Magasinet M!

Nu er der dårligt nyt til dig der ofte drikker light-sodavand

Måske du skal starte med at kigge efter andre alternativer?

Nu er der dårligt nyt til dig der ofte drikker light-sodavand

- Jeg bliver jo ikke tyk, når jeg drikker cola uden sukker. Heller ikke selvom jeg drikker en om dagen.

Sådan er der sikkert mange, der siger, og de har da også helt ret. Men hvad, de måske ikke ved, er, at der er helt andre - næsten farligere - bivirkninger ved at drikke så meget sukkerfrit sodavand.

Et nyt studie fra Boston University School of Medicine har nemlig fundet frem til, at personer, der drikker light-produkter en gang om dagen, har tre gange større risiko for at få slagtilfælde eller demens, i forhold til personer der kun drikker light-produkter en gang om ugen.

Forskerne har fulgt i omegnen af 4.300 personer i mere end 10 år, og det menes, at vi måske skal lede efter andre alternativer.

- Der er mange studier, der peger på skadelige effekter fra sukkerholdige drikkevarer, men jeg mener, at vi også bør overveje den mulighed, at light-produkter ikke er et sundt alternativ, fortæller ledende forsker Matthew Pase fra Boston University School of Medicine i Massachusetts, USA, til Medscape Medical News ifølge mx.dk.

Han forklarer dog, at forskningen stadig ikke kan bevise, hvad det er, som forsager disse bivirkninger, men at vi stadig skal være opmærksomme på light-produkterne, eftersom de har en utrolig popularitet.

Det skal dog stadig siges, at de sukkerholdige drikkevarer heller ikke er det bedste for dit helbred.

- Der er mange andre studier, som peger på skadelige bivirkninger fra sukkerholdige drikkevarer, og vi havde ikke en stor nok gruppe mennesker, der indtog sukkerholdige drikkevarer, i dette studie, til at vi kan sige noget troværdigt om det. Vi havde langt flere personer, der indtog kunstigt sødede drikkevarer, fortsætter Matthew Pase.

Keith Fargo, leder af videnskabelige programmer og talsperson for Alzheimers Assosiation, siger til Medspace Medical News, at det er svært at konkludere noget specifikt ud fra studiet.

- Der skal helt sikkert ringe en advarselsklokke, men det står ikke klart, at vi blot kan tage et simpelt skridt hen mod at fjerne sodavand og juice for at reducere risikoen for demens og slagtilfælde. Vi bliver nødt til at se på det store billede, hvor motion og diæt også spiller en rolle, siger han ifølge mx.dk.

Øv bøv. Nu troede vi lige, at vi kunne drikke light-sodavand og så vise vaskebrættet frem til sommer. Spørgsmålet er dog: Vil du helst se godt ud nøgen eller undgå at blive dement?

ANNONCE
Del

Seneste nyt