Magasinet M!

Nordkoreansk desertør om vanvittige Kim Jong-uns regime: "Du klapper, fordi du ikke vil dø"

En tidligere nordkoreansk soldat afslører en række bizarre og sindssyge detaljer om, hvordan det er at leve under diktator Kim Jong-un, i et nyt interview.

Det er velkendt, at nordkoreanerne altid klapper overentusiastisk, når deres leder, Kim Joun-un, holder tale. Men det er der en bestemt grund til ifølge en nordkoreansk desertør, som taler ud om det bizarre regime i et interview med Sky News.

Det skriver den engelske avis Daily Mail.

"Du bliver nødt til at gøre det, fordi du ikke vil dø, siger den tidligere soldat, som ønsker at være anonym for at beskytte sin familie.

"Hvis ikke du klapper, bliver du anset for ikke at følge Kim Jong-uns doktrin. Så du råber 'længe leve', fordi du gerne vil overleve."

Desertøren, der nu befinder sig i Sydkorea, har forsøgt at flygte før. Det mislykkedes og endte med, at han blev holdt fanget og tæsket i 15 dage. I alt tilbragte han 20 år i militæret, hvor han oplevede flere forfærdelige ting.

"I vores deling, da jeg var løjtnant, så vi vores egne soldater blive henrettet. Offentlige henrettelser. Dem har jeg set mange af," siger han.

ANNONCE
Nordkoreansk desertør om vanvittige Kim Jong-uns regime: "Du klapper, fordi du ikke vil dø"

"Når Kim Jong-un gør noget forkert - hvis folket eksempelsvis har det dårligt - giver han andre skylden, og så bliver de straffet eller i værste fald henrettet."

I interviewet taler han også om den store smerte, det var at efterlade sin kone og to børn i Nordkorea, da han deserterede sidste år. Af frygt for at de ville blive straffet, fortalte han dem, at de skulle benægte, at de vidste noget om hans flugt og beskylde ham for at have slået hånden af sin familie. Siden hans flugt har han ikke hørt fra sin børn, mens han kun har talt kort i telefon med sin kone.

Se hele interviewet her

ANNONCE
Del

Seneste nyt