Magasinet M!

Nuet 2.0: Pop-up-middag med gourmetmad, fælleskab og ingen smartphones

Husk at hygge om det gode måltid!

Når man er ude og spise med venner eller familie, så er der ikke noget mere irriterende end folk, som skal sidde med deres smartphones konstant. Den ædle kunst at føre en samtale kan ofte blive druknet i ligegyldige kig på telefonen efter flere likes eller svar på sms’er, som sagtens kunne vente til efter måltidet. Det er en uheldig bivirkning af det moderne, teknologiske samfund, men heldigvis er der nogen, der vil gøre op med det.

Ron Zacapa lancerede sidste år en eksklusiv middag i Stockholm, som vi mødte op til, hvor man oplevede middagskonceptet ‘Nuet 2.0’ - en videreudvikling af et koncept, som blev ret populært tidligere på året. Som navnet antyder, handler det om at være i nuet, så ligeså snart man sætter sig ned, så bliver man introduceret til konceptet, hvorefter man med en lille fin kasse ved bordet skal placere sin smartphone - elektronik er bandlyst.

ANNONCE
Nuet 2.0: Pop-up-middag med gourmetmad, fælleskab og ingen smartphones

Konceptet er lavet i samarbejde med kokken Edin Dzemat og to af verdens bedste bartendere Josefine Sondlo og Jonas Brandenborg Andersen - foruden ekspertise på mad- og drinksfronten, sørgede Maria Helander for at skabe en mindfuld måde at spise på til de søde toner af violinisten Andreas Bernitt, som havde komponeret musik blot til denne middag.

Middagen blev afviklet i tre etaper, hvor journalisterne til sidst dog måtte erkende, at portionerne kunne have været lidt mere ‘mættende’ - ikke desto mindre var smagsoplevelsen ganske fremragende. En østers med urteolie blev skyllet ned med en cocktail infused med tang, mens hovedrettens babyknoldselleri i cremet sauce blev akkompagneret med en whisky sour-lignende drink - blot med rom. Desserten var en cremet is med kantareller med bær og smagsmæssigt var middagen helt sublim. 

ANNONCE
Nuet 2.0: Pop-up-middag med gourmetmad, fælleskab og ingen smartphones

Personligt er jeg stor fan af konceptet, da man øvede sig i at holde fingrene fra sin smartphone - jeg tog mig selv i flere gange at gribe efter min nu tomme lomme, hvorpå man bliver lidt mere bevist om, hvor meget man måske lige tjekker sin telefon uden at tænke over det. Konceptet kommer igen til København d. 18. januar og bør være en filosofi, vi tager til os en gang imellem over aftensmadsmåltidet - læg telefonen og nyd nuet!

ANNONCE
Del

Seneste nyt