Magasinet M!

Nu kan du sende beskeder uden Wi-Fi eller signal

Kompleks teknologi sørger for, at din smartphone altid kan sende beskeder med denne nye app.

Nu kan du sende beskeder uden Wi-Fi eller signal

Under normale omstændigheder er vi vant til godt signal og god internetforbindelse i Danmark. Men vi kender alle situationen, hvor vi befinder os i områder med en stor menneskemængde. Her kan det se helt anderledes ud. Vi tænker især på de mange timer, hvor ulveflokken er minimeret til kun dig, og du vandrer rundt på Roskilde Festival alene, fordi du ikke kan få kontakt til de andre.

Den tid er snart ved at være ovre. En ny app kaldet FireChat vil via en kompleks teknologi sørge for, at du altid kan få kontakt til dine kammerater - også uden Wi-Fi eller signal.

Appen benytter sig af et netværk kaldet Mesh, som lader dig kommunikere med alle andre, der har samme app installeret. Herunder er en kort video, der forklarer, hvordan det fungerer:

ANNONCE

Mesh-netværket benytter sig af Bluetooth og Wi-Fi funktionerne på din smartphone, til at koble telefonerne sammen indenfor en radius af 60 meter. Jo flere telefoner, som har installeret appen, jo større et netværk er oprettet.

Når du sender en besked til en anden bruger, vil beskeden 'hoppe' fra telefon til telefon, indtil den finder den rigtige modtager. Beskederne kan sendes som offentlige eller private og kan krypteres, så ingen andre end den rigtige modtager kan læse den. Finder appen ingen andre telefoner, som den kan kontakte, vil beskeden blive gemt, indtil en forbindelse dukker op. 

Omkring fem millioner mennesker på verdensplan har downloadet appen. Open Garden, som står bag FireChat, mener dog, at appen i de fleste byer kun kræver, at fem procent af befolkningen har installeret FireChat, før beskederne kan leveres inden for 10 minutter. 

Om FireChat kommer til at ændre måden, vi kommunikerer på? Højst sandsynligt ikke, men det gør da visse situationer nemmere. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt