Magasinet M!

Nu kan du prøve hvordan det er at køre bil - påvirket af alkohol og euforiserende stoffer

Ny dragt skal vise de unge, hvor farligt det kan være at køre bil, hvis føreren har drukket eller taget stoffer.

Nu kan du prøve hvordan det er at køre bil - påvirket af alkohol og euforiserende stoffer

Alkohol, euforiserende stoffer og bilkørsel har aldrig været en god kombination. Desværre er det bare tilfældet for rigtig mange unge mennesker, som stadig sætter sig bag rattet i påvirket tilstand. Ford gentager derfor succesen fra sidste ¨r ved igen at lancere et kørekursus for unge mellem 18-24 år på Sjællandsringen. Kurset "Driving Skills for Life", der har eksisteret siden 2004 og siden har haft 500.000 kursister igennem på verdensplan, skal lære deltagerne, hvordan en bil skal håndteres i forskellige situationer. Både når det går godt, men også når det er ved at gå galt.

Under kurset kommer du til at prøve Fords "Drunk Driving Suit". En dragt, som uden en dråbe alkohol involveret kan sløre dit syn, forringe dine koordineringsevner og ødelægge din balance.

"Hvis man kører bil med ulovlige stoffer i blodet, kan det have dødelige konsekvenser for føreren, passagerne og alle andre i trafikken. Vi har allerede med egne øjne set, hvordan vores Drunk Driving Suit påvirker dem, som har den på bag rattet, og vi er sikre på, at vores nye Drug Driving Suit vil vise sig at have en effekt, der på samme måde er en øjenåbner," siger Jim Graham, ansvarlig for Fords "Driving Skills for Life". 

Samme effekt som hash og kokain

Dragten er udviklet i samarbejde med det tyske institut Meyer-Hentschel. Ved hjælp af ankelvægte, store briller og høretelefoner kan den simulere den påvirkning, som du udsættes for, hvis du tager euforiserende stoffer som hash, heroin, kokain og ecstasy.

"Vi ved, at nogle stoffer kan forårsage rystende hænder, så vi har indbygget et apparat i dragten, som kan skabe netop den slags rysten i hænderne. Stofmisbrugere ser også nogle gange blinkende lys i udkanten af deres synsfelt, og det kan vores briller efterligne, mens man også påvirkes af lyde i høretelefonerne, der lyder som noget, fantasien har fundet på. En ekstra effekt er brillernes måde at forvrænge synet på - og samtidig at fremkalde farverig og forvirrende visuel påvirkning -  noget, som man kommer ud for, hvis man bruger LSD," fortæller Gundolf Meyer-Hentschel, leder af instituttet Meyer-Hentschel.

Fords "Driving Skills for Life" bliver i år afholdt den 3. og 4. september. Du kan læse mere og tilmelde dig lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce