat-firmaet Latham Watkins, som skal hjælpe dem med at starte den internationale robot-liga og sikre, at der er klare retningslinjer, så sikkerheden er i top. Samtidig skal de hjælpe med sælge showet til et TV-selskab og finde interesserede lande, som vil have besøg at robot-stævnet.

For at hype den måske kommende sportsgren udfordrede amerikanske MegaBots sidste år sin japanske robot-rival Suidobashi Heavy Industries til en direkte duel på rå robot-muskler i en arena.

Og japanerne takkede naturligvis ja til udfordringen. MegaBots stiller op med deres MkII, som er udstyret med kanoner, der kan fyre lige knap halvandet kilo tunge paintball-kugler afsted. Japanerne stiller op med deres Kuratas-robot, hvis egenskaber ikke er afsløret endnu.

Nu er det bare op til MegaBots at finde ud af, hvor og hvornår verdens første levende robot-slag skal stå.

ANNONCE
Del

Seneste nyt